ماموستا فایق رستمی روز دوشنبه در نشست شورای پشتیبانی سوادآموزی استان کردستان اظهار داشت: اگر خواهان یک جامعه سالم و اقتصاد قوی باشیم باید حتما به فراگیری علم و دانش و توسعه آن اهمیت دهیم چرا که کشوری که آموزش و پرورش قوی داشته باشد در همه زمینه‌ها پیشرفت خواهد کرد.

وی اضافه کرد: شرایط موجود می‌طلبد که نظام جمهوری اسلامی، آموزش و پرورش را بیشتر از گذشته تقویت کند تا کشوری پیشرفته‌تر داشته باشیم ضمن اینکه پیشرفت در علم زمینه ساز پیشرفت در تمام حوزه‌ها است.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: دین مبین اسلام ارزش والایی به مساله علم در جامعه داده و آن اهمیتی که قرآن به فراگیری علم و دانش داده در هیچ زمینه دیگری بیان نشده و علم به اندازه‌ای اهمیت دارد که خداوند وحدانیت خود را مقارن به شهادت دادن علما و فرشتگان و اندیشمندان کرده و خداوند متعال اولین معلم و تعلیم دهنده و پیامبران دومین معلمان بشر هستند.

امام جمعه سنندج یادآور شد: افزایش آمار باسوادی در جامعه به رفع تنش‌ها و اختلافات خانوادگی کمک کرده و حتی موجب کاهش برخی از آسیب‌های اجتماعی از جمله آمار طلاق خواهد شد پس همه وظیفه داریم در این راستا هر آنچه که در توان داریم بکار گیریم.

وی با بیان اینکه فراگیری علم و دانش حد و مرز مشخصی ندارد، گفت: ریشه‌کنی بیسوادی نیازمند یک بسیج همگانی است هر چند به برکت انقلاب اسلامی هم‌ اکنون سطح علمی استان در حوزه‌های مختلف بالا رفته اما رفع کامل آن نیازمند تلاش بیشتر است.

کردستان در برنامه شتاب بخشی سواد قرار دارد
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز در این جلسه گفت: در سال‌های گذشته و تلاش‌های زیادی در زمینه ریشه‌کنی بیسوادی انجام اعتبارات خوبی نیز تزریق شده اما علی‌رغم تمام این تلاش‌ها هنوز در استان با آمار بیسوادی روبرو هستیم.

رشید قربانی افزود: یکی از دلایل اصلی وجود آمار بیسواد در استان این است که فعالیت مبادی ورودی بیسوادی هنوز بسته نشده بنابراین عده ای باسواد شده و از سوی دیگر عده‌ای بیسواد به جامعه آماری ما اضافه می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان اظهار داشت: جامعه مخاطب ما بالای ۵۰ سال را در برنمی‌گیرد و در سال ۹۵ و براساس سرشماری انجام شده تعداد بیسواد ما در این رنج سنی حدود ۸۰ هزار نفر بود که هم‌اکنون به حدود ۵۰ هزار نفر رسیده است.

قربانی با بیان اینکه وجود این تعداد بیسواد استان ما را در برنامه شتاب بخشی قرار داده است، گفت: در برنامه شتاب بخشی تلاش شده که طبق برنامه پیش برویم و اما هنوز در رده سنی ۴۰ سال به بالا در زمینه بیسوادی از میانگین کشور بالاتر هستیم و از دستگاهای مختلف انتظار می رود ما را یاری دهند.

وی با بیان اینکه هم اکنون پوشش دوره ابتدایی در استان ۹۹.۹۸ درصد است، یادآور شد: از حدود ۱۵۸ هزار نفر دانش آموز دوره ابتدایی در سال تحصیلی جاری فقط ۲۴۸ نفر به دلایل مختلف جذب نشدند.

قربانی اضافه کرد: براساس رصدهای انجام شده حدود ۵۰ درصد این تعداد دانش آموز جذب نشده آموزش‌پذیر نبوده و مابقی نیز تعداد محدودی ازدواج زودهنگام داشته و تعدادی نیز بی سرپرست و یا کودک کار هستند.

آموزش فنداسیون توسعه کشور

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان نیز گفت: آموزش فنداسیون توسعه کشور است و جامعه‌ای که آموزش را در اولویت قرار داده به توسعه رسیده ضمن اینکه در کشور و به تبع آن استان بعد از فرمان تاریخی امام در سال ۵۸ حرکت‌های خوبی در این زمینه انجام شده است.

رمضان یوسفی افزود: در حال حاضر استان کردستان در زمینه نرخ باسوادی تا گروه سنی ۲۹ سال از میانگین کشوری بالاتر، در رده سنی ۳۰ تا ۳۹ سال برابر با میانگین کشوری و در ۴۰ تا ۴۹ سال پایین تر از میانگین کشوری است.

وی یادآور شد: بیشترین نرخ بیسوادی در سطح استان با ۳۶.۶ درصد متعلق به زنان روستایی و بیشترین درصد باسوادی نیز با ۹۰.۸ درصد متعلق به مردان شهری است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان گفت: براساس سهمیه ابلاغی نهضت سوادآموزی امسال، حدود ۱۳ هزار نفر از بیسوادان و کم سوادان استان زیرپوشش آموزش‌های سوادآموزی قرار گرفته‌اند.

یوسفی اظهار داشت: در مجموع از این میزان سهمیه ابلاغی، ۶ هزار و ۳۹ نفر سهم دوره سوادآموزی است که تاکنون ۹۴.۷۷ درصد حجم ابلاغی محقق شده و ۲ هزار و ۸۴۰ نفر نیز سهمیه دوره انتقال بود که در این بخش ۲ هزار و ۹۶۲ نفر یعنی چهار درصد بیشتر از حجم ابلاغی زیرپوشش سوادآموزی قرار گرفتند.

وی سهمیه ابلاغی دوره تحکیم (تثبیت آموزش‌های ارائه شده) را سه هزار و ۹۶۹ نفر اعلام کرد و افزود: در این بخش نیز پوشش ۱۰۰ درصدی محقق شده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.