به گزارش خبرنگار ایرنا، اکنون که در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب قرار داریم همگی به این امر واقفیم که در طول این چهل سال اقدامات ارزشمندی صورت گرفته و شاهد پیشرفت های زیادی در بخش های مختلف زیرساختی از جمله ارتباطات و خدمات عمومی استان های مختلف کشور از جمله کردستان بوده ایم.
از جمله این پیشرفت ها، بهره مندی مردم در شهرها و روستاها از امکانات آب شرب سالم و بهداشتی، برق، گاز رسانی و مخابرات است که اگر آن را با سال 57 مقایسه کنیم، تفاوت غیر قابل قیاس است.
به تبع کشور، در استان کردستان وضعیت مناطق شهری و روستایی در طول چهل سال گذشته از لحاظ امکانات و بهره مندی از خدمات عمرانی و رفاهی نسبت به اوایل یا پیش از انقلاب تغییرات زیادی را تجربه کرده و قابل قیاس نیست کما اینکه آمار، ارقام و شواهد به خوبی بیانگر این ادعاست و مردم نیز به خوبی پیشرفت ها را در زندگی خود لمس کرده اند.
برای بیان این واقعیت ها و آگاه سازی مردم استان کردستان از خدمات ارائه شده در حوزه زیرساخت در طول چهل سال گذشته، خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سنندج میزگردی را با حضور مدیران عامل شرکت های توزیع برق، آب و فاضلاب شهری، مخابرات و گاز کردستان برگزار کرد البته مدیر عامل شرکت آبفار کردستان هم به این میزگرد خبری دعوت شده بود ولی برغم چند بار پیگیری حاضر به شرکت در میزگرد و ارائه گزارش عملکرد در حوزه کاری به مردم از طریق این رسانه نشد.
استان کردستان با 29 هزار کیلومترمربع مساحت و یک میلیون و 603 هزار نفر جمعیت، دارای 10 شهرستان، 29 شهر، 31 بخش، 86 دهستان و یک هزار و 697 روستای دارای سکنه است.

** تمام روستاهای بالای 10 خانوار در کردستان از نعمت برق برخوردارند
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان با بیان اینکه بخش عمده توسعه زیرساخت های صنعت برق در حوزه شهری و روستایی بعد از انقلاب اتفاق افتاد، اظهار داشت: در حال حاضر تمام روستاهای بالای 10 خانوار در این استان از نعمت برق برخوردار هستند.
هیوا لهونیان با اشاره به اینکه تعداد روستاهای دارای برق در استان در اول انقلاب 6 روستا بود که در حاشیه شهرها قرار داشتند، افزود: اکنون یک هزار و 689 روستای این استان دارای برق بوده و از خدمات شرکت توزیع استفاده می کنند.
وی نفوذ برق در جمعیت روستایی استان را 100 درصد اعلام کرد و یادآور شد: جزو استان های معدودی هستیم که تعداد قابل توجهی از روستاهای زیر 10 خانوار نیز از نعمت برق بهره مند هستند و در کنار آن هفت روستای استان که از شبکه سراسری دور بودند و شرایط سختی برای نیرو رسانی داشتند را از طریق پنل های خورشیدی برق دار کردیم.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان تعداد مشترکان در سال 57 را 31 هزار و 483 و حال حاضر را 637 هزار و 530 مشترک اعلام کرد و گفت: تعداد پست های توزیع در استان در اول انقلاب، 132 دستگاه ترانس و اکنون 13 هزار و 133 دستگاه ترانس است.
لهونیان به ظرفیت تولید برق 18 مگاواتی در سال 57 در استان با استفاده از نیروگاه های دیزلی معمولی و به صورت پراکنده در شهرها اشاره کرد و افزود: اکنون ظرفیت تولید برق در استان به 980 مگاوات رسیده است.
وی با بیان اینکه زیرساخت ایجاد نیروگاه تلمبه ذخیره ای آماده و در حال اجرا است، یادآور شد: در صورت بهره برداری از این نیروگاه، 500 مگاوات دیگر نیز به ظرفیت تولید برق در این استان اضافه می شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان شاخص روشنایی معابر براساس تعداد چراغ ها در سال 57 را 998 دستگاه اعلام کرد و اظهار داشت: در حال حاضر 155 هزار و 547 چراغ گازی روشنایی معابر استان را تامین می کند.
