به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا عصر دوشنبه در نشست کمیسیون قاچاق کالا و ارز کردستان اظهار داشت: باید نامه ای به وزیر کشور نوشته و تکلیف مدیریت در مرزهای کردستان مشخص شود چون طبق قانون کنترل واردات و صادرات در مرز با گمرک است.
وی با بیان اینکه به جای اجرای قانون در برخی مواقع شاهد اعمال سلیقه هستیم، افزود: چرا باید به جای گسترش هفت میلیارد دلاری صادرات کنونی با ایجاد موانع موجب کاهش آن شویم.
مرادنیا اضافه کرد: با توجه به سال رونق تولید و مشکلات قاچاق در این استان ضروری است تعرفه های واردات و صادرات کالا از مرزهای استان بازنگری شود.
وی یادآور شد: نمی توان برای مقابله با قاچاق کالا تمام مرزها را بست بلکه برای افزایش اشتغال و درآمدزایی باید صادرات را هم در جای خود داشته باشیم.
استاندار کردستان با بیان اینکه هنوز نتوانسته ایم عوامل قاچاق را در استان ریشه یابی کنیم، گفت: باید نهادها برای برخورد با موضوع قاچاق کاملا هوشیار و آماده باشند.
وی اضافه کرد: تحریم ها و مشکلات اقتصادی کشور ما را موظف می کند بیشتر در مقابله با قاچاق فعالیت کنیم.
مرادنیا همچنین خواستار شناسایی و برخورد با عوامل اصلی قاچاق کالا شد و افزود: موضوع خرید و فروش خارج از ضابطه آرد و پیش خرید محصول گندم را نیز از هم اکنون باید پیگیری کرد و نسبت به پیش فروش خارج از ضوابط گندم به کشاورزان هشدار داد.
وی تاکید کرد: کسانی که بالاتر از قیمت مصوب در حال پیش خرید گندم کشاورزان هستند مطمئنا برای قاچاق آن برنامه ریزی می کنند.
استاندار کردستان در رابطه با مشکلات مرز باشماق هم گفت: عیب بزرگی است در حالیکه بدنبال گسترش مرزها از جمله فعال سازی مرز سیرانبند هستیم مشکلات مرز باشماق هنوز رفع نشده است.
مدیر کل گمرکات کردستان هم در این نشست گفت: دستگاه ایکس ری مرز باشماق 6 ماه دچار نقص فنی شده با اینکه قطعات آن خریداری شده به دلیل افزایش هزینه ها هنوز از بندر امام ترخیص نشده است.
بختیار رحمانی پور اظهار داشت: با ارز 42 هزار ریالی هزینه این قطعات 200 میلیارد ریال می شد که با تکلیف بانک مرکزی و حساب ارز نیمایی این میزان به دو برابر افزایش یافت.
وی اضافه کرد: امکان خروج روزانه 200 خودروی ترانزیتی و 150 تانکر ترانزیتی سوخت از مرز باشماق وجود دارد هر چند مسایل و مشکلات زیرساختی موجب زمان بر شدن خروج کامیون ها از مرز شده است.
نماینده فرماندهی مرزبانی کردستان نیز در این نشست گفت: از اول تا 25 فروردین ماه جاری 427 هزار و 855 قطعه جوجه یک روزه قاچاق در مرزها کشف و معدوم شده است.
سرهنگ فرهاد رضایی اظهار داشت: این جوجه ها عموما از استان های قزوین، البرز و آذربایجان شرقی به کردستان می آید و بیشتر مواقع از مرزهای شهرستان بانه قاچاق می شود.
وی با بیان اینکه قاچاق جوجه یک روزه علاوه بر مشکلات اقتصادی می تواند عواقب بهداشتی داشته باشد، افزود: باید تدابیری اندیشید و پیش از ورود به مبادی مرزی، این نوع محموله ها توقیف شود.
معاون سلامت دامپزشکی کردستان هم در این نشست گفت: در هفت استان کشور برای جلوگیری از وقوع آنفلوانزای مرغی واکسیناسیون انجام و اجازه خروج جوجه یک روزه و تخم مرغ از این استان ها داده نمی شود.
ناصر مخدوم اضافه کرد: دامپزشکی هم این ریسک را مرتکب نمی شود که محموله ای از جوجه های قاچاق کشف شده که مبدا آنها مشخص نیست را مورد استفاده قرار دهد و طبق قانون و با دستور قضایی این جوجه ها معدوم می شوند.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این نشست گفت: در مرحله دوم راه اندازی سامانه جامع انبار و نگهداری کالا چهار هزار و 661 واحد انباری و مراکز نگهداری در سامانه ثبت شده است.
محمدبختیار خلیقی افزود: از این تعداد، یک هزار و 603 مورد مرتبط با خرده فروشی ها، یک هزار و 352 مورد مرتبط با صنعت، 104 مورد مرتبط با حوزه کشاورزی و 342 مورد مرتبط با دام و طیور است.
وی یادآور شد: این سامانه برای کنترل احتکار کالاها و قاچاق راه اندازی شده است.
6108/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.