محمدحسین سدری روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۳۲ رقم معرفی شده توسط محققان این مرکز شامل ۱۴ رقم گندم دیم، هفت رقم جو دیم، چهار رقم ماشک علوفه‌ای و هفت رقم نخود دیم است.

وی با بیان اینکه تا پایان سال ۹۷ تعداد ارقام معرفی شده این مرکز ۲۵ مورد بود اظهار داشت: امسال نیز تحقیقات انجام یافته برای مناطق سرد و معتدل سرد این استان در مورد هفت رقم به نتیجه رسیده که شامل چهار گندم دیم رحمت، شالان، کمال و واران، ۲ رقم جو دیم شامل قافلان و آرتان و یک رقم ماشک علوفه‌ای گلشن است.

وی اضافه کرد: مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان به عنوان تنها دستگاه پژوهشی متولی انجام تحقیقات کاربردی و فناوری محور در زمینه کشاورزی این یافته ها را با همکای محققان ملی و بین المللی کسب کرده است.

رئیس مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان گفت: این مرکز در سایر زیربخشهای کشاورزی از جمله دامداری، پرورش زنبور عسل، منابع طبیعی و مراتع نیز یافته‌های مختلفی دارد که چهار مورد از این یافتههای تحقیقاتی در مورد راه های پرورش بز مرخُز کردستان از گونههای دامی و نژادهای حفاظت شده این استان، است.

سدری یافته تحقیقاتی را در زمینه پرورش زنبور عسل را سه مورد اعلام کرد و یادآور شد: این یافته ها شامل تعیین کیفیت عسل تولیدی استان و زمان و شرایط مناسب نگهداری آن، میزان آلودگی زنبورستان ها به بیماری لوک آمریکایی و تشخیص ویروس های بیماری زای زنبور عسل است.

وی  یافته های بخش دامداری را شامل چهار مورد تعیین اهداف و طرح های توسعه دامداری سنتی در کردستان، ارائه پیشنهادات لازم برای افزایش تولید شیر در واحدهای صنعتی گاو شیری استان، معرفی پتانسیل تولید شیر در گاوهای بومی استان و ارائه پیشنهادات کاربردی در کاهش هزینه جایگاه گاوداری های شیری صنعتی دانست.

نخستین واحد و هسته تحقیقاتی در بخش کشاورزی کردستان در سال ۱۳۴۳ با عنوان اداره اصلاح و تهیه نهال و بذر تاسیس شد و این مرکز سال ۱۳۹۴ با عنوان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کردستان کار خود را ادامه داد.

هم اکنون حدود ۴۰ محقق و پژوهشگر در جمع نیروی انسانی این مرکز مشغول فعالیت هستند که ۲۱ تن از آنان عضو هیات علمی هستند.

اجرای بیش از ۷۰۰ طرح تحقیقاتی از جمله فعالیت های این مرکز در ۱۴ سال گذشته است که در نتیجه این تلاش ها حدود ۲۱۰  یافته و دستاورد تحقیقاتی کاربردی، بیش از یک هزار  مقاله علمی انگلیسی و فارسی ارائه و ۱۳ جلد کتاب نیز منتشر شده است.

در حال حاضر این مرکز با بهره مندی از چهار بخش تحقیقاتی زراعی-باغی، منابع طبیعی، علوم دامی و آبخیز داری، سه واحد تحقیقات اقتصادی-اجتماعی، کنترل و گواهی بذور نهال و اطلاع رانی، سه ایستگاه تحقیقاتیی، ۲ پایگاه تحقیقاتی و سه آزمایشگاه تخصصی در امرو تحقیقات و اموزش کشاوری فعالیت می کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.