کتاب ریتم سوخته، شامل صد دور گم شده و فراموش شده ایرانی به همراه صد قطعه‌ براساس صد ادوار برای دف‌نوازی اثر استاد احمد خاک طینت است.   

احمد خاک طینت، مولف این کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان، اظهار کرد: برای تالیف این کتاب، هشت سال و پنج ماه تلاش و پژوهش و کنکاو، تطبیق و بررسی انواع و اقسام ریتم‌های گوناگون، ثبت و ضبط، پردازش و آوانگاری، شور و مشورت با متخصصین ریتم‌های شرقی، کمک از دانایان و نوازندگان زبده و حتی نوازندگان بومی و عشیره‌ای و دوره گرد، تفحص و تطبیق با ادوار ایقاعی کهن ایرانی در کتاب های صفی الدین ارموی، ابونصر فارابی، عبدالقادر مراغه ای و دیگر آثار بزرگان موسیقی ایران و بررسی نوازندگی ریتمیک و ملودیک با محوریت چرخه ادوار در تک نوازی ها و دو نوازی ها و ارکسترهای مختلف به خصوص با تمرکز بر«دف» و «دف نوازی» صورت گرفته است.

وی افزود: در این راستا توانستم صد دور را پس از صدها سال گردش و دست به دست شدن در میان اقوام و عشیره‌ها و روستاها و شهرهای کشورهای ترکیه، عراق، سوریه، لبنان، مصر، هند، کشورهای حاشیه خلیج فارس و ... از زیر هزاران هزار خروار خاک بی توجهی و فراموشی بیرون بکشم و دوباره به عرصه موسیقی ایران همیشه جاویدان باز گردانم و این اثر را «ریتم سوخته» نام نهادم.

خاک طینت ادامه داد: همچنین توانستم هریک از این ریتم‌های گمشده گرانبهای موسیقی ایرانی را در همان قسمت خود آنالیز و تجزیه و تحلیل کرده و پس از تطبیق دهی با ریتم‌های کنونی ایران، معماری و نقاشی و دیگر هنرهای ناب و اصیل ایرانی مورد بررسی قرار دهم و بر اساس این ریتم‌های گمشده «صد قطعه» برای دف و دف نوازی بنویسم.

وی خاطرنشان کرد: بر این باورم که این صد «ریتم سوخته» فقط مختص دف نوازان و سازهای کوبه ای و ریتمیک نبوده، بلکه برای تمام سازهای ملودیک و ارکسترهای موسیقی ایرانی کاربرد خواهد داشت.

ریتم سوخته شامل 350 صفحه است که مجموعه‌ای جامع برای کسانی است که تکنوازی دف یا گروه نوازی دف را دنبال می‌کنند.

این کتاب از طریق سایت انتشارات مشاهیر هنر و مرکز پخش درویش خان تهران در دسترس علاقه مندان قرار دارد.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.