حسین پروایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عملیات مایه کوبی جمعیت دام سنگین (گاو و گوساله) علیه بیماری تب مالت (بروسلوز) امسال با به کارگیری توان بخش دولتی دامپزشکی شهرستان به پایان رسید.
وی افزود: مجموعه دامپزشکی شهرستان سروآباد با مراجعه به همه واحدهای روستایی، مناطق ییلاقی (هه وارهای روستایی) و دامداری ها اقدام به انجام واکسیناسیون جمعیت دام سنگین کرد.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان سروآباد اضافه کرد: با تلاش های شبانه روزی پرسنل فعال در این مرحله از مایه کوبی 2 هزار و 201 راس گاو ماده و هزار و 320 راس گوساله ماده علیه بیماری تب مالت واکسینه و ایمن شدند.
وی یادآور شد: در 6 ماهه نخست امسال عملیات مایه کوبی هفت هزار و 265 راس جمعیت دام سبک ( بره و بزغاله مولد) در شهرستان سروآباد با مراجعه به همه واحدهای دامی و روستایی این شهرستان با موفقیت انجام شد.
وی با بیان اینکه همه خدمات ارائه شده به دامداران به صورت کاملا رایگان و با استفاده از واکسن های با کیفیت تولیدی داخل کشور انجام شد، تاکید کرد: تداوم انجام عملیات مایه کوبی جمعیت دامی علیه بیماری های مشترک و واگیر نیازمند اختصاص بودجه مناسب برای تهیه و تلقیح واکسن های با کیفیت دامی است.
پروایی افزود: با توجه به مایه کوبی جمعیت دامی شهرستان سروآباد در سالجاری و سال گذشته که با استفاده از واکسن های با کیفیت تولید داخل انجام شد، پیشگیری بسیار مناسبی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری تب مالت در جمعیت دامی این شهرستان و به تبع آن جمعیت انسانی صورت گرفته است.
وی اضافه کرد: به گواه آمار ارائه شده از شبکه بهداشت و درمان شهرستان سروآباد تعداد موارد بروز انسانی بیماری در 9 ماهه اول امسال نسبت به سال قبل 32 درصد و نسبت به سال 95 در حدود 50 درصد کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، بیماری بروسلوز که به بیماری تب مالت هم معروف است بیماری خطرناک مشترک بین انسان و دام محسوب می شود که از طریق تماس با ترشحات دام آلوده به بیماری و مصرف لبنیات غیر پاستوریزه از دام به انسان منتقل می شود.
این بیماری علاوه بر آثار زیان بار در سلامت انسان اعم از درمان بسیار طولانی و گاها عدم درمان قطعی بیماری در انسان و هزینه بالای درمان بیماری، در جمعیت دامی نیز آثار زیان باری نظیر سقط جنین های مکرر، ایجاد ناباروری و کاهش تولید شیر در پی دارد، به همین دلیل این بیماری نقش جدی در ضررهای اقتصاد دامداران داشته و پیشگیری از این بیماری از جمله اولویت های مبارزه با بیماری های دامی سازمان دامپزشکی کشور است.
شهرستان سروآباد با 2 بخش مرکزی و هورامان و جمعیتی بیش از 50 هزار نفر در فاصله 90 کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و 24 کیلومتر مرز با کشور عراق دارد.
7354/6108
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.