به گزارش ایرنا از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، طرح ویژه ساماندهی تپه‌های سنندج با رویکرد سازمان‌دهی فضای سبز و باز، ایجاد عرصه‌های عمومی و توجه به منظرطبیعی، با حضور معاون معماری و شهرسازی وزیر راه و شهرسازی، اعضای اصلی کمیته فنی سه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، نمایندگان مدیریت شهری کردستان و نمایندگان دانشگاه کردستان بررسی شد.
معاون معماری و شهرسازی در بیان پیشینه این مطالعه و طرح ویژه‌ای که در دانشگاه کردستان در دست تهیه است، اظهار داشت: پیرو پیشنهاد کمیته راهبری نقشه راه شهرهای این استان در سال 1394، موضوع ساماندهی، حفاظت و احیای تپه‌ها و چشمه‌ها در منظر طبیعی شهر سنندج در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در دوم اسفند 95 تصویب و بر تهیه طرح ویژه ساماندهی تپه های شهر سنندج تاکید شد.
فرزانه صادق مالواجرد افزود: مطالعه و طرحی که توسط دانشگاه کردستان تهیه شده، پیشرفت خوبی داشته است و به دلیل تاثیر آن در سازمان فضایی شهر سنندج با چالش هایی نیز در طراحی مواجه بوده است.
وی گفت: در این طرح تلاش می شود از تپه‌های سنندج به نحو قابل قبولی در جهت ارتقای کیفیات محیطی و نقش‌انگیزی تپه‌ها درتعامل با شهر بهره برده و ضوابط و مقرراتی را تدوین کند که آن ضوابط و مقررات بتوانند کمبودهای طرح‌های جامع و تفصیلی را برطرف کنند.
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: در این طرح به دغدغه‌های مردمی و همراهی آنها در طرح و وجود تعامل مطلوب مدیریت‌شهری توجه شده و پس ازتصویب طرح در شورای عالی شهرسازی و معماری از حمایت‌های لازم را برای اجرایی کردن آن انجام می شود.
به گزارش ایرنا، این طرح در هفت فصل که شاملِ مطالعات پایه، مبانی نظری، مطالعات تپه‌های داخل محدوده و خارج محدوده، ارزیابی و تحلیل، تدوین طرح و پیشنهادهای حوزه اجرای طرح است، تدوین شده است و پس از بررسی و تصویب در کمیته فنی3 ، برای تعیین تکلیف نهایی، در دستور کار شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران قرار می گیرد.
طرح ویژه ساماندهی تپه‌های سنندج از جنبه‌های منظر و چشم‌انداز، عمومی و اجتماعی و اکولوژی و زیست‌محیطی، به بیان مساله پرداخته و اهداف و راهکارهای همچون، جبران کمبود سرانه فضای سبز، تبدیل تپه ها به فضاهای عمومی، جلوگیری از تصرف تپه ها، عدم خصوصی سازی تپه ها و تقویت منظرعینی و ذهنی شهررا در راستای ارتقای کیفیت حیات مدنی در شهر سنندج، دنبال می‌کند.
مطابق مطالعات صورت گرفته توسط مشاور طرح، مساحت کل شهر چهار هزار و 277 هکتار، کل تپه های داخل محدوده 60 تپه، تپه های بارگذاری شده 33 تپه و تپه های مورد نظر که باید صیانت شوند 27 تپه بوده که بر همین اساس، مساحت کل تپه ها یک هزارو 566 هکتار معادل 36.6 درصد شهر، و مساحت تپه‌های موردمطالعه 907 هکتار معادل 21.2 درصد شهر مطرح شده است.
3034
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.