سعدالله رحیمی خواه روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برای جلوگیری از تخریب حمام های تاریخی با پیگیری زیاد، همکاری دادستان و برگزاری جلسه با مالکان این اثر تاریخی، سرانجام حکم قضایی برای انجام عملیات نجات بخشی حمام خدری صادر شد.
وی افزود: برای نجات بخشی حمام خدری بانه کارشناسان شهرداری، میراث فرهنگی و دادگستری معرفی شده تا قیمت ملک را تعیین کنند پس از آن شهرداری نسبت به واگذاری زمین یا مغازه به عنوان معوض به مالکان حمام خدری اقدام می کند.
رحیمی خواه اضافه کرد: میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعتباری برای تملک اینگونه آثار تاریخی ندارد اما برای مرمت و بازسازی مکان های تاریخی از جمله این حمام اعتبار مورد نیاز را تامین و هزینه خواهد کرد.
وی با بیان اینکه ارزش این حمام بخاطر سبک معماری دوران قاجار است، یادآور شد: طبق نقشه مرمت و بازسازی این حمام به شکل اولیه انجام می شود و پروانه بهره برداری به صورت سفره خانه، موزه و یا مکانی تفریحی صادر و در اختیار شهرداری قرار می گیرد.
رحیمی خواه گفت: شهرستان بانه پاتوق فرهنگی ندارد و این بناها یکی از ظرفیت های مهم برای فعالیت های فرهنگی و هنری است.
به گزارش ایرنا، در شهرستان بانه 2 حمام قدیمی «خدری و مرزبانه» به عنوان اثر تاریخی وجود دارد، در ساخت حمام های تاریخی بانه مصالح ساختمانی ساده ای مانند آجر و گل بکار رفته و داخل این حمام های با کاشی های ساده سفید تزیین شده اند، این بناها توسط معمار محلی ساخته شده است.
حمام خدری که مربوط به اواخر دوره قاجار است در زمینی به مساحت 300 متر مربع به منظور استفاده عموم توسط یکی از معماران قدیمی بانه ساخته شده و دارای قسمت های مختلفی مانند آتش خانه، راهرو، یک سالن و 8 اتاقک دوش است ورودی این بنای تاریخی کاملا از بین رفته و بام آن به شکل گنبد های کوچک آجری است.
حمام مرزبانان نیز مربوط به دوره پهلوی اول است که در سال 1316 توسط حاج محمد معمار و استاد محمدامین فتحی در زمینی به مساحت 400 متر مربع ساخته شد و دارای بخش های ورودی بینه، هشتی، سربینه، میاندر، آبریزگاه و خزینه سربازان و مردم عادی، سربینه میاندر، آبریزگاه، خزینه و نظافت خانه افسران و تون، آب انبار سرد، آب انبار گرم، انبار هیزم و آتش خانه و راهرو است بام این حمام به صورت گنبدی شکل بوده که به دلیل فرسودگی تعدادی از گنبدهای آن از بین رفته و تنها دیوارهایی از خشت خام برجای مانده است.
در سه فصل بررسی و کاوش 33 اثر تاریخی، 2 اثر صنایع دستی شال باقی و پستک دوزی، 5 اثر طبیعی و 3 اثر قرآنی تاریخی به عنوان آثار معنوی در شهرستان بانه ثبت ملی شده است.
شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.
7496/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.