رئیس پلیس فتای استان کردستان با اشاره به اینکه میزان جرایم فضای مجازی استان از ابتدای امسال تا اواخر تیرماه در مقایسه با سال گذشته ۱۲۹ درصد افزایش داشته است، گفت: میزان جرایم مالی در فضای مجازی استان کردستان ۳۲۲ درصد افزایش  و در سایر حوزه 32 درصد کاهش جرائم سایبری داشته است. 

به گزارش ایسنا منطقه کردستان، سرهنگ مهدی دانش‌پور، امروز، سوم مردادماه در جمع خبرنگاران رسانه‌های گروهی استان کردستان اظهار کرد: براساس جمعیت یک میلیون و 603 هزار نفری استان کردستان نفوذ اینترنت بالغ بر 73 درصد است که با توجه به رشد فناوری و استفاده از اپلیکشن‌های جدید در فضای مجازی روز به روز این آمار در حال رشد است و اغلب کاربران نوجوان و جوان هستند.

وی افزود: در حال حاضر بالغ بر 154 هزار خط اینترنت پرسرعت در سطح استان کردستان وجود دارد و بیش از 57 هزار خط توسعه 9 شرکت دیگر  را ارائه داده است که اتصال 340 روستای استان به اینترنت پرسرعت را شاهد هستیم.

سرهنگ دانشپور عنوان کرد: مجموع مشترکان پهنای باند فور جی و تری جی در استان کردستان بالغ بر 736 هزار نفر و تعداد سیم کارت‌های فعال در استان کردستان 110 درصد نسبت به جمعیت استان بوده است.

وی مجموع استفاده‌کنندگان از اینترنت ثابت و سیار را 945 هزار نفر ذکر و عنوان کرد:  تمام شهرهای استان کردستان مجهز به سیستم فور جی و تری جی هستند که بالطبع این توسعه فناوری، میزان جرائم سایبری نیز افزایش یافته است.

رئیس پلیس فتای استان کردستان عنوان کرد: در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری در اهمیت توجه به فضای مجازی، طرح سراسری مبارزه با عرضه سلاح و مهمات و مبارزه با ترویج خشونت در فضای سایبری اجرا شده و اقدامات خوبی در پلیس فتای استان کردستان صورت گرفته است.

وی اعلام کرد: 90 تارنما در حوزه عرضه فروش سلاح و مهمات و اراذل و اوباش را شناسایی کردیم که در دست اقدام بوده است و شاهد موفقیت خاصی در این طرح خواهیم بود.

رشد 129 درصد جرائم سایبری در کردستان

سرهنگ دانشپور با اشاره به اینکه میزان جرایم فضای مجازی استان از ابتدای امسال تا اواخر تیرماه در مقایسه با سال گذشته ۱۲۹ درصد افزایش داشته است، بیان کرد: میزان جرایم مالی در فضای مجازی استان کردستان ۳۲۲ درصد افزایش و در سایر حوزه ها نیز 32 درصد کاهش جرائم سایبری داشته است.  

وی 64 درصد فراوانی جرائم سایبری را مربوط به جرائم مالی دانست و عنوان کرد: 51 درصد از این میزان مربوط به برداشت غیرمجاز و 13 درصد نیز مربوط به کلاهبرداری اینترنتی است.

رئیس پلیس فتای استان کردستان عنوان کرد: مزاحمت اینترنتی با ۱۳ درصد، هتک حرمت و نشر اکاذیب با هشت درصد، ‌انتشار فلیم‌های خصوصی با پنج درصد بیشترین فراوانی جرایم فضای مجازی در کردستان را تشکیل داده و سایر جرایم نیز ۱۰ درصد بوده است.

وی با اشاره با اینکه ۸۰ درصد جرائم سایبری را کشف کرده ایم، افزود: بیشترین دلایل و انگیزه های این جرایم تسویه حساب و رقابت های شغلی، موضوعات ضد اخلاقی و منافع مالی بوده است.  

سرهنگ دانشپور در زمینه محدوده سنی دستگیر شدگان ادامه داد:‌ در محدوده سنی زیر سن ۱۴ سال دستگیری داشتیم که محدوده سنی ۱۵ تا ۲۴ سال ۲۵ درصد، ۲۵ تا ۳۹ سال ۶۰ درصد و ۴۰ ساله به بالا ۱۵ درصد دستگیری‌ها را شامل می‌شود.

وی اذعان کرد: ترفند بسیاری از کلاهبرداری های اینترنتی به این شکل بوده که افراد برای خرید نرم افزارهای اغواگرانه یا شارژ ارزان قیمت به درگاه‌های جعلی بانک ها هدایت شده و اطلاعات بانکی آنها به سرقت رفته و مورد کلاهبرداری قرار  گرفته‌اند.

رئیس پلیس فتای استان کردستان یادآور شد: در چهار شهرستان استان کردستان مرکز پلیس فتا راه اندازی شده است و اکنون مرکز پلیس فتا در ۹ شهرستان فعال بوده است  و در شهرستان سروآباد نیز در آینده نزدیک مرکز پلیس فتا فعال خواهد شد.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.