محمد رشیدی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این سه بنا شامل خانههای صحرایی، آیت الله مردوخ و ملک التجار است که برای تعیین شیوه کاربری به وزارت خانه میراث فرهنگی معرفی شدهاند.
وی اضافه کرد: از آغاز اجرای این طرح تاکنون ۲ خانه تاریخی متوسل و عمارت مشیر دیوان در این استان به بخش خصوصی واگذار شده که علت روند کُند اجرای این طرح عدم استقبال بخش خصوصی است.
رشیدی با بیان اینکه تمامی بناهای تاریخی در استان قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارند اضافه کرد: خانه متوسل برای ایجاد اقامتگاه سنتی و عمارت مشیر دیوان در راستای ایجاد مرکز خلاق کسب و کارهای صنایع دستی واگذار شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با اشاره به اینکه تمامی ۲۰۰ بنای تاریخی استان قابلیت اجرای این طرح را دارند، یادآور شد: با تلاشهای کارشناسان این بخش تاکنون ۱۲ بنای تاریخی در سراسر استان برای اجرای این طرح شناسایی و کارهای واگذاری آنها در دست اقدام است.
وی وجود بناهای شاخص و متعدد در این استان را ظرفیت بسیار مهمی در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و ایجاد اشتغال اعلام کرد و گفت: میراث فرهنگی برای حفظ و نگهداری هرچه بهتر این بناها، در صدد واگذاری این اماکن به بخش خصوصی بوده که این مساله نیز از دیگر اهداف مهم اجرای این طرح است.
رشیدی تاکید کرد: مسیر استفاده از این بناها باید در راستای برنامههای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان باشد بطوریکه کاربری آنها از سوی وزارتخانه تعیین و به استان ابلاغ میشود.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است که ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۲ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.