طالب محمدی روز چهارشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران فرهنگی برگزیده و دانش آموزان برتر پژوهشی استان اظهار داشت: تکریم پژوهش، تکریم مقام علم و دانایی است و آموزش و پرورش در میان دستگاههای اجرایی مختلف، مرتبطترین دستگاه به امر پژوهش است.
وی اعتبارات ناکافی، فرآیندهای جاری و عدم آموزش را از چالشهای حوزه پژوهش در آموزش و پرورش اعلام کرد و افزود: در سال تحصیلی گذشته یک هزار و ۱۰۰ نفر از معلمان استان در برنامه اقدام پژوهی شرکت کردند.
معاون پژوهش، برنامه ریزی و نیروی انسانی آموزش و پرورش کردستان، ارسال طرحهای پژوهشی به مدارس، انتخاب ۲۵ داور اقدام پژوهی در سطح استان، فعالیت ۱۶ انجمن علمی آموزشی معلمان وانتخاب و تقدیر از پنج پژوهشگر برتر از میان ۴۵ نفر را دیگر اقدامات پژوهشی انجام شده در استان اعلام کرد.
وی یادآور شد: با بررسی های انجام شده و پس از ارزیابی شهرستانها و مناطق در انجام اقدامات پژوهشی، آموزش و پرورش ناحیه یک سنندج، آموزش و پرورش ناحیه ۲ سنندج و آموزش و پرورش دیواندره به ترتیب رتبههای اول تا سوم را کسب کردند.
دانش آموزان با اصول و قواعدهای پژوهشی آشنا شوند
رییس بنیاد نخبگان کردستان نیز در این آیین گفت: چالشهای پژوهشی زیادی پیش روی دانشآموزان قرار دارد و باید زمینهای فراهم شود تا این قشر با اصول و قواعدهای پژوهشی استان آشنا شوند.
امیرعلی صادقی با اشاره به دستاوردهای دانش برای بشریت، دانش را منشاء ثروت، توانایی، قدرت و ماندگاری و آسایش و آرامش بشر دانست و اظهار داشت: راهکار تولید دانش، پژوهش است.
وی به جایگاه پژوهش و تعریف آن و نقش پژوهش در آموزش اشاره کرد و افزود: سه ضلع آموزش گیرندگان، آموزش دهندگان و محتوای آموزشی به کیفیت آموزش بستگی دارد و تا تحقیق نباشد، محتوا تولید نمیشود.
رییس بنیاد نخبگان کردستان با بیان اینکه کارگروهی اولین نتیجه کار پژوهشی است، به چالش های پیش روی پژوهشهای دانش آموزی نیز اشاره کرد و عدم دانش و زمان کافی را از مهم ترین چالشهای پیشرو برشمرد.
در ادامه از پژوهشگران فرهنگی برگزیده و دانش آموزان برتر پژوهشی استان کردستان تجلیل شد.
۲۳ تا ۲۹ آذر امسال با عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده است.