لهونیان با اشاره به اینکه فیدرهای فشار متوسط از 17 مورد اول انقلاب اکنون به 179 فیدر رسیده است، افزود: در سال 57، تعداد کل چاه های برقی استان چهار حلقه بود تا پایان آذر سال جاری به هفت هزار و 478 حلقه افزایش یافته است.
وی به نبود پست های فوق توزیع و انتقال برق در کردستان قبل از انقلاب اشاره و اضافه کرد: هم اکنون 28 پست فوق توزیع و انتقال در استان وجود دارد که ظرفیتی مناسب برای هر نوع سرمایه گذاری است.
لهونیان با بیان اینکه در مریوان با نگاه صادرات زیرساخت هایی مانند پست 230 کیلوولت با ظرفیت 300 مگاوات انتقال توان ایجاد کردیم، گفت: امیدواریم با توجه به برنامه ریزی های انجام شده از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.
وی سیاست کلی شرکت برق را ارائه خدمات مورد نیاز مردم در کمترین زمان ممکن اعلام و تاکید کرد: اصلاح و بهینه سازی سیستم و شبکه برق، استقرار سیستم GIS تا پایان سال 98، سرعت بازیابی شبکه در زمان حادثه، الکترونیکی کردن خدمات و حذف مراجعات حضوری از جمله برنامه های شرکت توزیع برق برای ارائه خدمات بهتر به مشترکان است.

** میزان جمع آوری فاضلاب در کردستان 2،5 برابر میانگین کشوری است
مدیر عامل آب و فاضلاب شهری کردستان نیز به تصفیه 70 درصد فاضلاب استان اشاره کرد و گفت: میزان جمع آوری و تصفیه فاضلاب در کردستان 2،5 برابر میانگین کشوری است.
محمدحسین محمدی با اشاره به اینکه 340 هزار فقره انشعاب فاضلاب تحت پوشش شرکت آبفا است، اضافه کرد: 6 تصفیه خانه فاضلاب در 6 شهر مختلف کار تصفیه و جمع آوری فاضلاب را انجام می دهد.
وی خدمات آب و فاضلاب را پیش از انقلاب به دلیل نبود متولی تخصصی دارای مشکل دانست و افزود: در بخش فاضلاب قبل از انقلاب شبکه مدرن و تاسیسات تصفیه در استان وجود نداشته و شبکه های سنتی در اغلب شهرها نیز کارایی لازم را برای جمع آوری فاضلاب نداشتند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهری کردستان تاکید کرد: بعد از انقلاب اولین کار اساسی که در این حوزه انجام شد، تخصصی کردن دستگاه متولی حوزه آب و فاضلاب و تعیین و تاسیس شرکت آبفا در سال 69 به عنوان متولی خدمات در این حوزه بود.
محمدی با بیان اینکه در حوزه فاضلاب سیستم مناسبی در اول انقلاب نداشتیم، یادآور شد: در بدو تاسیس شرکت آبفا از 635 هزار نفر جمعیت استان 463 هزار نفر معادل 73 درصد تحت پوشش شبکه جمع آوری فاضلاب سنتی بودند ضمن اینکه 750 کیلومتر شبکه فاضلاب داشتیم.
وی به 79 هزار انشعاب فاضلاب شناسایی شده در 10 شهر استان پیش از تاسیس شرکت آبفا اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر از جمعیت شهری یک میلیون و 200 هزار نفری، 95 درصد تحت پوشش جمع آوری فاضلاب بوده و حدود 2 هزار کیلومتر شبکه مدرن فاضلاب نیز در استان وجود دارد.
محمدی با بیان اینکه پیش از انقلاب بیش از 50 درصد جمعیت استان دارای آب شرب سالم و بهداشتی نبوده است، گفت: در بخش آب جمعیت شهری استان در سال تاسیس شرکت آبفا، 635 هزار نفر بود که تقریبا 85 درصد آن معادل 540 هزار نفر در 10 شهر استان تحت پوشش بودند.
