محمدسعید کریمیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این تعداد مراجعه، سه هزار و 387 مورد به مرکز سقز و 11 هزار و 627 مورد نیز مربوط به مرکز انتقال خون سنندج و تیم های سیار بوده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا آخر مرداد، تعداد مراجعه کنندگان مرد 13 هزار و 439 نفر بود، افزود: یک هزار و 557 زن نیز برای اهدای خون به مراکز ثابت و سیار انتقال خون کردستان مراجعه کردند.
مدیرکل انتقال خون کردستان با اشاره به اینکه از این تعداد 2 هزار و 544 مراجعه را داوطلبان بار اولی به ثبت رسانده اند، یادآور شد: از داوطلبان بار اولی در صورتی که شرایط اهدای خون را داشته باشند تنها نمونه خون گرفته می شود و پس از سه ماه با فراخوان مجدد و پس از انجام مراحل پذیرش، مشاوره و معاینه امکان اهدای یک کیسه خون را می یابند.
کریمیان با بیان اینکه در پنج ماهه اول امسال، یک هزار و 110 مراجعه به معافیت موقت و 235 مراجعه نیز به معافیت دائم از اهدای خون انجامیده است، اضافه کرد: اهدا کنندگان خون ممکن است به دلیل ابتلا به برخی بیماری ها، مصرف دارو، سابقه انجام برخی اعمال پزشکی و یا وجود زخم یا جراحت هایی در بدن از اهدای خون معاف شوند.
وی گفت: این افراد پس از بازه های زمانی مشخص به تشخیص پزشک و بر اساس دستورالعمل های سازمان می توانند مجددا داوطلب اهدای خون شوند.
کریمیان به تفکیک سنی اهدا کنندگان خون نیز اشاره کرد و افزود: امسال 1.5 درصد اهدا کنندگان خون دارای سنی کمتر از 20 سال ، 25 درصد بین 20 تا 29 سال، 35 درصد بین 30 تا 39 سال، 24 درصد بین 40 تا 49 سال، 13 درصد بین 50 تا 59 سال و 1.5 درصد نیز بالای 60 سال سن داشته اند.
وی با بیان اینکه بخش چشمگیری از فرآورده های تولیدی سازمان انتقال خون به مصرف افراد با میانگین سنی بالاتر از 50 سال می رسد، تاکید کرد: از آنجایی که جمعیت سالمندان رو به افزایش است، نیاز به برخی فرآورده های خون نیز افزایش می یابد.
مدیرکل انتقال خون کردستان اظهار داشت: با توجه به اینکه بعد از 60 سالگی امکان اهدای خون وجود ندارد، ضروری است به سوی فرهنگ سازی اهدای خون در بین جمعیت جوان استان گام برداریم.
کریمیان به خودکفا بودن استان در تامین خون و وجود ذخایر کافی نیز اشاره کرد و یادآور شد: تاکید سازمان انتقال خون بر وجود ذخایر خون سالم و کافی به این معنا نیست که اهدای خون فراموش یا کمتر شود چرا که روند اهدای خون باید نموداری خطی با افت و خیزی ناچیز باشد تا بتوان ذخایر کافی خون را در تمامی روزهای سال حفظ کرد.
وی بر ضرورت اهدای خون آگاهانه و مسئولانه تاکید کرد و افزود: در سال جاری 37 درصد مراجعات توسط داوطلبان با تحصیلات کمتر از دیپلم، 38 درصد توسط مراجعینی با مدرک دیپلم و فوق دیپلم، 19 درصد توسط افراد با تحصیلات لیسانس و تنها 6 درصد توسط دانش آموختگان با تحصیلات فوق لیسانس، دکتری و بالاتر صورت گرفته است.
مدیرکل انتقال خون کردستان اضافه کرد: ضروری است جوانان و تحصیلکرده های استان توجه بیشتری به امر انسان دوستانه اهدای خون داشته باشند چرا که این مایع حیات بخش فاقد جایگزین در علوم پزشکی است و تنها با حضور نوع دوستانه اهدا کنندگان خون مورد نیاز بیماران تامین می شود.
سالانه 26 هزار واحد خون کامل در انتقال خون کردستان جمع آوری می شود و فرآورده های تولیدی آن در بین 16 مرکز درمانی استان توزیع می شود.
7355/9102
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.