مدیر اشتغال و تجاریسازی دانش آموختگان جهاددانشگاهی کردستان، گفت: مشاغل خانگی نیازمند پیگیری همه جانبه مردم است و جهاددانشگاهی در این راستا با تمام توان خود پشتیبانان را حمایت میکند.
به گزارش ایسنا منطقه کردستان، رضا باقری نژاد، در بازدید از یکی از پشتیبانان طرح توسعه مشاغل خانگی که با حضور رئیس جهاددانشگاهی کردستان برگزار شد، اظهار کرد: طرح توسعه مشاغل خانگی فرصت مناسبی برای اشتغالزایی در استان است .
وی تصریح کرد: جهاددانشگاهی کمک شایانی به توسعه محصولاتی همچون "کلاش" در استان میکند، چرا که کلاش در استان دارای قدمت و برند شناخته شده است اما متاسفانه به خوبی معرفی نشده و نیازمند توسعه و فرهنگ سازی است.
مدیر اشتغال و تجاری سازی دانش آموختگان جهاددانشگاهی کردستان، بیان کرد: این نهاد، تعدادی سرمایه گذار را شناسایی کرده که امیدواریم دستگاههای دولتی از جمله شهرداری، میراث فرهنگی و استانداری در روند اجرای این طرح پای کار بیایند و افراد بیشتری را جذب کنند.
باقری افزود: ایجاد نمایشگاه دائمی و ثابت فرصت مناسبی برای شناخت صنایع دستی کردستان به گردشگران است و مردم به راحتی میتوانند در این نمایشگاه ها از تمام محصولات بازدید و آن را خریداری و معرفی کنند.
وی تاکید کرد: مشاغل خانگی نیازمند پیگیری همه جانبه مردم است و جهاددانشگاهی در این راستا با تمام توان خود پشتیبانان را حمایت می کند.
در این بازدید گلدست مجیدی پشتیبان رشته کلاش بافی طرح مشاغل خانگی،به مشکلات عمده در این زمینه از جمله عدم تسهیلات، اشاره کرد و گفت: در راستای توسعه و افزایش افراد کلاش باف در کردستان نیازمند تسهیلات کم درصد هستیم.
مجیدی بیان کرد: به دلیل نبود سرمایه، متاسفانه باید در مرحله اول کلاش ها را بفروشیم و بعد از آن ابزار اولیه کلاش همچون "کفه و نخ" را خریداری کنیم و برای تولید به زیر مجموعه برسانیم.
وی با اشاره به اینکه هر کدام از افراد مستقل در ماه چهار جفت کلاش میبافند، عنوان کرد: تعداد 15 نفر به صورت مستقل کلاش میبافند اما برخی از این افراد در فصل بهار و تابستان مشغول به کشاورزی هستند و کمتر در تولید کلاش فعالیت میکنند.
پشتیبان رشته کلاش بافی طرح مشاغل خانگی، به مزایای استفاده از کلاش نسبت به انواع کفشها و همچنین استقبال گردشگران از آن به عنوان یکی از صنایع دستی استان، خاطرنشان کرد: با تسهیلات کم درصد میتوان افراد را به راحتی به بازار متصل کرد.
مجیدی امکان تولید در منزل و همچنین قیمت مناسب ابزار مورد نیاز را از دیگر مزایای کلاش بافی، ذکر کرد و گفت: آموزش کلاش بافی در جهاد دانشگاهی فرصت خوبی برای فراگیری این هنر است اما کار اصلی بر عهده کارورزان است .
وی با اشاره به اینکه ابزار اولیه این رشته در دسترس است، یادآورشد: افراد زیادی در حال حاضر از راه تولید این محصول، درآمد خانواده خود را تامین میکنند .
انتهای پیام