در نشست عوامل برگزاری نهمین دوره جشنواره بین المللی دف نوای رحمت با خبرنگاران مطرح شد که بخش بین المللی این جشنواره امسال پررنگ‌تر از دوره‌های قبل برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، امین مرادی، رئیس حوزه هنری کردستان و دبیر اجرایی جشنواره بین المللی دف نوای رحمت روز شنبه(19 مرداد) در نشست با خبرنگاران استان اظهار کرد: توسعه سیاسی، اقتصادی و اجتماعی بدون توسعه فرهنگی امکانپذیر نیست، اما متاسفانه بخش فرهنگ همواره مورد غفلت قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه موسیقی اصیل هر منطقه بیانگر فرهنگ اصیل آن منطقه است، افزود: دف یکی از سازهای خاص منطقه کردستان است که حتی شهره جهانی دارد و از سنندج به عنوان پایتخت دف جهان نیز یاد می‌شود.

رئیس حوزه هنری کردستان عنوان کرد: جشنواره دف نوای رحمت در راستای توجه به این هنر اصیل که در کردستان از دف به عنوان یک ساز عرفانی یاد شده و در آیین‌های دینی و مذهبی هم کاربرد دارد هرسال برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: ما سعی کرده‌ایم که این جشنواره دارای خلاقیت و نوآوری باشد و هر سال مقداری متفاوت تر از سال‌های گذشته برگزار شود که در این راستا در سال 95 دفنوازی یک هزار دف را در عمارت خسروآباد داشتیم، سال گذشته در میدان آزادی سماع دفنوازان برگزار شد و امسال نیز در پارک شانو(استقلال) شهر سنندج تجمع دفنوازان با عنوان آوای دوست برگزار می‌شود.

مرادی خاطرنشان کرد: در برنامه آوای دوست که از برنامه‌های جنبی این دوره از جشنواره است، بعدازظهر روز سه شنبه 22 مرداد، از تمام نقاط ایران دفنوازان با لباس محلی در پارک استقلال شهر سنندج حاضر خواهند شد و به اجرای برنامه می‌پردازند.

وی یادآور شد: 250 هرمند از 30 استان کشور با 304 اثر در این جشنواره حضور به هم خواهند رساند و همچنین چند گروه خارجی نیز در این جشنواره به اجرای برنامه می‌پردازند.

دبیر هنری جشنواره دف نوای رحمت نیز در ادامه اظهار کرد: دف نماینده سازهایی بوده که در آیین‌های دینی و مذهبی ما مورد استفاده قرار گرفته است و آوای دوست، ذکر و حال و عشق الهی در آن جلوه پیدا می‌کند.

مهدی احمدی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد بخش بین المللی جشنواره دف نوای رحمت گفت: موسیقی مذهبی و عرفانی ما پتانسیل بین المللی شدن را داراست.

وی در ادامه افزود: سال گذشته یک فیلم مستند از یک فیلمساز ژاپنی در جشنواره پخش شد که تمامی سازهای آیینی کشور ژاپن در این مستند معرفی شد و در مورد آنها بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

احمدی اضافه کرد: سال گذشته همچنین قرار بود یک گروه از شهر قونیه در جشنواره حضور بهم رسانند اما متاسفانه به دلیل گرانی دلار سفر آنها کنسل شد. اما امسال یک گروه از اقلیم کردستان عراق و یک گروه دیگر نیز اجرای موسیقی پاکستان و هند را در این جشنواره خواهند داشت.

با حضور استاندار کردستان و سایر مسئولان استانی نیز نمایشگاهی با 32 اثر از عکس‌های دوره‌های گذشته جشنواره دف نوای رحمت، در گالری سوره پردیس سینما بهمن سنندج گشایش یافت.

نهمین جشنواره بین المللی دف نوای رحمت با شعار "هنر، همگرایی و مهربانی" از ۲۲ تا ۲۴ مرداد جاری توسط حوزه هنری استان کردستان در سنندج برگزار می‌شود.



انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.