طیب محمودی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه خرید و فروش خزندگان جرم محسوب می شود، اظهار داشت: چند سالی است خرید و فروش خزندگان در آستانه سال نو در برخی مناطق مرسوم شده در حالیکه مردم هنوز اطلاعی از غیر قانونی بودن این کار ندارند.
وی اضافه کرد: نظارت کامل بر بازار فروش گونه های جانوری در این ایام داریم و به غیر از یکی، دو مورد خرید و فروش لاک پشت قرمز که بومی ایران هم نیست تاکنون فروش موارد دیگری را نداشته ایم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه مکاتبه با نیروهای نظامی و انتظامی از دیگر اقدامات این یگان در طول سال است، افزود: بیشتر گونه هایی که بومی کشور نیستند از نوار مرزی وارد می شوند.
محمودی یادآور شد: علاوه بر این باید از خروج گونه های مختلف جانوری هم از مرز جلوگیری شود که همچنان این اقدام با همکاری نیروهای مرزبانی و انتظامی انجام می شود.
وی با اعلام اینکه خروج هر نوع گونه جانوری از مرزهای استان مستلزم پروانه حمل است، تاکید کرد: چندین قطعه پرنده زینتی که برخی افراد سودجو قصد داشتند در هفته اخیر از کشور خارج کنند، با هوشیاری ماموران شناسایی و این پرندگان ضبط شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کردستان گفت: این پرنده های زینتی هم از گونه های بومی استان نبودند بلکه در اینجا پرورش داده شده و قصد خروج شان از کشور را داشتند.
محمودی اضافه کرد: هر نوع پرنده ای که از متخلفان ضبط شود به باغ پرندگان در شهرهای مختلف کشور که حق فروش آنها را ندارند، تحویل داده می شود.
وی با اشاره به اینکه کشیک همکاران محیط زیست استان بطور منسجم در ایام تعطیلات نوروز برقرار است، افزود: بهار فصل زاد و ولد پستانداران و تخم ریزی تخم گذاران است لذا این فصل مقطع حساسی از سال است که باید مردم به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: پرتاب زباله از داخل خودرو یا جا گذاشتن آن در طبیعت اقدامی غیر محیط زیستی است و در همین راستا همچون سال های گذشته امسال هم کیسه های زباله بین مردم بویژه در روز 13 فروردین توزیع می شود.
هم اکنون 16 پاسگاه محیطبانی در استان وجود دارد که از این تعداد 9 پاسگاه فعال و هفت پاسگاه دیگر هم در حال تجهیز است و 107 نفر نیرو برای حفاظت از مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان مشغول بکار هستند.
به گزارش ایرنا، استان کردستان دارای چهار منطقه حفاظت شده و یک پناهگاه حیات وحش شامل منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت 32 هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت 43 هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت 57 هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت 39 هزار هکتار، پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصر به فرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.
9936/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.