وی تعداد انشعابات آب در سال تاسیس (1369) شرکت آبفا را 88 هزار فقره و طول شبکه انتقال و توزیع آب را یک هزار کیلومتر اعلام کرد و افزود: در آن زمان یک آزمایشگاه و یک تصفیه خانه با ظرفیت 50 لیتر در ثانیه در استان وجود داشت.
مدیر عامل شرکت آبفای شهری کردستان با اشاره به اینکه جمعیت شهری استان یک میلیون و 200 هزار نفر است، اضافه کرد: در حال حاضر 100 درصد جمعیت شهری در 27 شهر استان تحت پوشش شرکت آبفا هستند.
محمدی از وجود 357 هزار فقره انشعاب آب و پنج هزار و 100 کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال آب در کردستان خبر داد و یادآور شد: 15 واحد آزمایشگاه و پنج تصفیه خانه با ظرفیت 100 میلیون مترمکعب آب در استان وجود دارد.
وی بر بالا بودن کیفیت آب شرب شهری در استان از لحاظ کمی و کیفی تاکید کرد و گفت: طرح جامع تامین آب شرب شهرهای استان تا افق 1420 تدوین و بخشی از آن آغاز شده است ضمن اینکه بخشی دیگر نیز در آینده شروع می شود.
مدیر عامل شرکت آبفا شهری کردستان اظهار داشت: به سمتی پیش می رویم که تامین آب شرب شهرهای استان از منابع آب های سطحی صورت گیرد و کل آبی که توزیع می شود پس از تصفیه به مصرف مشترکان برسد.
محمدی از در دست اجرا بودن تصفیه خانه آب شماره 2 سقز و دیواندره خبر داد و اضافه کرد: برای تصفیه خانه آب کامیاران نیز ردیف اجرایی اخذ شده و در سال 98 عملیات اجرایی آن آغاز می شود ضمن اینکه در افق 1420 سیستم تصفیه در کل استان راه اندازی می شود.
وی با اشاره به اینکه براساس پیمایش سال گذشته حدود 20 هزار مشترک در حاشیه شهرها آب شرب مصرف می کنند دارای انشعاب نیستند، یادآور شد: تاکنون چهار هزار و 500 فقره انشعاب در این نواحی واگذار شده که بخشی از آن انشعاب ها غیردائم بوده و بخشی نیز مسایل ساخت و سازشان حل شده و انشعاب های دائم دریافت کرده اند.

** 95 درصد جمعیت کردستان از خدمات شرکت گاز بهره مند هستند
مدیرعامل شرکت گاز کردستان نیز از گازدار کردن یک هزار و 148 روستای استان خبر داد و گفت: در حال حاضر ضریب نفوذ گاز در جمعیت روستایی استان 86 درصد است که با گازدار شدن 32 روستای جدید در دهه فجر امسال به 88 درصد افزایش می یابد.
احمد فعله گری با اشاره به اینکه 9 هزار و 900 کیلومتر لوله گذاری گاز در کردستان اجرا شده که بیش از 6 هزار کیلومتر آن روستایی است، افزود: در حال حاضر در مجموع شاخص نفوذ گاز طبیعی در جمعیت استان 95،6 درصد است و حدود یک میلیون و 540 هزار نفر تحت پوشش خدمات شرکت گاز هستند.
وی با بیان اینکه پیش از انقلاب هیچگونه طرح توسعه گازرسانی در سطح کشور و استان اتفاق نیفتاد، اضافه کرد: کارهای انجام شده در بحث گازرسانی بعد از انقلاب و در کردستان از سال 71 آغاز شد کما اینکه تمام زیرساخت هایی که در استان در حوزه گاز موجود است در طول 25 سال گذشته و در راستای محرومیت زدایی اجرا شده است.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان تعداد مشترکان را در استان 515 هزار مشترک اعلام کرد که 337 هزار و 500 فقره آن شهری و 115 هزار روستایی و مابقی مربوط به واحدهای صنعتی، عمومی و دولتی هستند.
