شهر ۵۰ هزار نفری کامیاران همیشه قدمگاه حرکت های کوچک و بزرگ فرهنگی در استان کردستان بوده و این بار نیز این قدم کوچک که هدفی مقدس را در دلش جای داده توسط معلمی خلاق و نانوایی خوش ذوق آغاز شد تا استقبال مردم و بازتاب اجتماعی آن موجب انگیزه ای برای نگاشتن این گزارش شود.

سال‌هاست نامهربانی با یار مهربان را توشه راه‌مان کرده‌ایم در فراسوی زندگی کتاب را در انتهای مسیر دوستی هایمان قرار داده‌ایم و هر از گاهی حرکت های این چنینی به ما یادآوری می کند که جای کتاب تا چه اندازه در زندگی‌مان خالی است.

برای ترویج و تبدیل شدن هر مساله ای به فرهنگ یک جامعه حضور پررنگ آن مساله در آن جامعه از مهمترین عوامل تبدیل شدن آن به بخشی از فرهنگ جامعه مورد نظر است که با توجه به اهمیت کتاب و کتابخوانی در توسعه هر کشوری این مساله باید به بخشی از فرهنگ جامعه ما تبدیل شود و از این رو راه اندازی کتابخانه در یک نانوایی گامی مقدس در این راه است.

صادق قائمی معلم کامیارانی در این ارتباط با بیان اینکه رشد تکنولوژی و تعدد رسانه‌های نوظهور باعث کاهش فرهنگ مطالعه در جامعه شده است، افزود: با همکاری ۲ تن از نانواهای شهر و کتابخانه عمومی، کتابخانه‌ای کوچک برای تشویق مردم به فرهنگ مطالعه دایر کردیم.

وی اضافه کرد: در این حرکت همشهریان می‌توانند عطر نان تازه و رایحه خوش کتاب را یکجا از نانوایی محل زندگیشان استشمام کنند و در کنار غذای جسم، غذای روح خود را نیز  به امانت گرفته و پس از مطالعه آن را باز گدانند.

رئیس کتابخانه عمومی کامیاران نیز در این ارتباط با بیان اینکه قائمی از اعضای فعال این کتابخانه است، اظهار داشت: در راستای حمایت از این حرکت مجلات و کتاب‌های مختلف به ۲ نانوایی واقع در محله فرهنگسرا و خیابان بهشتی اهدا شده است.

ماندانا قبادی تاکید کرد: در حال شناسایی مکان‌های عمومی دیگری از جمله بانک‌ها، سالن‌های ورزشی و آرایشگاه‌ها برای ایجاد کتابخانه ها برای ارتقای فرهنگ مطالعه در میان مردم هستیم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی کردستان نیز در این ارتباط با بیان اینکه برای ما فرق نمی کند که افراد در چه مکانی مطالعه کنند و یا اینکه تاکید ویژه ای بر مطالعه در کتابخانه ها نداریم، گفت: مطالعه ممکن است در صف نانوایی، مطب پزشک، اتوبوس و تاکسی باشد.

محمد عبدالملکی یادآور شد: مهم این است که بتوان از زمان بهترین استفاده را برای مطالعه داشت همانطور که رهبر معظم انقلاب بر انس با کتاب تاکید دارند.

وی افزود: در این ارتباط تاکنون اداره کل کتابخانه های عمومی استان در شهر سنندج یاور پنج کتابدار از اصناف مختلف از جمله یک صاحب کلوپ بازی فرهنگی و هنری، پزشک متخصص آزمایشگاه، آرایشگر مردانه، آژانس‌ تاکسی بوده و دیگر موارد نیز را حمایت می‌کند.

وی اضافه کرد: در این راستا علاقه مندان می توانند برای تجهیز کتابخانه های خود در اماکن عمومی به کتابخانه های عمومی شهرستان خود مراجعه کنند.

استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت دارای ۸۰ باب کتابخانه نهادی و مشارکتی است که از این تعداد ۵۰ باب نهادی و بقیه مشارکتی هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.