سید محسن علوی عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۱۴ هزار و ۵۰۰ هنرمند در این استان دارای پروانه تولید انفرادی و گارگاهی بوده و تمام آنها واجد شرایط استفاده از مزایای بیمه صنعتگران صنایع دستی هستند.

وی اضافه کرد: سعی می‌شود بقیه افراد نیز بر اساس تفاهم نامه معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با صندوق بیمه روستاییان، کشاورزان و عشایر کشور تحت پوشش این بیمه قرار گیرند.

علوی یادآورشد: در این طرح صنعتگران می توانند مانند سایر بیمه های اجتماعی در کشور از مزایای حقوق بازنشستگی، پیری، از کارافتادگی و فوت استفاده کنند و در صورتی که در آینده زیر پوشش سایر بیمه ها بروند سوابق شان قابل انتقال است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان افزود: هنرمندان کردستانی در نزدیک به ۵۰ رشته فعالیت دارند که ۲۱ مورد از این رشته ها صنایع دستی بومی است.

وی با اشاره به اینکه هم اکنون پنح رشته بومی صنایع دستی کردستان شامل رشته‌های مسگری، اسلحه سازی، پلاس بافی، جل دوزی و قفل سازی غیر فعال شده است یادآورشد: ۱۲ رشته صنایع دستی بومی استان نیز شامل اُرسی‌سازی، گره‌چینی، قواره‌بری، چاقو سازی، سفیدگری، موج بافی، جاجیم بافی، نمد مالی، حجاری سنگ، چلنگری (آهنگری سنتی)، خراطی‌سنتی و وه ندی سازی در حال منسوخ شدن است.

کردستان دارای یک هزار و ۵۲۰ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است که ۸۷۸ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد میراث طبیعی، ۶۲ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول و است.

۷۳۴۹ / ۳۰۳۴

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.