فعله گری به برنامه ریزی برای گازرسانی به تمام روستاهای بالای 20 خانوار در کردستان اشاره کرد و افزود: به مناطق روستایی کم جمعیت نیز که در مسیر روستاهای بالای 20 خانوار قرار دارند خدمات ارائه می شود.
وی از در دست اجرا بودن عملیات گازرسانی به 110 روستای استان خبر داد و یادآور شد: برای 300 روستای باقی مانده نیز کل مراحل امکان سنجی، طراحی و مناقصه آماده یا در دست تهیه است تا بتوانیم تا پایان سال 98 گازرسانی به این روستاها را اجرا یا آغاز کنیم.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان گفت: تا پایان سال 99، تمام روستاهای بالای 20 خانوار که در مجموع یک هزار و 498 روستا است گازدار می شود تا ضریب نفوذ گاز در جمعیت روستایی به 98 درصد برسد.
وی افزود: تا چند سال پیش بدلیل سرشاخه بودن استان در خطوط گاز، همیشه در فصل سرما بویژه در بانه، سقز و مریوان با افت فشار گاز مواجه می شدیم اما اکنون با زیرساخت های اجرا شده نه تنها این مشکل رفع شده بلکه زمینه صادرات بین پنج تا هشت میلیون مترمکعب گاز به صورت روزانه به اقلیم کردستان عراق از طریق مریوان و سقز فراهم شده است.
فعله گری در ادامه از پایان گازرسانی به سه شهرک صنعتی در استان در سال جاری خبر داد و گفت: در مجموع و تاکنون به 15 شهرک صنعتی گازرسانی صورت گرفته است.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان اضافه کرد: در قالب مصوبه شورای اقتصاد در سال 95، شرکت گاز موظف شده برای انتقال گاز طبیعی به درب واحدهای صنعتی به ازای هر واحد تا سقف 250 میلیون تومان سرمایه گذاری و گاز را جایگزین سوخت فسیلی کند.
وی صدور مجوز برای واحدهای صنعتی جدید را منوط به گاز دار کردن آن اعلام کرد و اظهار داشت: در قالب مصوبه شورای اقتصاد، 425 واحد صنعتی در کردستان از سوخت مایع استفاده کرده که 43 میلیون لیتر سوخت مایع در سال مصرف می کنند.
فعله گری اضافه کرد: از سال 95 تاکنون به 280 واحد صنعتی در استان گازرسانی شده و 36 میلیون لیتر جایگزینی سوخت صورت گرفته است، ضمن اینکه گازرسانی به 150 واحد صنعتی دیگر نیز در دست اجرا است.
مدیر عامل شرکت گاز کردستان به اجرا و عبور یک هزار و 700 کیلومتر خطوط انتقال فشار قوی، ایجاد 31 ایستگاه تقلیل فشار اصلی شهری و روستایی و 554 ایستگاه تقلیل فشار روستایی و درون شهری در نقاط مختلف استان برای تامین پایدار گاز طبیعی در استان اشاره کرد.
خدمات مطلوب به مشترکان، امدادرسانی به موقع به مشترکان، نصب به موقع اشتراک ها، مقاوم سازی تاسیسات و واگذاری 22 خدمت شرکت گاز به دفاتر پیشخوان، از جمله برنامه هایی است که فعله گری به آن اشاره کرد.

** 1601 روستای کردستان دارای ارتباط مخابراتی است
مدیر مخابرات منطقه کردستان نیز در این میزگرد با اشاره به اینکه پیش از انقلاب فقط سه روستای استان دارای ارتباط مخابراتی بودند، اضافه کرد: در حال حاضر یک هزار و 601 روستا دارای ابزار مخابراتی بوده و تحت پوشش خدمات این شرکت هستند.
آزاد حکمت عزم نظام برای پر کردن شکاف تکنولوژی قبل از انقلاب و بعد از آن را بسیار ارزشمند دانست و گفت: اولین تلفنی که در کشور ایجاد شد تا اولین تماس تلفنی در کردستان چندین سال اختلاف داشت همچنان که در کشور نیز نسبت به دیگر کشورهای دنیا به همین صورت بود.
