نفت برنت ۱۰ روز پیش به ۶۰ دلار در هر بشکه صعود کرد و از آن زمان بالای این قیمت مانده و باعث شده این تصور ایجاد شود که نفت کف قیمت جدیدی پیدا کرده و رشد آن به ۷۰ دلار در کوتاه مدت نه تنها رویای دوری نیست بلکه احتمال آن وجود دارد.

به گزارش جی پلاس، اگرچه اوپک هرگز رسما تایید نکرده اما تحلیلگران بر این باورند که رساندن نفت به ۶۰ دلار یکی از اهداف این سازمان در اجرای توافق کاهش تولید بوده است.

به گفته جولین لی، استراتژیست نفت "بلومبرگ فرست ورلد"، سه هفته پیش از نشست ۳۰ نوامبر اوپک که در وین برگزار می‌شود، تولیدکنندگان نفت این تصور را پیدا کرده‌اند که ۷۰ دلار نسبت به ۶۰ دلار، قیمت منصفانه‌تری برای نفت است.

اما اگر اوپک بخواهد قیمت بالاتری را هدف بگیرد، احتمالا موج جدیدی از تولید شیل آمریکا در سال آینده را به راه خواهد انداخت. مهمتر از همه قیمت بالاتر نفت ممکن است با مقاومت روسیه روبرو شود که در حال حاضر به همراه عربستان توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک را رهبری می‌کند.

اما سعودی‌ها و روس‌ها اعلام کرده‌اند که تمایل دارند توافق کاهش تولید را پس از پایان اجرای آن در مارس سال ۲۰۱۸ تمدید کنند و به این ترتیب به پشتیبانی از قیمت‌های نفت در چند هفته گذشته کمک کرده‌اند.

هر چه قیمت نفت بالاتر رود، وسوسه برای سود بردن از رشد قیمت‌ها در کوتاه مدت و تقلب در پیمان کاهش تولید برای اعضای اوپک قوی‌تر می‌شود. در حال حاضر عربستان سعودی بیش از سهمیه تعیین شده، تولیدش را کاهش داده و پایبندی کمتر سایر اعضا به خصوص عراق به توافق کاهش تولید را جبران کرده است.

صندوق بین المللی پول اخیرا برآورد کرد که عربستان سعودی برای اینکه با کسری بودجه روبرو نشود، به قیمت‌های ۷۰ دلاری نفت نیاز دارد در حالی که روسیه مدعی شده می‌تواند برای همیشه با نفت ۴۰ دلاری سرکند.

اگرچه در نشست ۳۰ نوامبر توافق کاهش تولید مورد بحث قرار خواهد گرفت اما اوپک و تولیدکنندگان خارج از این سازمان ممکن است درباره تمدید توافق در این نشست تصمیم قطعی اتخاذ نکنند.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه هفته گذشته اظهار کرد این تصمیم احتمالا بعدا گرفته خواهد شد که چنین تاخیری مطمئنا باعث خوشنودی بازار خواهد شد.

رویترز به نقل از نواک نوشت: اگر ببینیم بازار تا آن زمان متعادل نشده است، در این صورت با تمدید توافق موافقت می‌کنیم. اگر اکنون کسی را پیدا کنید که بتواند بگوید بازار تا پنج ماه آینده چه وضعیتی خواهد داشت، می توانم پاسخ مشخص‌تری به شما بدهم.

شاید هیچ کس نتواند به درستی پیش‌بینی کند که بازار نفت در مارس ۲۰۱۸ چه وضعیتی خواهد داشت اما رشد اخیر قیمت نفت، تحلیلگران و سرمایه‌گذاران را نسبت به چند ماه قبل خوشبین‌تر ساخته است.

پل هورسنل از بانک استاندارد چارترد در این باره به روزنامه فایننشیال تایمز گفت: ما بر این باوریم که آمار عرضه و تقاضا و بهبود خوش‌بینی معامله‌گران به عنوان یک پشتیبان قوی از ادامه روند افزایش قیمت‌های نفت عمل کرده است.

مدیران سرمایه تا پایان اکتبر رکورد بالایی قراردادهای خرید در معاملات نفت و محصولات پالایش شده داشتند و قراردادهای خرید حدود ۷۲۰ میلیون بشکه از اواخر ژوئن افزایش یافت و به ۱.۰۲۲ میلیارد بشکه رسید که نزدیک به رکورد ۱.۰۲۵ میلیارد بشکه در فوریه است.

این حجم عظیم از قراردادهای خرید نشان می دهد که مدیران سرمایه و صندوق‌های پوشش ریسک انتظار دارند روند افزایش قیمت‌های نفت ادامه پیدا کند اما این حجم قرارداد خرید، ریسک تصحیح قیمت در صورت تصمیم سرمایه‌گذاری برای سودگیری را به وجود می‌آورد.

بخشی از روند حرکت قیمت‌های نفت در چند هفته گذشته تحت تاثیر موضع اوپک و روسیه با نزدیک شدن به زمان نشست ۳۰ نوامبر بوده است. در حالیکه عربستان همچنان این پیام را مخابره می‌کند که "هر آنچه لازم باشد برای تعادل بازار بکار می‌گیرد" در مقابل به نظر می‌رسد روسیه تمایل ندارد به شیل آمریکا دلایل قوی برای افزایش تولید در سال آینده بدهد.

به گفته تحلیلگران شرکت "انرژی اسپکتس"، به نظر می‌رسد روسیه تلاش می‌کند تا زمانی که شفافیت بیشتری درباره دورنمای تعادل عرضه و تقاضا در بازار و تاثیر آن بر قیمت‌ها در سال ۲۰۱۸ وجود ندارد، روند مذاکرات پیرامون تمدید توافق را آهسته کند.

برخی از تولیدکنندگان اوپک ممکن است برای قیمت منصفانه بالای ۶۰ دلار رقابت کنند اما نفت ۷۰ دلاری ممکن است باعث شود روسیه توافق را رها کند و انگیزه بیشتری برای تقلب در توافق کاهش تولید برای اوپک فراهم کند و شیل آمریکا را برای بالا بردن تولید تشویق کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.