به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از سنندج، امین مرادی ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: یادواره خالق مولود نامه، مرحوم سید بهاء الدین شمس قریشی، محوری ترین برنامه هفته وحدت در استان کردستان می باشد که از سال ۸۴ تا کنون هرساله توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در ایام هفته وحدت برگزار می شود و امروزه به عنوان بزرگترین مراسم مولودی خوانی کشور شناخته شده است.

وی کردستان را مهد عرفان و مردم کردستان را از عاشقان و اردتمندان پیامبر اعظم اسلام (ص) و اهل بیت (ع) عنوان نمود و افزود: اولین دوره ای که در سال ۸۴ یادواره شمس قریشی برگزار شد حضور ۲۰۰ نفر در مراسم را شاهد بودیم اما در دوره پانزدهم  بالغ بر ۱۵ هزار نفر از برگزاری این مراسم مردمی استقبال کردند و به نوعی با پوشش های خوب رسانه ملی و اصحاب رسانه این شور و اشتیاق با حضور اقشار مختلف مردم به عنوان بزرگترین مراسم مولودی خوانی در کشور ثبت گردیده است.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان در ادامه با اشاره به فرمایش  مقام معظم رهبری که وجود مقدس نبی و رسول اعظم (ص) مهمترین نقطه ایجاد وحدت است بیان کرد: این برنامه در راستای تقویت وحدت و همگرایی است  و باتوجه به شیطنت های کشورهای استکباری و تفرقه افکنی بین کشورهای اسلامی  با خلق گروه های تروریستی در لوای دروغین اسلام توجه به تحکیم وحدت حول پیامبر رحمت و مهربانی یک ضرورت بسیار مهم می باشد.

مرادی باتشکر از تعامل و همکاری بسار خوب ادارات مرتبط در برگزاری این یادوراه تأکید نمود: مسئولین ارشد استان از جمله  آیت الله حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در استان و استاندار کردستان  به صورت ویژه پیگیر برگزاری این مراسم می باشند  که لازم است از راهنمایی ها و حضور همیشگی این عزیزان در این مراسم قدردانی نمایم.

وی تصریح کرد: در این برنامه، مولودنامه مرحوم سید بهاءالدین شمس قریشی با حضور گروه های برتر مولودی خوان  قرائت و در پایان با دعای ختم و پایانی مراسم به اتمام می رسد.

مرحوم سید بهاء الدین شمس قریشی از عارفان نامی کُرد می باشد که در۱۲۹۳ هجری قمری مصادف با ۱۲۵۰ هجری شمسی  در روستای «سه ردی» شهرستان پاوه متولد گردیده است. وی از همان کودکی با حضور در مکتب اساتید در پاوه، بیاره و سنندج تلمذ نموده و سپس در سنندج به عنوان امام جماعت مسجد « هه ژاره» به امر آموزش و تربیت طلاب علوم دینی مشغول بوده است. وی به فارسی و کُردی تألیفات متعددی را داشته است از جمله معراج نامه، مولودنامه، شمس العقائد و دیوان شعر.

وی در سال ۱۳۶۵ هجری قمری مصادف با ۱۳۲۲ هجری شمسی در سن ۷۲ سالگی در سنندج به لقاء الله پیوسته و در آرامستان  آن زمان سنندج « تایله » به خاک سپرده می شوند. آرامگاه آن مرحوم در محوطه سالن ورزشی شهید کاظمی سنندج واقع در خ طالقانی (فیض آباد) واقع شده است .

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1288301
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.