به گزارش خبرنگار ایرنا، سرهنگ جمشید محبت خانی روز یکشنبه در مراسم تکریم و معارفه فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: امنیت ملی مهمترین دستاورد هر حکومت و نخستین مطالبه مردم است.
وی اضافه کرد: در گذشته امنیت ملی بیشتر حول قدرت نظامی کشورها بود ولی از حدود 80 سال پیش تعریف دیگری برای آن ارائه شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور یادآور شد: براساس تعریف جدید امنیت ملی پنج بعد شامل قدرت نظامی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و زیست محیطی دارد.
وی یکی از ارکان امنیت ملی را امنیت زیست محیطی دانست و افزود: اگر توسعه براساس فاکتورهای زیست محیطی شکل نگیرد بعد مدتی امنیت اقتصادی و دیگر ابعاد امنیت ملی تحت تاثیر قرار می گیرد.
سرهنگ محبت خانی با بیان اینکه بهترین و کم هزینه ترین راه برون رفت از مشکلات زیست محیطی مردمی کردن محیط زیست در کشور است، تاکید کرد: اگر امنیت زیست محیطی مردمی نشود ضریب امنیت ملی دچار چالش خواهد شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور گفت: به بهانه های اشتغال و توسعه اگر شاخص های زیست محیطی رعایت نشود در آینده بجای اینکه سود و بهره ای نصیب کشور شود چندین برابر ضرر خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه محیطبانان بازوی اجرایی سازمان حفاظت محیط زیست هستند، اظهار داشت: ماموریت اصلی سازمان را محیطبانان انجام می دهند و باید مورد توجه ویژه هم قرار گیرند.
سرهنگ محبت خانی با بیان اینکه بر اساس دستور رئیس سازمان هیچ محیطبانی حق ندارد در ستاد باشد، افزود: بن بستی برای پیشرفت کاری محیطبانان نداریم و این قشر می توانند با انگیزه و صداقت و افزایش سواد محیط زیستی خود در کارشان ارتقا پیدا کنند.

** تدوین برنامه برای گسترش مناطق حفاظت شده مستلزم انجام پژوهش است
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان هم در این مراسم گفت: بیشترین پرسنل سازمان حفاظت محیط زیست در حوزه محیطبانی مشغول کارند و نیازمند توجه و حمایت ویژه هستند.
فریبا رضایی اضافه کرد: 16 پاسگاه محیطبانی برای صیانت از 170 هزار هکتار مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست این استان مصوب شده که احداث شود.
وی اظهار داشت: به دلیل کمبود اعتبار تعدادی از پاسگاه های محیطبانی در استان هنوز تکمیل و تجهیز نشده اند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: فرسوده و ضعیف بودن ناوگان حمل و نقل از دیگر مشکلات این اداره کل است که در حال تقویت آن هستیم.
رضایی یادآور شد: خلاءهایی در بحث مطالعات و سنجش کمی و کیفی مناطق حفاظت شده وجود دارد که ناشی از کمبود اعتبارات پژوهشی است.
وی تاکید کرد: تدوین برنامه برای گسترش قلمرو و مناطق تحت مدیریت سازمان مستلزم انجام پژوهش است که می طلبد اعتبارات این حوزه افزایش پیدا کند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: به استاندارد جهانی اعتقادی ندارم چرا که معتقدم باید براساس هر منطقه استانداردهای ویژه آن تدوین شود.

** پلیس آمادگی ارائه آموزش های لازم به محیطبانان را دارد
رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی کردستان هم در این مراسم گفت: نیروی انتظامی در کنار تمام سازمان ها و نهادها و آحاد مردم است و از همه پشتیبانی و حمایت می کند.
سرهنگ طارق کمالوند با بیان اینکه محیط زیست متعلق به همه مردم است، اظهار داشت: برای اینکه محیط زیستی سالم داشته باشیم نیازمند مشارکت مردم هستیم.
وی اضافه کرد: شرایط کردستان با دیگر استان های کشور متمایز است، این استان مردمی فرهنگی دارد که در تمام حوزه ها هم مشارکت و حضور پرشور دارند.
رئیس پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی کردستان یادآور شد: در بخش های سلاح شناسی و دفاع شخصی پلیس آمادگی ارائه آموزش به محیطبانان را دارد.
وی تاکید کرد: به دلیل حساسیت کار در مناطق حفاظت شده استان کردستان قطعا باید امکاناتی که به حوزه محیطبانی در این استان اختصاص می یابد چند برابر استان های دیگر باشد.
فرمانده جدید یگان حفاظت محیط زیست کردستان هم در این مراسم به منابع زیستی استان اشاره کرد و گفت: براساس آخرین آمار موجود پوشش جنگلی استان حدود 370 هزار هکتار است و 240 گونه گیاهی دارویی و 70 گونه اختصاصی و 15 گونه ماهی در این منطقه وجود دارد.
طیب محمودی با اشاره به اینکه برای حفاظت این منابع اقدام به ارتقای مناطق تحت مدیریت سازمان شد، افزود: نخستین منطقه ارتقا یافته در شهرستان بیجار به مساحت 31 هزار و 769 هکتار بوده که در سال 54 تصویب شده است.
وی اضافه کرد: منطقه حفاظت شده بدر و پریشان قروه به مساحت 42 هزار هکتار در سال 85، منطقه حفاظت شده سقز به مساحت 39 هزار و 200 هکتار در سال 86 و منطقه شاهو و کوسالان به مساحت 57 هزار و 235 هکتار در سال 88 مصوب شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کردستان گفت: در مجموع تعداد مناطق موجود در حوزه استحفاظی محیط زیست استان 11 منطقه است که از این تعداد چهار منطقه حفاظت شده، یک پناهگاه حیات وحش و 6 منطقه شکار ممنوع است.
محمودی تاکید کرد: در حال حاضر 9 پاسگاه محیط بانی در استان فعال و 7 پاسگاه هم در حال ساخت و تجهیز است.
در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس از زانیار نازدار سرپرست فرماندهی یگان حفاظت محیط زیست کردستان قدردانی و طیب محمودی به عنوان فرمانده جدید این یگان معرفی شد.
9936/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.