عباس قبادی روز دوشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار کردستان با اعلام اینکه شرایط کشور در تامین کالاهای اساسی خوب و ایدهال است، اظهار داشت: سال گذشته در همین ایام نگرانیهای زیادی در نبود برخی از کالاهای اساسی بوجود آمد که امروز این دغدغهها برطرف شده است.
وی با بیان اینکه بیش از نیاز، ذخایر استراتژیک در کشور وجود دارد، افزود: هیچ کمبودی در خصوص تامین کالای اساسی نداریم و در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام نهادههایی مانند ذرت، کنجاله سویا و جو به اندازه کافی موجود است.
دبیر ستاد تنظیم بازار کشور اضافه کرد: مهر امسال در تخصیص ارز مشکلاتی بوجود آمد که هم اکنون این مسائل رفع شده و روند ثبت سفارش کالاها حالت عادی پیدا کرده است.
قبادی با اشاره به اینکه کشور سال گذشته در همین روزها با مشکل اعتصاب کامیونداران و بحران تامین لاستیک خودروهای سنگین مواجه شد افزود: هم اکنون مشکلی در خصوص تامین لاستیک خودروهای سنگین در کشور وجود نداشته و لاستیک در انبارها انباشت شده است.
قبادی یادآور شد: مشکلاتی در خصوص تامین لاستیک خودروهای خاور و نیسان در کشور وجود دارد که کارخانجات داخلی تعهد دادند این نیاز را تامین کنند.
وی با اشاره به وجود ۲۰ هزار حلقه لاستیک در انبارهای استان کردستان، اضافه کرد: این میزان لاستیک در استان بین عاملین توزیع شود و هیچ نگرانی در ارتباط با تامین آن وجود نداشته باشد.
دبیر ستاد تنظیم بازار کشور گفت: ۲۰ هزار تن گوشت قرمز تنظیم بازار در کشور ذخیره شده است که تاریخ مصرف آن تاپایان سال جاری است ولی به دلایلی هم چون ضرر به تولیدکنندگان این بخش امکان عرضه آن در بازار وجود ندارد.
قبادی افزود: هر یک از نهادهای نظامی و انتظامی، کمیته امداد و بهزیستی در صورت تمایل میتوانند با اعلام میزان گوشت قرمز مورد نیاز خود به ستاد تنظیم بازار این کالا را با نرخ پایینتر از قیمت مصرف دریافت کنند.
وی بر فعالسازی تمام واحدهای جوجهریزی در کردستان تاکید کرد و یادآور شد: تولید مرغ با قیمت ۱۳۰ هزار ریال توجیه اقتصادی دارد بنابراین این استان با توجه به ظرفیتی که در این حوزه دارد میتواند نهایت استفاده را از شرایط بوجود آمده کند.
دبیر ستاد تنظیم بازار کشور با اشاره به اینکه مرغ مازاد توسط شرکت پشتیبانی دام خریداری میشود، اعلام کرد: تاکنون ۲۰ هزار تن مرغ توسط این شرکت خریداری شده است.
قبادی با بیان اینکه رصد و پایش ۱۰۰ کالا در کشور به روز انجام میشود، گفت: قیمت بیش از ۶۰ درصد کالاها یا سیر نزولی داشته یا ثابت بوده است.
وی اضافه کرد: قیمت ۲۰ تا ۲۵ درصد این کالاها هم صفر تا ۲ درصد در نوسان بوده و تنها پنج درصد کالاها که شامل میوههای نوبرانه بوده افزایش قیمت داشته است.