سیداحسن علوی روز پنجشنبه در اولین جشنواره گردو در روستای سرهویه شهرستان سنندج اظهار داشت: باید طرح جامع کشاورزی تغییر یافته و هواشناسی قدرتمندی نیز داشته باشیم تا بارندگی‌های آینده بهتر پیش بینی شده و از خسارتهای این بخش کاسته شود.
وی با بیان اینکه طبق پیش‌بینی‌های سازمان فائو تا سال ۲۰۵۰، تعداد فقیران جهان به ۱۲۲ میلیون نفر افزایش می یابد، افزود: اگر به فکر سیاست گذاری‌های جدید و تغییر در الگوی کشت کشاورزی نباشیم، کشور ما هم با مشکلات زیادی در تامین محصولات عذایی مواجه خواهد شد.
نماینده سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه منطقه کلاترزان ۸۰ درصد توت فرنگی کشور را تولید میکند، یادآور شد: این در حالی است که صنایع تبدیلی برای ایجاد کنستانتره، ترشی و مربا وجود ندارد و اغلب این محصولات برای فروش به استان‌های دیگر ارسال میشود یا از بین میرود.
علوی تاکید کرد: در صورت ایجاد صنایع تبدیلی در استان، بازار برای صادرات محصولات به اقلیم کردستان وجود دارد، ضمن اینکه از این طریق ارزش افزوده تولیدات کشاورزی نیز به خود کشور و استان باز می‌گردد.
وی، ایران را رنگین کمانی از انواع فرهنگ ها و رسم و آداب دانست و گفت: تاکنون اتحاد لازم فرهنگی در کشور ایجاد نشده است، چرا که میتوان غیر از داخل کشور، تاجیک‌ها، افعانی‌ها و کُردهای عراق و ترکیه را برای برگزاری چنین جشنوارههایی دعوت کرد و همبستگی و اجماع فرهنگی ایجاد کرد.

دیگر نماینده سنندج، کامیاران و دیواندره در مجلس شورای اسلامی نیز اطهار داشت: اولین جشنواره گردو کاری بسیار ارزشمند برای شناساندن توانمندی ها و فرهنگ و رسوم کلاترزان به دیگر نقاط استان و کشور است.
سید مهدی فرشادان با آسفالت نشدن جاده حد فاصل روستای هویه به سرهویه اشاره کرد و افزود: بابت این موضوع شرمنده مردم این روستاها هستیم اما اولویت ما در این منطقه آسفالت جاده این روستا است که ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برای این پروژه در نطر گرفته شود.

باغداری منطقه کلاترزان توسعه می یابد
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان نیز در این آیین با بیان اینکه جشنواره امروز در واقع تقدیر از کسانی است که سال های پیش اقدام به کاشت درخت گردو کرده اند، افزود: این منطقه در آینده آبادان تر و باغداری کلاترزان توسعه می یابد.
حسین فیروزی با اشاره به اینکه فرهنگ و رسوم و هنر این منطقه توجه مردم ایران را به خود جلب کرده است، اضافه کرد: مهمترین سرمایه کلاترزان برای عرضه کردن، فرهنگ و آداب آن است که نیاز است در زمینه توسعه گردشگری کارهای بیشتری شود.
وی با بیان اینکه از هر ۱۰ شغل در دنیا یک شغل مربوط به حوزه گردشگری است، اظهار داشت: به دلیل روحیه تلاشگری مردم این خطه و فرهنگ غنی و طبیعت سرسبز و پتانسیل های فراوان آن، به طور قطع کلاترزان و هورامان در آینده از لحاظ گردشگری رونق می یابد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اضافه کرد: دولت در استان مصمم است مشکلات توسعه کلاترزان را رفع کرده و با پرداخت تسهیلات بانکی کم بهره به ایجاد زیرساخت های گردشگری و توسعه این صنعت در منطقه کمک کند.
فیروزی به خدمت ارزشمند مردم منطقه کلاترزان و اورامانات به موسیقی اصیل کردی اشاره کرد و گفت: اگر اقتصاد و درآمد در خدمت فرهنگ و هنر باشد، شاهد توسعه اقتصادی در این منطقه و به تبع آن در استان خواهیم بود، ضمن اینکه بخش کلاترزان در این زمینه ثروتمند است.
کارشناس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز گفت: در طول ۱۰ سال گذشته سطح کاشت درخت گردو از سه هزار هکتار به هفت هزار هکتار افزایش یافته است.
محمد سرسیفی با اشاره به اینکه تا سال آینده برای روستاها سامانه صد تگرگ نصب می کنیم، افزود: در هر هکنار باغ گردو ۱۵ هزار مترمکعب آب صرف می شود برای تولید یک کیلو گردو پنج هزار لیتر آب نیاز است.
وی بر تغییر تکنیک گردو کاری توسط باغداران تاکید کرد و گفت: سرشاخه کاری گردو نقش بسیار مهمی در رونق تولید گردو دارد، ضمن اینکه اصلاع و معماری باغ ها و سایه اندازی درختان گردو نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
اولین جشنواره گردو با حضور مدیران بخش های مختلف، اقشار مردم و علاقمندان در روستای سرهویه برگزار و در پایان از پنج گردوکار نمونه بخش کلاترزان سنندج تقدیر شد.
روستای هویه در ۷۰ و روستای سرهویه در ۷۵ کیلومتری غرب سنندج مرکز کردستان واقع شده هست.
شهرستان سنندج دارای یک هزار و ۸۹۰ هکتار باغ گردو است که ۳۰۰ هکتار آن مربوط به روستاهای هویه و سرهویه است. سالانه در این ۲ روستا ۲ تا چهار تن گردو برداشت می شود.
۷۳۵۵ / ۳۰۳۴

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.