به گزارش خبرنگار ایرنا، سعدی نقشبندی روز یکشنبه در جلسه شورای پیشگیری از جرم کردستان با موضوع پیشگیری از تصرف و تخریب اراضی ملی اظهار داشت: در سال 96 نیز مقدار اراضی ملی تصرفی در کردستان یک هزار و 29 هکتار شناسایی شده که 667 هکتار آن آزاد شد.
وی به دلایل ایجاد وقوع جرم و تصرف اراضی ملی اشاره کرد و افزود: ممانعت از افشاگری اطلاعاتی مسئولان در رابطه با اجرای پروژه های عمرانی دولت، صدور مجوزهای متعدد جهت اجرای یک نوع طرح توسط ادارات ذی ربط بدون مطالعه و نیازسنجی، تبانی در خرید و فروش صوری اراضی ملی در میان افراد سودجو، از جمله دلایل وقوع تصرف اراضی ملی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان بر لزوم تعیین کاربردی اراضی در آمایش سرزمینی و ایجاد بانک اطلاعاتی جامع زمین تاکید کرد و گفت: ارائه نقشه مصوب شورای عالی معماری و شهرسازی ایران در تعیین محدوده و حریم شهری و لزوم اختصاص اعتبارات کافی برای اجرای طرح اصلاح و بازنگری نقشه های سنواتی در ممانعت از تصرف و تخریب اراضی ملی بسیار تاثیر گذار است.
نقشبندی به اقدامات انجام شده در راستای پیشگیری از وقوع جرم و آگاه سازی جوانع محلی و مردم اشاره کرد و افزود: اقدامات آموزشی و ترویجی جهت کاهش تخریب و تصرفات از جمله آموزش به 425 نفر از اعضای شوراهای شوراهای اسلامی روستا و صدور سه هزار و 781 کارت همیار طبیعت در بخش های همیار دانش آموزان، همیار مروج و محافظ افتخاری از جمله این اقدامات است.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به نقش درخت سنجد در مقابله با فرسایش زمین و تولید تثبیت ازت خاک اشاره کرد و گفت: این درخت عامل فعال زیست محیطی بسیار موثری است و می تواند باعث نفوذ آب در زمین و کاهش تبخیر آن شود.
نقشبندی با بیان اینکه تولید سنجد یکی از مصادیق اصلی اقتصاد مقاومتی در بحث آبخیزداری است، یادآور شد: مقرار شده ا سال 98 در 100 هکتار از اراضی ملی استان به صورت آزمایشی درخت سنجد غرص شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان نیز بر لزوم اجرای تفاهم نامه همکاری مشترک معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با سازمان های حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی، مراتع و آبخیزداری در راستای صیانت و حفاظت از اراضی ملی و منابع طبیعی استان تاکید کرد.
رضا اعظمی خواستار اتخاذ تدابیر مناسب برای پیشگیری از تخریب، تعرض و تصرف غیرقانونی و واگذاری و بهره برداری غیرمجاز از اراضی ملی و دولتی به ویژه در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست شد و افزود: با طراحی، ایجاد و راه اندازی سامانه و بانک های اطلاعاتی مشترک منطبق با تفاهم نامه و همچنین ترویج رویکردها و سیاست های پیشگیرانه می توان در راستای حفاظت از اراضی ملی جدی تر گام برداشت.
وی ضمن تقدیر از تلاشگران، نخبگان و پژوهشگران و سازمان های مردم نهاد و فعالان در حمایت از منابع طبیعی، اظهار داشت: باید در رسیدگی به پرونده های مربوط به تصرف اراضی سریعتر اقدام شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان نیز در این جلسه از رفع تصرف 40 هزار از اراضی متصرفی استان و تشکیل 36 پرونده در سال 97 خبر داد و گفت: امسال در مجموع 158 هزار مترمربع از اراضی استان در حوزه محیط زیست تصرف و تخریب شد.
فریبا رضایی افزود: در سال 96 نیز 80 پرونده تخلفات در این حوزه تشکیل و از 500 هزار مترمربع اراضی متصرفی، 75 هزار مترمربع آن خلع ید شد.
وی با بیان اینکه همیاران محیط زیست همکاری خوبی با این اداره کل دارند، یادآور شد: این همیاران درخواست کارت همیاری را دارند که امیدواریم به زودی این درخواست محقق و به صورت شناخته شده تری این افراد را جذب کنیم.
رضایی با بیان اینکه 19 سمن زیست محیطی استان با اداره کل محیط زیست همکاری دارند، اضافه کرد: طرح مدارس سبز از پتانسیل های آموزش و پرورش برای اجرای حفاظت از محیط زیست است که به صورت پایلوت در مریوان آغاز شده است.
به گزارش ایرنا، استان کردستان 2 میلیون و 913 هزار و 700 هکتار مساحت دارد و سطح منابع طبیعی آن نیز یک میلیون و 788 هزار هکتار است.
مساحت جنگل های استان 374 هزار هکتار و سطح مراتع آن نیز یک میلیون و 441 هزار هکتار است که 48 درصد از سطح اراضی استان را تشکیل می دهد.
7355 / 9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.