رضا اعظمی روز یکشنبه در نشست شورای پیشگیری از جرم استان کردستان اظهار داشت: آستانه صبر و تحمل جامعه کاهش یافته است که باید بیشتر در این زمینه تلاش کرد البته وظایف ادارات مختلف در زمینه پیشگیری مشخص شده و برنامهریزی برای کاهش جرایم از سال گذشته آغاز شده است.
وی اضافه کرد: معرفی مجرمان خشن برای شرکت در کارگاههای کنترل خشم از جمله دیگر برنامهریزیهای صورت گرفته و این موضوع به دستگاههای مرتبط ابلاغ شده است.
اعظمی یادآور شد: درخواست ارسال اطلاعات برای بررسی وضعیت آماری خشونت و درخواست از نیروی انتظامی برای شناسایی و اولویت بندی مناطق پرخطر از دیگر موارد مورد تصویب در شورای پیشگیری از وقوع جرم بوده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان گفت: بانک اطلاعاتی برای افراد پرخطر باتوجه به سوابق و اقدامات این افراد را در معاونت آغاز کردهایم و از دیگر دستگاههای مرتبط خواستهایم که با ارائه آمار و اطلاعات ما را در تکمیل این بانک کمک کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان هم در این نشست گفت: طرح نظام مراقبت از دانش آموزان در ۲ شهرستان کامیاران و سنندج اجرا شده و این اداره در کشور اول شده است.
رشید قربانی با اشاره به هدف این طرح در پیشگیری از جرایم اظهار داشت: از سال ۹۶ این طرح به عنوان پایلوت در دو شهرستان اجرایی شده اما در کامیاران اکنون جامعیت پیدا کرده است.
وی اضافه کرد: این طرح والدین، کارکنان و دانش آموزان را تحت پوشش قرار میدهد و اکنون در ۱۵۰ مدرسه کامیاران و چند مدرسه سنندج این طرح اجرا میشود.
قربانی افزود: ۱۸ هزار و ۵۳۵ از دانشآموزان و والدین آنها و یک هزار و ۳۸۵ نفر از کارکنان مدارس، ۱۰ جلسه آموزشی ۲ ساعته به صورت کارگاهی و مهارتآموزی آموزشهای لازم را دیدند.
وی با اشاره به اینکه سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تجهیزات برای مراکز مشاوره مرتبط با این طرح هزینه شده است، گفت: برای چهار هزار مدرسه ۲۰ میلیارد ریال هزینه شده بود و از محل دیگری هم ۴۳ میلیارد ریال هزینه شد.
جانشین دادگاه نظامی استان کردستان هم در این نشست گفت: یکی از مشکلاتی که دانشآموزان امروز با آن درگیر هستند مساله مواد مخدر است البته قبح استفاده از این مواد شکسته شده و بسیاری از دانش آموزان حتی نمیدانند که این مواد به عنوان مواد مخدر و اعیتادآور شناخته میشود.
فرجی اضافه کرد: این معضل در محیط نظامی هم دیده میشود و گاها سربازی که سیگار مصرف نمیکرده در سربازی مصرف کننده مواد مخدر میشود.
فرجی با تاکید بر اینکه تامین و تضمین امنیت یکی از اولویتهای پیشگیری است، گفت: خشونتهای عاطفی هم در جامعه افزایش یافته چونکه مفهوم روابط تغییر کرده افراد در این روابط احساس مالکیت میکنند و در نتیجه شاهد قتلهای ناموسی میشویم.
وی یادآور شد: والدین هم نباید نسبت به فرزندان خود احساس مالکیت کننند و باید اجازه بدهند فرزندان وارد جامعه شوند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۷۳ هزار و ۳۳۵ نفر از کودکان را مورد غربالگری قرار دادیم که ۷۴ نفر قربانی کودک آزاری و ۱۰۹ نفر شاهد خشونت خانگی بودهاند.
فرزام بیدارپور با بیان اینکه ریشهیابی و علتیابی یکی از اهداف ما در حوزه بررسی خشونت است، افزود: ۹۴ پاتوق مواد مخدر را نیز در استان شناسایی کردهایم که میتوان برای پیشگیری از وقوع جرم از این اطلاعات بهره برد.
۶۱۰۸/۹۱۰۲