فرانک قدسی روز دوشنبه در آیین گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی در سنندج با بیان اینکه ترویج کتابخوانی در جامعه نیازمند ۲ بخش زیرساختی و فرهنگ سازی است و در این راستا هر کس به اندازه‌ای سهم دارد، اظهار داشت: کردستان در بخش زیرساختی و فضای کتابخانه‌ایی و تجهیزات نسبت به برخی استان‌های کشور با کمبودهایی مواجه است و می‌طلبد تقویت فضای کتابخانه‌ای در اولویت قرار گیرد.

 وی اضافه کرد: در بخش فرهنگ‌سازی و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه نیز سه محور شامل آموزش‌های غیررسمی خانواده، آموزش‌های رسمی و غیررسمی مراکز آموزشی و تعاملات اجتماعی تاثیرگذار است.

مدیرکل امور اجتماعی استاندار کردستان افزود: امروزه در بسیاری از خانواده‌ها به مطالعه فرزندان کم توجهی شده و بیشتر بچه ها کتاب ستیز هستند و حتی آموزش‌های رسمی مراکز آموزشی نیز متمرکز بر کتاب‌های درسی است و همین امر جوانان و نوجوانان را از مطالعه فراری می‌دهد.

وی با تاکید بر تلاش برای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم و تشویق و ترغیب دانش‌آموزان به مطالعات غیردرسی یادآور شد: باید متولیان امر تلاش کنند در مدارس پاتوق کتاب ایجاد شود به نحوی که کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی پاتوق اصلی دانش‌آموزان شود.

قدسی تاکید کرد: به هر اندازه که حضور جوانان و نوجوانان در کتابخانه‌ها بیشتر شود به همان اندازه از آسیب‌های اجتماعی که امروز در گوشه و کنار جامعه در کمین آنهاست مصون مانده و دور می‌مانند.

وی گفت: کتابداران و سیار متولیان در زمینه فرهنگ سازی مطالعه و تشویق کودکان و نوجوانان به سمت کتاب و کتابخوانی نباید امکانات و تجهیزات را بهانه کرده و از وظیفه خود دور بمانند بلکه باید در این زمینه از حداقل‌ها به بهترین شکل ممکن استفاده شود.

گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی واکسیناسیون فرهنگی یک جامعه است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان نیز در این آیین با تاکید بر اینکه فرهنگ کتاب و کتابخوانی به یک گفتمان و هنجار عمومی تبدیل شود، گفت: اگر انرژی، سرمایه و هزینه مادی و معنوی ما به سمت توسعه کتابخانه‌ها و فرهنگ کتاب و کتابخوانی نرود بی شک این سرمایه ‌ها در آینده خرج توسعه بازداشتگاه‌ها، کمپ‌های ترک اعتیاد و بسیاری آسیب‌های دیگر می‌شود.

محمد عبدالملکی اظهار داشت: گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی واکسیناسیون فرهنگی یک جامعه است و در دراز مدت از بسیاری آسیب‌های اجتماعی پیشگیری خواهد کرد.

وی از مسئولان دستگاه‌های مختلف بویژه نهادهای فرهنگی خواست زمینه گسترش هرچه بیشتر فرهنگ کتابخوانی و توسعه زیرساخت‌های کتابخانه‌ای را در استان فراهم کنند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان یکی از اهداف و سیاست‌های اصلی نهاد کتابخانه‌ها دسترسی آسان اقشار مختلف مردم به کتاب و کتابخوانی‌اعلام کرد و یادآور شد: برای رسیدن به این مهم با مشکلات زیرساخت کتابخانه‌ای مواجه هستیم البته تلاش می‌شود از راه‌های مختلف این کمبودها تا حدودی جبران شود.

وی با اشاره به راه‌اندازی کتابخانه سیار در استان افزود: اقدامات اولیه برای راه‌اندازی این کتابخانه انجام شده و از طرف شورا و شهرداری سنندج نیز یک دستگاه اتوبوس به این امر اختصاص داده شد که بزودی راه‌اندازی می‌شود تا اهالی روستاهای اطراف نیز از کتاب و کتابخوانی بهره‌مند شوند.

عبدالملکی اضافه کرد: نهادینه کردن فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیازمند همت جمعی مردم ‌و مسوولان است و اگر این همت جمعی اتفاق بیفتد، بی شک اتفاقات مهمی در بسیاری از حوزه های دیگر می‌افتد.

وی همچنین به عملکرد کتابخانه های عمومی استان اشاره کرد و گفت: در طول یکسال گذشته ۹۸۵ برنامه مبتنی بر کتاب از جمله نقد و برسی کتاب،  رونمایی از کتاب و برگزاری جلسات مشاوره جمع خوانی‌ در استان انجام شده و در حوزه‌های مختلف کتابخوانی با رشد روبرو شده‌ایم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی کردستان تاکید کرد: سال گذشته تعداد اعضای فعال کتابخانه‌های استان ۴۴ هزار و ۶۳ نفر بود که اکنون این آمار از مرز ۵۰ هزار عضو گذشته است.

افزایش قدرت درک تحولات اجتماعی با کتاب

نویسنده و پژوهشگر کُرد نیز در این مراسم گفت: کتاب و مطالعه در جامعه کارکردهای ‌زیادی دارد که یکی از کارکردهای مهم و اساسی آن افزایش قدرت درک تحولات اجتماعی است.

اسعد اردلان افزود: وقتی فردی یاد بگیرد که تحولات اجتماعی را با کتاب و مطالعه بررسی کند پس از مدتی متوجه خواهد شد که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات خود را از طرق مخلف حل و فصل کند.

وی یادآور شد: همچنین خواندن کتاب به ما این درس و درک را می‌دهد که برای هر رفتار خوب با بد چند علت داشته باشیم ضمن اینکه قدرت تجزیه و تحلیل، اندیشه ورزی  وخرد ورزی را در افراد افزایش می‌دهد.

در این آیین از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی استان تجلیل شد.

استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت دارای ۸۰ باب کتابخانه نهادی و مشارکتی است که از این تعداد ۵۰ باب نهادی و بقیه مشارکتی هستند که بیش از ۵۰ هزار نفر عضو اصلی این کتابخانه‌ها بوده و از خدمات استفاده می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.