به گزارش ایسنا منطقه کردستان، حاج مظهر از همان ایام تحصیل متوجه شده بود برای جبران عقبماندگی جامعهای که در آن زندگی میکند، قبل از هر چیز، نیاز به یک تحول فرهنگی و تاسیس مدارسی است به طرز نوین که جوابگوی احتیاجات روز باشد.
در سال 1323ه.ق- که سالارالدوله به حکومت کُردستان منصوب گردید- میرزا نصرالله ملکالمتکلمین خطیب آزادیخواه معروف در معیت او به کُردستان آمد. مرحوم مظهرالاسلام که از جهت مسلک و مرام به او علاقه پیدا کرده و با او مأنوس و محشور شده بود، در آن امر مهم از او استمداد کرد.
آن مرحوم که برای ترویج فرهنگ و بیداری مردم سر پرشوری داشت، در انجام منظور مظهر پافشاری زیادی کرد تا عاقبت سالارالدوله را به تاسیس یک دبستان شش کلاسه در سنندج وادار کرد و این دبستان به نام مدرسه «سالاریه» نامگذاری شد که سرپرستی و مدیریت آن با مرحوم مظهر بود.
مرحوم مظهر بعداز تاسیس مدرسه، سپس روزنامه تمدن را منتشر کرد و بعد از آن با تشکیل دوائر دولتی به خدمت در وزارت مالیه درآمد؛ مظهر از سال 1298 شمسی به تهران منتقل شد و در قسمتهای مختلف وزارت دارایی دارای مشاغل مهمی شد.
...مرحوم مظهر آثار و تالیفاتی هم داشته است، از جمله: السیف المسلول علی شان ابنالبتوال و حدیقهالورد شرح لامیهالکُرد به عربی، کتاب جغرافیا به فارسی جهت تدریس در مدارس ابتدایی، خَشفالاسرار در رد کتاب کشفالاسرار به فارسی. دیوان اشعار شامل قصاید و غزلیات.
سرانجام در سال 1350قمری برابر سال1310 شمسی براثر یک عمل جراحی جهان فانی را بدرود گفت و به دار آخرت پیوست.
*این یادداشت گزیده و نکاتی از گفتار بلند و چاپ نشده نشریه تمدن است که توسط "توفیق رفیعی" روزنامه نگار کُردستانی تحقیق و تولید و به مناسبت قرار گرفتن در آستانه روز خبرنگار توسط ایسنا منطقه کردستان منتشر شده است.
در ادامه این یادداشت ها هر روز نکاتی از تاریخ روزنامه نگاری در کردستان منتشر خواهد شد.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SAانتهای پیام