فوزیه سلطان بیگی یکی از شاعران و نویسندگان کرد اهل شهرستان بوکان در استان آذربایجان غربی است که برای شرکت در پنل تخصصی با موضوع سیمای زنان در ادبیات معاصر کُردی به دومین دوره جایزه کتاب سال کردستان دعوت شده و در این برنامه شرایط پیش آمد با این بانوی فرهیخته در ارتباط با جایگاه زنان در ادبیات و فعالیت این قشر در حوزه‌های مختلف به ویژه شعر و داستان گفتگویی داشته باشیم.
فوزیه سلطان بیگی متولد سال ۱۳۵۱ و دارای مدرک کارشناسی حقوق است و ۲۰ سال است فعالیت خود را در حوزه ادبی آغاز کرده است.

از سال ۸۲ در یکی از  انجمن‌های فرهنگی هنری بوکان به تدریس و آموزش زبان کُردی مشغول است و نخستین مجموعه شعر خود را نیز در همین سال منتشر کرده و اکنون هم دومین مجموعه شعر و مجموعه داستانی خود را هم آماده چاپ و انتشار دارد.

این شاعره کُرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ادبیات زن و فعالیت زنان در حوزه ادبی به ویژه شعر و داستان در کردستان نوپا است.

فوزیه سلطان بیگی اضافه کرد: از اواسط دهه ۶۰ به بعد قلم زنان هم نمود و ظهور یافت و شعر تا حدودی از انحصار مردان خارج شد.

وی افزود: به مرور زنان کُرد در حوزه رمان، تئاتر و سینما هم حضور پیدا کردند و قابلیت‌ها و توانمندی‌هایشان را نشان دادند.

این شاعره کرد گفت: هنوز هم فعالیت زنان در ادبیات کُردی به مرز  و سطح با مردان نرسیده که یکی از دلایل مهم این مساله به ورود دیرهنگام بانوان به مدارس و دانشگاه‌ها و در کل نبود بستر کسب علم و دانش برای این قشر بر می گردد.

سلطان بیگی تاکید کرد: با روند رو به رشدی که شاهد آن هستیم آینده درخشانی پیش روی حوزه ادبیات کُردی در بانوان قرار دارد و کتاب‌های ارزشمند و خوبی توسط بانوان منتشر شده و کتابخانه‌ها هم دارند به کتاب زنان آراسته می‌شوند.

این شاعره کرد با تاکید بر اینکه کتاب باید دغدغه اصلی بانوان ما باشد، گفت: علاوه بر این بستر فعالیت هر چه بهتر و بیشتر بانوان هم در جامعه باید فراهم شود.

سلطان بیگی در ارتباط با زبان زنان در حوزه ادبیات افزود: تفاوت دیدگاه و ذهن مردان و زنان در نوشتن خود را نشان می دهد و منجر به ایجاد زبان نوشتن ویژه آنها می‌شود.

وی اضافه کرد: برگزاری این برنامه نشان از بها دادن و ارزش قائل شدن برای کتاب و نویسندگان و مترجمان و شاعران است که امیدوارم استمرار داشته باشد.

نخستین دوره جایزه کتاب سال کردستان آبان سال ۹۰ در شهرستان کامیاران برگزار شد و حال بعد از گذشت این سال ها دومین دوره آن از عصر روز چهارشنبه دوم مرداد به مدت دو روز در شهرستان سقز آغاز شده است.

دومین دوره جایزه کتاب سال کردستان قرار بود سال ۹۷ برگزار شود که به دلایلی این اتفاق روی نداد.

این دوره از جایزه کتاب در ۱۲ بخش شعر، داستان، رمان، نقد و پژوهش، ادبیات کودکان و نوجوانان، جامعه‌شناسی و روانشناسی، علوم سیاسی و دینی، هنر، معاری، فلسفه و جغرافیا برگزار  و داوری شده است.

آثار ارسالی در بازه سال‌های ۹۱ الی ۹۶ چاپ و منتشر شده باشند و آثار شامل کتاب درسی نباشد، از جمله شرایط شرکت دراین دوره جایزه کتاب سال کردستان است.

از دیگر شرایط شرکت در این دوره از جایزه کتاب استان این است که پدیدآورنده کردستانی یا ناشر کتاب از انتشارات استان باشد.

۴۳۲ عنوان کتاب از ۴۶ انتشارات به زبان‌های کردی و فارسی به دومین دوره جایز کتاب سال استان ارسال شده بود.

 از تعداد مذکور ۲۳ اثر به دلیل نداشتن شرایط مندرج در فراخوان حذف شدند و ۴۰۹ اثر داوری شد.
۹۹۳۶/۹۱۰۲

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.