به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین فیروزی روز پنجشنبه در جلسه بررسی دستاوردهای طرح تکاپو در کردستان با حضور مدیر توسعه پروژه های یونیدو اظهار داشت: مدیران بخش های مختلف در استان در زمینه اجرای هر چه بهتر طرح توسعه کسب و کار تلاش خود را بکار گرفته اند.
وی با بیان اینکه در طول چهار سال گذشته موفقیت های خوبی در حوزه طرح تکاپو بدست آورده ایم، افزود: این طرح در حوزه های مختلف استان نهاد سازی شده و افراد خلاق و نیروهای خوش فکر در رسته های شغلی همکاری دارند.
معاون استاندار کردستان اجرای طرح تکاپو را باعث ارزش افزوده دانست و یادآور شد: در حوزه آی تی نهادهایی ایجاد شده و خلاقیت ها و تولیدات جدیدی در حال عرضه به بازار است.
وی با بیان اینکه وعده ایجاد پنج هزار شغل را به جوانان در قالب طرح تکاپو در استان داده ایم، اضافه کرد: برنامه ریزی برای ایجاد این تعداد شغل براساس محاسبات دقیق و ظرفیت های موجود انجام گرفته است.
فیروزی گفت: برای توسعه کسب و کار، نباید فقط به فعالیت های داخلی اکتفا کرد بلکه حضور سازمانی مثل یونیدو در کشور بسیار حائز اهمیت است و انتظار داریم این نهاد به ارتباط بین تولیدات استان و بازارهای جهانی کمک کند.
مدیر توسعه پروژه های یونیدو نیز گفت: باید رهیافت خلاقانه در حوزه های مختلف شغلی و در تمام استان های ایران ایجاد و اقتصاد مقاومتی در این خلاقیت ها گنجانده شود.
مارلن باکالی افزود: جوانانی که در رسته آی تی و فناوری اطلاعات مشغول به فعالیت هستند نباید به این رشته نگاه محض داشته بلکه باید با رسته های دیگر شغلی نیز ارتباط و همکاری داشته باشند.
وی بر لزوم ایجاد شغل بر اساس استراتژی تاکید کرد و اظهار داشت: اینکار موجب کاهش اتلاف انرژی و رشد و توسعه کسب و کار در کمترین زمان می شود.
باکالی کردستان را دارای ظرفیت بالایی در صنعت گردشگری دانست و یادآور شد: آی تی می تواند این صنعت را در استان توسعه دهد ضمن اینکه اقتصاد خلاق رفع کننده مشکلات در زمینه صادرات و دسترسی به بازارهای بین المللی و کارآفرینی است.
مدیر توسعه پروژه های یونیدو آموزش های مختلف در استان کردستان را برای ایجاد شغل های جدید ضروری دانست و اضافه کرد: آموزش ها باید براساس نیازهای خاص هر رسته شغلی باشد.
باکالی با بیان اینکه باید رسته های شغلی به هم مرتبط باشند، گفتت: محصولات رسته های شغلی باید با بازاریابی مناسب به بازارهای بین المللی متصل و در نهایت به صنعت توریسم در استان کمک کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان هم گفت: شناسایی آموزش های مورد نیاز، ایجاد زمینه اشتغال و توسعه آی تی، تغییر در ادبیات اشتغال، ورود رشته های جدید و اشتغال پایدار از جمله فواید احرای طرح تکاپو در استان است.
برهان صلواتی افزود: همکاری یونیدو با نهادهای استان در راستای بین المللی شدن آنها و اتصال به بازارهای جهانی برای فروش محصولات، اعزام کارشناس منتخب به استان برای ایجاد خانه خلاق، کمک به ایجاد کسب و کار با استفاده از فناوری های جدید از قبیل هوش مصنوعی و اینترنت اشیا از جمله خواسته های ما از یونیدو است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان نیز اظهار داشت: در حال حاضر یک هزار و 427 شغل ثابت در استان در حوزه گردشگری داریم که تلاش ما حفظ این شغل ها و توسعه آن است.
سیدمحسن علوی با اشاره به اینکه برنامه ریزی شده امسال 2 هزار نفر را در حوزه گردشگری آموزش دهیم، افزود: راهنمای جامع گردشگری استان به زبان فارسی چاپ شده و تلاش ما این است این راهنما را به زبان های عربی، انگلیسی و کُردی نیز به چاپ برسانیم.
وی بر حمایت از سرمایه گذاران بخش گردشگری استان تاکید کرد و گفت: بوروکراسی اداری را در بحث پرداخت تسهیلات به حداقل رساندیم صمن اینکه معرفی استان به عنوان پایتخت اکوتوریسم و مرکز روستاگردی کشور از جمله برنامه های این اداره کل است.
رئیس پارک علم و فناوری کردستان هم گفت: در حال حاضر 120 شرکت فن آور تحت پوشش این پارک هستند و تعدادی از آنها نیز به صورت خودمحور با شرکت های خارجی ارتباط دارند.
خالد سعیدی با بیان اینکه تمرکز ما روی فعالیت در بخش آی تی است، اضافه کرد: از یونیدو انتظار داریم ارتباط بیشتری با شرکت های دانش محور در استان داشته و این ارتباط را تقویت کند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات کردستان هم اظهار داشت: دولت تدبیر و امید در سال های گذشته سرمایه گذاری های بسیار خوبی در حوزه فناوری اطلاعات انجام داده و در کردستان آمادگی رشد مبتنی بر رشته های آی سی تی را داریم.
فردین سعیدی افزود: تقویت ارتباط با رسته های شعلی مبتنی بر فناوری اطلاعات، اعزام مشاور به استان و کمک به صادرات نرم افزار مهمترین کارهایی است که یونیدو می تواند برای ارجای هر چه بهتر طرح تکاپو در کردستان انجام دهد.
یونیدو یا سازمان توسعه صنعتی ملل متحد یک سازمان تخصصی سازمان ملل متحد بوده که هدف اصلی آن، ارتقا و تسریع توسعه صنعتی در کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای در حال گذار و توسعه روابط صنعتی بین‌المللی است.
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.