به گزارش خبرنگار ایرنا، علی خداویسی روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران استان به ارائه آمار کشفیات کالاهای قاچاق در 11 ماه امسال پرداخت و اظهار داشت: 831 هزار دلار به ارزش 8 میلیارد و 642 میلیون و 400 هزار ریال در استان کشف شد.
وی اضافه کرد: پنج کیلو و 69 گرم طلای قاچاق هم در این 11 ماهه به ارزش 11 میلیارد و 801 میلیون و 244 هزار و 911 ریال کشف و ضبط شده است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان میزان کشفیات سیگار را 67 میلیون و 456 هزار و 460 نخ اعلام کرد و گفت: این میزان کشفیات سیگار نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته 23 درصد افزایش داشته است.
خداویسی یادآورشد: چهار میلیون و 104 هزار و 940 قلم دارو هم در این مدت کشف شد که نسبت به 11 ماه سال گذشته 40 درصد کاهش پیدا کرد.
وی اعلام کرد: در این مدت چهار هزار و 562 فقره پرونده مربوط به قاچاق کالا و ارز در استان تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته کاهش 11 درصدی داشته است.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان از کاهش 7 درصدی دستگیرشدگان قاچاق کالا و ارز استان خبرداد و گفت: 2 هزار و 653 متهم در 11 ماه امسال دستگیر شدند.
خداویسی اظهار داشت: کردستان در زمینه دام سبک صادرکننده و در خصوص دام سنگین وارد کننده است که بعد از عید نوروز ممنوعیت واردات دام سبک از مرزهای استان برداشته می شود.

** کاهش 75 درصدی کشفیات لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست گفت: براساس بررسی های انجام شده به ازای هر یک نوع محصول آرایشی 6 نوع تقلبی آن در بازار وجود دارد.
بابک قطبی اضافه کرد: محصولات سلامت محور قاچاق و تقلبی دارای باقی مانده سموم، رنگ های مصنوعی و فلزات سنگین هستند که مصرف آنها منجر به ایجاد بیماری های صعب العلاجی هم چون سرطان می شود.
وی افزود: یک میلیون و 294 هزار و 600 قلم لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در 11 ماهه امسال در استان کشف شده که این میزان نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته 75 درصد کاهش یافته است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهار داشت: ایجاد زیرساخت مناسب در زمینه پیشگیری از مصرف محصولات سلامت محور قاچاق نیازی اساسی است که در این راستا کار اساسی با راه اندازی سامانه تیتک صورت گرفته است.
قطبی یادآورشد: تمامی اطلاعات مربوط به محصولات سلامت محوری که وارد کشور می شود در سامانه تیتک بارگذاری می شود بنابراین امکان ردیابی و رهگیری اصالت و سلامت این محصولات وجود دارد.
وی اضافه کرد: تمامی خریداران محصولات سلامت محور می توانند کُد شناسه درج شده بر روی محصول را به سامانه 20008822 پیامک کنند و اینگونه از سلامت محصولی که قصد خرید آنرا دارند مطمئن شوند.

** تشکیل 431 فقره پرونده قاچاق کالا در سطح عرضه
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان هم در این نشست اظهار داشت: در سطح عرضه اقدامات مناسبی در خصوص مقابله و مبارزه با قاچاق کالا در استان انجام شده است.
فرزاد سردارزاده افزود: 6 هزار و 743 مورد گشت مستقل در 11 ماه امسال انجام و این اقدام منجر به تشکیل 431 فقره پرونده تخلف مربوط به قاچاق کالا در سطح عرضه شده است.
وی ارزش ریالی پرونده های تشکیل شده را یک میلیارد و 834 میلیون و 532 هزار ریال اعلام کرد و اضافه کرد: بیشترین کالاهای قاچاق موجود در سطح عرضه شامل سیگار، لوازم آرایشی و بهداشتی، پوشاک، داروهای گیاهی، لوازم التحریر و آرد یارانه ای بوده است.
رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن وتجارت کردستان گفت: 11 ماه امسال 2 هزار و 218 مورد گشت مشترک هم انجام شده که در این رابطه هم 679 فقره پرونده به ارزش یک میلیارد و 484 میلیون و 767 هزار ریال تشکیل و به تعزیرات ارسال شده است.
9936 / 3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.