وی تعداد تلفن های منصوبه و مشغول به کار در کردستان در سال 57 را به ترتیب 6 هزار و 550 و پنج هزار و 55 مورد اعلام کرد و افزود: اکنون آمار تلفن های ثابت منصوبه و مشغول به کار در استان به ترتیب به حدود 582 هزار و 520 هزار مورد رسیده است.
مدیر مخابرات منطقه کردستان یادآور شد: در سال 94 تقریبا همزمان با کشور آخرین نسل ارتباطی موبایل با چهار سایت 4G در سنندج شروع شد و اکنون با 353 سایت تمام شهرستان های استان از آخرین نسل های جدیدترین تکنولوژی موبایل برخوردار بوده که شامل تعدادی از روستاها نیز می شود.
حکمت از عزم جدی دولت برای بهره مندی مشترکان از تکنولوژی های روز دنیا خبر داد و اضافه کرد: تاکنون چهار هزار و 600 کیلومتر شبکه فیبر نوری در سطح استان اجرا شده که زیرساخت بسیار ارزشمندی است.
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر ضریب نفوذ همراه اول در استان به بیش از 100 درصد رسیده است، گفت: تا پایان سال 92، فقط یک STM 64 داشتیم ولی در حال حاضر شبکه انتقال به 54 مورد( 54 برابر) رسیده است که در حال خرید تجهیزات و افزایش ظرفیت انتقال استان هستیم.
مدیر مخابرات منطقه کردستان ظرفیت اینترنت را در استان در پایان سال 92، حدود 4 STM1 اعلام کرد و افزود: الان این ظرفیت به 29 STM1 رسیده و افزایش زیادی در این حوزه صورت گرفته است.
حکمت با اشاره به اینکه تا پایان سال 92، فقط 84 کافو نوری تلفن ثابت داشتیم که هم اکنون به 210 مورد افزایش یافته است، اظهار داشت: تعداد پورت های ADSL منصوبه در سال 92، 52 هزار مورد بود و در حال حاضر به 159 هزار پورت رسیده است، ضمن اینکه پورت های واگذار شده از 41 هزار مورد در سال 92 به 85 هزار مورد افزایش پیدا کرده است.
وی به تحت پوشش بودن 706 روستای استان از خدمات همراه اول در سال 92 اشاره و اضافه کرد: در حال حاضر 938 روستای کردستان تحت پوشش خدمات همراه اول هستند.
حکمت بر وارد کردن آخرین تکنولوژی های روز دنیا در حوزه ارتباطی به استان تاکید کرد و گفت: در حوزه تلفن ثابت کارهای بزرگی صورت گرفته است که البته با توجه به زیرساخت ها و استقبال مردم تعداد خط تلفن های نصب شده متفاوت بوده است.
کشاندن تلفن ثابت به داخل منازل بر بستر فیبر نوری از دیگر امکانات جدیدی است که مدیر مخابرات منطقه کردستان به آن اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون700 مشترک در استان از شبکه فیبر نوری بهره مند هستند.
حکمت با بیان اینکه تمام نقاط و ساختمان های جدید به تلفن ثابت فیبر نوری مجهز می شود، یادآور شد: در زمینه اینترنت نیز تفکیک ترافیک داخلی از بین المللی صورت گرفته تا هزینه مشترکان کمتر شده و کمکی به تحقق دولت الکترونیک نیز باشد.
وی تاکید کرد: استراتژی اصلی ما این است از تجهیزاتی که در دست مردم است عقب نیفتیم و متناسب با وسایل ارتباطی که در بازار وجود دارد، خدمات مدرن و به روز به مشترکان ارائه کنیم.
به گزارش ایرنا، فارغ از هر آمار و ارقامی، در مقایسه با پیش از انقلاب شاهد چرخشی معنادار در خدمات به مردم کردستان به ویژه در حوزه های آب، برق، گازرسانی و تکنولوژی های ارتباطی هستیم؛ اگر چه هنوز در برخی مناطق حاشیه ای شهرها مشکلاتی در این حوزه ها (از جمله انشعاب های غیرمجاز در بخش آب و برق) وجود دارد که نیازمند توجه جدی تر دستگاه های متولی و ساماندهی این چالش ها است.
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.