عبدالله رحیمی روز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولین اظهار داشت: معلولین توانایی و توانمندی‌های فراوانی برای فعالیت در جامعه دارند و این محدودیت در توانایی و فعالیت آنها تاثیر منفی ندارد و با تمام این محدودیتها حضور موفقی در جامعه دارند.

وی با بیان اینکه اداره بهزیستی به عنوان متولی رفاه اجتماعی معلولین، گام اول توانمندسازی آنهاست، افزود: این توانمندسازی در نهایت به استقلال فردی، اجتماعی و فرهنگی می‌رسد و مراکز آموزشی و درمانی ما در زمینه درمان، اشتغال، حرفه آموزی و کار درمانی به این قشر خدمات می‌دهند تا به وسیله این خدمات زندگی خوبی داشته باشند.

رحیمی با اشاره به اینکه در شهرستان سقز ۵ هزار و ۵۰۰ معلول که ۲ هزار و ۸۰۰ نفر آنها در روستا و مابقی در شهر سکونت دارند را شناسایی کردیم، یادآور شد: این معلولین از خدمات بهزیستی به صورت مستمر و غیر مستمر استفاده می‌کنند همچنین ۱۱۲ معلول نخاعی هم در منزل پرستاری می‌شوند.  

رئیس اداره بهزیستی سقز با بیان اینکه دو موسسه زیر مجموعه این اداره خدمات ویزیت درمانی را برای معلولین در منزل بر عهده دارند، اضافه کرد: برای ۶۰ نفر از کودکان زیر ۵ سال نیز مشاوره‌های ژنتیکی به صورت ماهانه ارائه می‌دهیم.

وی گفت: مرکز پژواک با آموزش های نوین برای معلولینی که مشکل شنوایی دارند، کاشت حلزون را برای ۱۳ نفر از آنها انجام داده که این افراد توانستند جهت ادامه تحصیل به مدارس عادی راه پیدا کرده و همانند سایر دانش آموزان تحصیل کنند.

رحیمی اظهار داشت: دو مرکز نگهداری و حرفه آموزی معلولین حرکتی شفا و جامعه معلولین سقز نیز در مجموع به ۷۰۰ دختر زیر ۱۴ سال خدمات مختلفی ارائه می‌دهند.

معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری سقز نیز در این مراسم گفت: معلولین که محدودیتی نسبی دارند مصلح اجتماعی هستند و امروز تمام جامعه به آنها احترام می گذارند و نگرش یک سویه به این قشر تغییر کرده است.

علی محمدیان با بیان اینکه بیمارستان ۲۳۵ تختخوابی سقز بزودی افتتاح خواهد شد و معلولین هم می‌توانند از خدمات آن استفاده کنند، افزود: توزیع عادلانه درمانی برای همه مردم در دسترس است و دولت با تمام تلاش و با وجود تحریم ها در زمینه خدمات رفاه اجتماعی کارهای اثربخشی انجام داده است.

در این مراسم چند برنامه فرهنگی همچون تئاتر،  نمایش و شعر خوانی برای معلولین و حاضرین اجرا شد و در پایان مراسم به معلولین برتر جوایزی اهدا شد.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.