حیدر ویسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اداره کل از طریق تماس تلفنی مردم منطقه و ارسال عکس از سوی آنها از تلف شدن یک قلاده پلنگ ایرانی اطلاع پیدا کرد و تعدادی از همکاران اداره محیط زیست سروآباد برای بررسی بیشتر به محل اعزام شدند و صحت این اتفاق را تایید کردند.

وی با اشاره به اینکه لاشه این قلاده پلنگ ماده در نزدیکی روستای زوم از توابع شهرستان سروآباد مشاهده و کشف شده است و هنوز دلیل تلف شدن آن معلوم نیست یادآور شد: لاشه این پلنگ ایرانی به سنندج انتقال داده  و سپس کالبدشکافی می‌شود  تا دلیل اصلی مرگ آن مشخص شود.

پلنگ یکی از ۳۷ گونه گربه سانان دنیا محسوب می‌شود (البته برخی از متخصصین اعتقاد دارند که این خانواده ۳۶ عضو دارد). اعضای این خانواده در تمام نقاط جهان به جز استرالیا، قطب شمال و قطب جنوب زندگی می‌کنند، در گذشته در ایران ۱۰ گونه گربه سان زندگی می‌کردند که با انقراض شیر ایرانی و ببر خزر، امروزه پلنگ بزرگ جثه ترین گربه سان کشور به شمار می‌رود.

پلنگ دارای جثه‌ی بزرگ و بدنی عضلانی و قابل انعطاف است. سر آن پهن و کشیده است،دست و پای پلنگ کوتاه که به چهار انگشت در پا و پنج انگشت در دست ختم می شود، البته تنها چهار انگشت از ۵ انگشت دست‌ها با زمین تماس دارد و انگشت پنجم که در واقع انگشت شست است، بالاتر از بقیه انگشتان و در پشت دست قرار گرفته و با زمین تماس ندارد، پنجه‌های پلنگ قوی و تیز ، دم  آن بلند و گوشهایش کوچک و گرد است. سطح بدن پوشیده از موهای نرم و کوتاهی به رنگ کرم نخودی است که در قسمت‌های زیرین بدن کم رنگ‌تر می‌شود و بدن پلنگ پوشیده از خال‌های گرد و توخالی شبیه به گل است.

کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.