رئیس هیات روستایی و بازی‌های بومی و محلی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت:‌ در این جشنواره که هر سال برگزار می‌شود تیم هایی از رشته‌هایی همچون زوران (کشتی محلی)، طناب کشی و هه‌لپه‌رکی حضور دارند.

هوشنگ امینی با بیان اینکه سال گذشته ۱۵۰ مسابقه متنوع در کردستان برگزار کردیم، افزود: نخستین دوره مسابقات کاراته روستایی با حضور ۲۰۷ شرکت کننده هم سال گذشته برگزار شد ضمن اینکهنخستین المپیاد ورزشی خوشه‌چین در ۶ رشته فوتبال، فوتسال، ‌ والیبال، چوب‌کشی، هفت‌سنگ و دو ومیدانی هم سال گذشته در استان برگزار شد.

وی با بیان اینکه تا پایان سال ۶ کلاس داوری و مربیگری برگزار می‌کنیم، اضافه کرد:‌ در حوزه آموزش سه کلاس داوری و مربیگری برگزار کرده‌ایم که به این ترتیب اکنون ۳۶ داور درجه سه کشوری، ۳۳ مربی در رشته برای‌تونیک و ۳۳ مربی هم در سایر بخش ها داریم.

امینی یادآور شد:‌ تلاش می‌کنیم کشتی چوخان که بومی کُردستان است و حتی نام آن نیز کُردی است به زادگاه اصلی آن باز گردانیم و این رشته ورزشی را در این استان فعال کنیم.

رئیس هیات‌های روستایی و بومی و محلی کردستان گفت: یکی دیگر از برنامه‌های امسال هیات برگزاری نخستین جشنواره عکس بازی‌های بومی و محلی در کردستان است.

وی تاکید کرد:‌ ۱۰ کمیته با عناوین، زوران (کشتی محلی)، ‌ آموزش، روستایی، ‌ داوران، مربیان، برای‌تونیت، فوتسال و فوتبال، فرهنگی، پیشکسوتان، تیر و کمان سنتی در هیات روستایی و بومی و محلی فعال است.

امینی  افزود: در استان کردستان یک‌ هزار و ۶۰۰ روستا، با ۴۷۲ هزار و ۸۷۶ نفر جمعیت و یک‌هزار و ۲۱۱ دهیاری داریم که می‌تواند ظرفیت مناسبی برای توسعه بازی‌های بومی و محلی و ورزش‌های روستایی باشد.

وی با اشاره به اینکه حدود ۲۰۰ بازی بومی و محلی داریم، گفت:‌ به دنبال بررسی، رونمایی و به صحنه آوردن بازی‌های بومی و محلی مغفول مانده هستیم.

رئیس هیات‌های روستایی و بومی و محلی کردستان به فتوای شورای افتا کردستان در مورد بازی تخته نرد نیز اشاره کرد و افزود:‌ با توجه به تایید شرعی این بازی با فدراسیون برای گرفتن مجوزهای لازم مکاتبه کرده‌ایم.

۶۱۰۸/۹۱۰۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.