رسانه های بیگانه مشخصا برخی مسئولان استان های شمالی را موافق جنگل زدایی معرفی کردند و همزمان قطع درختان را دلیل وقوع سیل دانستند.
بعدا وقوع سیل در چند استان دیگر افراد را به این نتیجه رساند که سیل ارتباط خاصی با جنگل نداشته و بارش های امسال بسیار شدیدتر و گسترده تر از سال های قبل است.
البته مخاطبان عادی رسانه ها که زیاد اهل تحلیل، بررسی و تفکر نیستند به راحتی تحت تاثیر شایعات قرار گرفتند و با وجود ادامه سیل در چند استان دیگر، اثر منفی در مورد مسبب وقوع سیل در اذهان آنها ماندگار شد.
حال با رسیدن خبر آسیب های سیل نوبت به مانور بر سر مدیریت بحران توسط رسانه های بیگانه رسید و هر آسیبی و ضرری که مردم در سیل دیدند توسط این رسانه ها به پای نظام نوشته و تلاش می شد مسئولان را بی تدبیر نشان دهند.
سرعت عمل بیگانگان برای گرفتن ماهی از آب گل آلود کاملا عیان بود، آنها که همیشه مترصد فرصتی برای ضربه زدن هستند این بار هم به خوبی فرصت سیل را تشخیص داده و با دقت روی آن کار کردند.
از سوی دیگر، رسانه های داخلی بویژه صدا و سیما بودند که بشدت از مقابله با این هجمه رسانه ای برای بی کفایت جلوه دادن مسئولان، جا ماندند.
به نظر می رسد اگر تلاش برخی از همین جوانان، فعالان فضای مجازی و مستند سازانی همچون جواد موگویی نبود ضربه ای که به نظام و کشور می خورد، سنگین تر بود.
ضربه ای که توسط بیگانگان در این مدت با تبلیغات و اطلاعات مسموم وارد شد، از خود سیل بیشتر است.
صدا و سیما به عنوان رسانه ای که گسترده ترین پوشش را دارد، باز هم محافظه کارانه و با ملاحظات همیشگی و غیرضروری با این موضوع مواجه شد و گمان کرد در این دنیا که اینترنت و ماهواره همه گیر شده اگر کمتر به مشکلی پرداخته شو، کمتر هم به چشم می آید.
اما به گفته جواد موگویی ما در واقع با جنگی روبرو بودیم و ملاحظات برای اینکه مردم ناراحت نشوند، غیر ضروری است بلکه باید برای اینکه مردم بیشتر به کمک بیایند واقعیت ها را با وجود تلخی بیان کرد.
صدا و سیما تنها به اطلاع رسانی در حد خبر اکتفا کرد در حالی که می توانست از حضور و تلاش نیروهای بسیجی و مردمی و تلاش های ارتش و سپاه و دیگر دستگاه ها در مناطق سیل زده مستندهای دستکم کوتاهی تهیه و در برنامه های ویژه آن را نشر دهد.
این رسانه می توانست به این شکل نه تنها با شایعات کم کاری نظام که از سوی رسانه های بیگانه دنبال می شد مقابله کند بلکه با نشان دادن حضور مردم از جای جای کشور برای کمک، بر میزان همبستگی ملی نیز بیفزاید.
رسانه های بیگانه در این روزها هر اتفاقی را دستاویز حمله قرار می دادند که یکی از آن موضوعات حضور نیروهای حشد شعبی برای کمک به سیل زدگان بود.
ورود غیرقانونی یک گروه شبه نظامی، تحقیرآمیز بودن کمک این گروه، بی خبر بودن دولت و مجلس و ورود به قصد ایجاد رعب و وحشت از جمله شبهات و مواردی بود که رسانه های بیگانه در مورد ورود حشد الشعبی مطرح کردند، شبهاتی که به نظر می رسد باز هم رسانه های داخلی یا در پرداختن به آن بی توجه بودند یا در پاسخ دادن به آن ناتوان ماندند.
بسیاری از اهالی رسانه یا حتی فعالین مجازی گمان می کنند کسی به این شبهات اهمیت نمی دهد و به آن نمی پردازد این در حالی است که اگر یک نفر هم بر اساس این شبهات دچار گمراهی شود و شکافی میان او و نظام بیافتد در بُعد کمتری دشمنان به هدف خود رسیده اند.
رسانه های بیگانه و دشمنان به خوبی بر موج سیل سوار شدند و اهداف خود را پیگیری کردند اما ما در خنثی سازی توطئه های آنها زیاد موفق عمل نکردیم.
...........................................
*خبرنگار ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.