پیمان شریفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 70 هزار گونه قارچ در دنیا شناخته شده که 45 تا 50 گونه سمی آن در ایران است.
وی با اشاره به بارندگی های مناسب سال های اخیر بویژه امسال افزود: به همین دلیل زمینه رویش قارچ های خوراکی و سمی بیش از گذشته فراهم شده و در طبیعت استان کردستان نیز بیشتر از سال های گذشته شاهد رویش این قارچ ها هستیم.
شریفی به تنوع گونه ای زیاد قارچ های خوراکی و سمی اشاره کرد و یادآور شد: در این استان و منطقه غرب کشور، 10 گونه سمی قارچ به مرحله تشخیص رسیده است.
وی با اشاره به اینکه تشابه ظاهری بین قارچ های خوراکی و سمی بسیار زیاد است، اضافه کرد: پارسال، برداشت سنتی قارچ معضلاتی را به وجود آورد و موجب مسمومیت شمار زیادی از هموطنان و حتی مرگ برخی از آنها شد.
مسئول بهره‌برداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با تاکید بر اینکه تنها راه تشخیص قارچ خوراکی از سمی از طریق آزمایشگاه است، گفت: حتی افرادی که ادعای سال ها تجربه برداشت سنتی قارچ دارند هم نمی توانند گونه سمی و خوراکی را از هم تشخیص دهند.
وی افزود: تنوع اقلیمی و آب و هوای معتدل کوهستانی زاگرس موجب شده که این منطقه زادگاهی برای رویش بیش از 2 هزار گونه گیاه باشد که برخی از این گیاهان نظیر قارچ ها، می تواند سمی باشد و برای مصرف کنندگان مشکلات حادی بوجود آورد.
شریفی اظهار داشت: قراردادی بین بهره برداران مراتع و منابع طبیعی در زمینه برداشت قارچ منعقد شده اما متاسفانه برداشت سنتی نیز در حال انجام است.
وی یادآور شد: برخی ادعا می کنند که قارچ های طبیعی ارگانیک بوده و نوع پرورشی آن مصنوعی است که این حرف به هیچ عنوان علمی نیست.
به گزارش ایرنا، هفته گذشته هشت نفر در شهرستان سقز بدلیل مصرف قارچ های سمی مسموم شده و به مراکز درمانی مراجعه کردند.
افراد در صورت مصرف قارچ سمی در صورت بروز عوارض و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ، دل درد شدید، کاهش سطح هوشیاری و اسهال) سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند.
مردم از چیدن و یا حتی دست زدن به قارچ ها در طبیعت خودداری کرده و به هیچ وجه قارچ فله‌ای و یا بسته بندی شده بدون آرم سلامت خریداری نکنند.
سال گذشته 17 استان کشور در راستای مصرف قارچ سمی درگیر مسمومیت بودند و 22 نفر از هموطنان جان خود را از دست دادند که سه نفر از آنان کردستانی بودند.
استان کردستان حدود یک میلیون و 788 هزار هکتار منابع طبیعی شامل 373 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 414 هزار هکتار مرتع دارد که معادل 61درصد سطح استان را شامل می شود.
9937/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.