شیدا خیراللهی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ نفر از این بیماران در خود استان (شهرستان های سنندج و کامیاران) دچار مرگ مغزی شده و پس از کسب رضایت خانواده‌هایشان برای پیوند به بیمارستان تهران اعزام شدند.

وی افزود:‌ چهار نفر دیگر از این افراد نیز کردستانی بوده اما خارج از استان دچار حادثه شده و همان جا رضایت خانواده‌هایشان برای اهدای عضو گرفته شد تا نجات بخش زندگی تعداد زیادی از بیماران نیازمند عضو شوند.

کارشناس مسئول اهدای عضو دانشگاه علوم پزشکی کردستان نبود بخش پیوند در استان را یکی از مشکلات موجود در این حوزه اعلام کرد و گفت: اگر بتوانیم بخش پیوند را در بیمارستان کوثر سنندج راه‌اندازی کنیم، مشکلاتی که در زمینه اعزام بیماران به تهران وجود دارد رفع شده و رضایتمندی خانواده‌ها نیز برای اهدای حاصل می‌شود.

 وی یادآور شد: در اهدای عضو بیمار مرگ مغزی ضایت خانواده شرط اصلی است و صدور کارت اهدای عضو فقط جنبه فرهنگی دارد و نمی‌تواند مجوزی برای برداشت عضو در زمان مرگ مغزی باشد.
خیراللهی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۰ تاکنون اعضای بدن حدود ۴۰ بیمار مرگ مغزی در این استان با همکاری و رضایت خانواده‌هایشان به بیماران نیازمند اهدا شده است، اضافه کرد: داوطلبان اهدای عضو علاوه بر مراجعه به این واحد با ثبت نام در سایت اینترنتی اهدای عضو ایرانیان ehda.center در این عمل خیر داوطلب شوند.

مرگ مغزی به معنی عدم بازگشت به زندگی است و زندگی بیمار وابسته به دستگاه است در صورت جدا شدن از دستگاه بعد از چند ثانیه او فوت می‌کند.
سطح هوشیاری این بیماران عدد سه است در حالی که سطح هوشیاری انسان سالم عدد ۱۵ است، بیمار مرگ مغزی در صورتی که اهدای عضو هم نشود بیشتر از هفت تا ۱۰ روز زنده نخواهند ماند.
اعضای قابل اهدای فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه‌ها، کبد، روده‌ها، لوزالمعده و کلیه هاست ضمن اینکه برخی از بافت‌های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.