محمد رشیدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عمارت تاریخی وکیل، عمارت تاریخی خسروآباد، موزه فرش بیجار، پل تاریخی دله مرز، خانه تاریخی هورامان، منزل رحیم زاده، منزل فیض الله بیگی، پل تاریخی شیخ، منزل عطایی و منزل بابان اماکنی هستند که مرمت شدند.

وی با بیان اینکه برخی اماکن که در لیست مرمتی سال گذشته قرار داشتند هم امسال مورد مرمت قرار گرفتند، افزود:‌ عمارت تاریخی مشیر دیوان شهر سنندج از جمله این بناهاست که قسمت‌هایی از آن بر اثر گذشت زمان و عوامل طبیعی و انسانی آسیب دیده و نیازمند مرمت بود.

رشیدی اعتبار صرف شده برای انجام عملیات مرمتی عمارت مشیر دیوان در سال جاری را بیش از پنج میلیارد ریال اعلام کرد و یادآور شد: مرمت این بنا از خرداد امسال آغاز و تا اواخر آبان به طول انجامید و در حال حاضر این بنای تاریخی به منظور تبدیل به خانه خلاق صنایع دستی به سازمان غیر انتفاعی یونیدو واگذار شده است.

وی با اشاره به اینکه این بنا به شماره ۲۸۳۴ در سال ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است، گفت: از موارد انجام شده در این عملیات مرمتی می‌توان به مرمت کامل ساختمان مطبخ، اجرای سنگ فرش حیاط مطبخ، حیاط انبار آب، حیاط باغ و قسمت‌هایی از حیاط اصلی، مرمت حوض‌ها، اجرای گچ کاری کامل ایوان اصلی عمارت، مرمت و رنگ آمیزی در و پنجره‌های چوبی، مرمت نقوش آهک بری حمام، اجرای کانال دفع رطوبت، اجرای پوشش کاهگل نماهای بیرونی اشاره کرد.

عمارت مشیر دیوان در محله قدیمی سرتپوله سنندج، در خیابان شهدا قرار دارد، از بناهای مشهور دوره قاجاری است و مجموعه‌ای از فضاهای متعدد است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.