مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این آمورشها از سوی معاون صنایع دستی این اداره کل به صورت رایگان انجام میشود اظهار داشت: این رشتهها شامل گلیم بافی دوخت البسه محلی، نازککاری، منبت کاری با چوب، کلاش بافی، معرق چوب و سفال گری است.
محسن علوی افزود: این آموزشها در قالب ترم پاییزه ارایه می شود و علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر به انتهای خیابان فلسطین، روبروی استخر کانی ئاو ساختمان معاونت صنایع دستی مراجعه و با با شماره ۳۳۲۳۳۲۴۹ تماس حاصل کنند.
وی اضافه کرد: کردستان ۱۴ هزار و ۵۰۰ هنرمند فعال عرصه صنایع دستی بوده که در نزدیک به ۵۰ رشته فعالیت دارند که ۲۱ مورد از این رشته ها صنایع دستی بومی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه هم اکنون پنح رشته بومی صنایع دستی کردستان شامل رشتههای مسگری، اسلحه سازی، پلاس بافی، جل دوزی و قفل سازی غیر فعال شده است یادآورشد: این اداره کل با برنامه ریزی های مختلف به دنبال احیای ۱۲ رشته صنایع دستی بومی درحال منسوخ شدن استان است.
وی افزود: این معاونت در تابستان امسال نیز در ۱۰ رشته شامل پلاس بافی، گلی بافی، گلاش بافی، منبت کاری،دوخت لباس محلی، نازک کاری، سراجی و خراطی، سوزن دوزی و سفالگری بیش از ۶۷۰ هنرجو را آموزش داده است.
صنایع دستی اُرسیسازی، گرهچینی، قوارهبری، چاقو سازی، سفیدگری، موج بافی، جاجیم بافی، نمد مالی، حجاری سنگ، چلنگری (آهنگری سنتی)، خراطیسنتی و وه ندی سازی رشته های بومی کردستان بوده که در حال منسوخ شدن است.
کردستان دارای یک هزار و ۵۲۰ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است که ۸۷۸ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد میراث طبیعی، ۶۲ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول و است.
۷۳۴۹