به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، کامل گلباغی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان برگزار شد، اظهار داشت: به ازای هر ۵۲۰ نفر در کردستان یک مکان مذهبی وجود دارد در حالیکه براساس سرانه کشوری به ازای هر یک‌هزار و ۲۰ نفر یک مکان مذهبی در کشور داریم.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ هزار مکان مذهبی در کشور فعال است که از این تعداد سه هزار مکان مذهبی در استان قرار دارد، افزود: حدود ۶۰۰ کانون فرهنگی هنری مساجد با ۲ هزار و ۹۶ مسجد در استان داریم.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان با بیان اینکه امکانات اماکن مذهبی استان کم است و شاید پاسخگوی انتظارات مردم نباشد، خاطرنشان کرد: برای رفع خلا قانونی که داشتیم بر همین اساس سند تحول تدوین شد که نجات بخشی از فعالیت‌های دینی مذهبی بود که در اردیبهشت ۹۷ توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت ابلاغ شد.

پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی از اهداف تدوین سند تحول

گلباغی عنوان کرد: هدف از تدوین این سند تربیت نیروی جوان در مساجد به منظور توجه به جوانگرایی، توسعه فرهنگ اصیل در شهر و روستاها و مقابله با تهاجم فرهنگی و آسیب‌های اجتماعی است.

وی با بیان اینکه برای تدوین این سند هشت ماموریت و وظیفه به ما محول شد، بیان کرد: برنامه‌ریزی برای رسیدن به اهداف، ساماندهی و تجهیز کانون‌های فرهنگی که برای اولین بار ۱۷۰ میلیون تومان برای تجهیز کانون‌های مساجد استان از سوی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به کانون‌ها اختصاص یافت، تولید محصولات فرهنگی از جمله کتاب، برگزاری جشنواره قلم، تهیه بانک اطلاعاتی به منظور تجمیع اطلاعات مساجد استان، پیوند آموزش خانواده و مدارس و ورود ما به پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی که در این راستا در مساجد دوره‌های آموزشی مختلفی برگزار شده است، از جمله وظایف کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در استان است.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان با اشاره به اینکه در روستاها فعالیت‌های کانون‌ها تحت نظر ائمه جمعه و جماعات در مساجد اداره می‌شود، تصریح کرد: برای این فعالیت‌ها دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در استان‌ها تشکیل شده بود که اکنون این دبیرخانه به ستاد فهما (فرهنگ و هنر مساجد ایران) تغییر یافته و در قالب شورایی با مشارکت هشت ارگان تشکیل و فعالیت می‌کند که به ریاست نماینده ولی فقیه و با عضویت برخی ادارات فرهنگی در استان فعالیت می‌کند.

گلباغی خاطرنشان کرد: فهما دارای بودجه مستقل بوده و ردیف بودجه برای آن اختصاص می‌یابد و افق دید ما این است که براساس سند تحول یک چهارم مساجد باید دارای کانون و کتابخانه باشد که تا سال ۱۴۱۴ باید عملی شود.

وی با بیان اینکه کانون‌های مساجد در ۶ بخش تقسیم شده که شامل عبادی، تعلیم و تربیت، بهداشتی و زیست مومنانه، تمدن‌سازی و امت اسلامی باید تشکیل شود، اضافه کرد: سند تحول ۲۰ موضوع دارد که برون سپاری کارهای مساجد را بدنبال دارد و بیشترین مخاطبان ما جوانان، خانواده‌ها و نخبگان هستند.

مسئول دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان اعلام کرد: آموزش شهروندی، تبلیغی ترویجی، فضا و شبکه‌سازی، کار ماست و همه کانون‌های فرهنگی مساجد باید بهم متصل شوند.

ثبت ۵۷۵ کانون فرهنگی در سامانه بچه‌های مساجد

گلباغی افزود: کانون‌های مساجد در روستاهای با بیش از یک‌هزار نفر جمعیت تشکیل می‌شود و باید کانون‌ها در سامانه بچه‌های مسجد ثبت شوند و تاکنون با همکاری ۲۸ رابط ۵۷۵ کانون مساجد در این سامانه ثبت‌نام شده‌اند و هشت‌هزار عضو در این سامانه ثبت نام شده‌اند.

وی گفت: برای ثبت نام در سامانه بچه‌های مساجد، کانون‌های فرهنگی تا ۲۵ دیماه فرصت ثبت نام دارند و بعد از این زمان سامانه بسته و استان‌ها ارزیابی و پایتخت فهما در کشور معرفی می‌شود.

گلباغی خاطرنشان کرد: هجدهمین دوره آزمون قرآن کریم ۱۱ بهمن ماه با دو یک‌هزار و ۲۲۹ نفر شرکت‌کننده در چهار گروه و در ۱۵ رشته برگزار می‌شود، که در ۹ شهرستان و ۱۰ حوزه اجرا می‌شود.

تقدیر از حضور مردم در برنامه‌های گرامیداشت سردار سلیمانی

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان نیز در این نشست با تسلیت شهادت سردار سلیمانی و همراهانش از اصحاب رسانه که در راستای توسعه استان بویژه توسعه فرهنگی استان کردستان تقدیر کرد.

جلال قلعه‌شاخانی اظهار کرد: در روزهای اخیر با شهادت سردار سلیمانی که اتفاق افتاد شاهد برگزاری برنامه‌های مختلف و حضور اصحاب رسانه بودیم و از حضور حداکثری مردم در برنامه‌های گرامیداشت سردار سلیمانی قدردانی می‌کنیم.

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1328007
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.