در ۵ روز کاری بورس تهران در هفتهای که گذشت شاخص کل بازده نقدی و قیمتی ۴ واحد افت کرد و در تراز ۷۸ هزار و ۷۰۰ واحدی ایستاد.
به گزارش جی پلاس، در تاریخ چهارشنبه هفتم تیرماه سال جاری شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران در تراز ۷۸ هزار و ۷۰۴ واحدی قرار داشت و امروز با گذشت پنج روز کاری از تالار شیشهای این شاخص با چهار واحد افت در تراز ۷۸ هزار و ۷۰۰ واحدی قرار گرفته است.
همچنین شاخص آزاد شناور که در تاریخ مذکور به رقم ۸۵ هزار و ۸۳۰ واحدی رسید تا امروز ۳۱ واحد افت کرده و به رقم ۸۵ هزار و ۷۹۹ واحدی رسیده است. علاوه بر این شاخص بازار اول در این مدت با افت ۲۴ واحدی همراه شد و به رقم ۵۴ هزار و ۲۲۳ واحدی رسید. اما شاخص بازار دوم درطی پنج روز کاری گذشته ۱۰۶ واحد رشد کرد و از رقم ۱۷۶ هزار و ۵۵۶ واحدی به ۱۷۶ هزار و ۶۸۲ واحدی رسید.
در اولین روز معاملات بورس تهران در گروه فلزات اساسی نماد سهامی ذوب آهن اصفهان بیشترین حجم معامله را دارا بود، اما روند کاهشی در قیمت پایانی را تجربه کرد. همچنین نماد کالسیمین که از نمادهای دارای ارزش معامله بالایی در این گروه بود، با افزایش بیش از سه درصد در قیمت پایانی مواجه شد. همچنین در این گروه تقریبا نیمی از نمادها با روند افزایش در قیمت پایانی و قیمت آخرین معامله مواجه شدند.
در گروه خودرو و ساخت قطعات امروز تعداد زیادی از نمادها توانستند روند افزایشی در قیمت پایانی را تجربه کنند هرچند که این افزایش چندان زیاد نبود و بسیاری از نمادها حتی کمتر از نیم درصد این رشد تجربه شد.
در دومین روز معاملات تالار شیشهای در این هفته نمادهای با حجم و ارزش بالای معامله روند رو به کاهش را در قیمت پایانی تجربه کردند هر چند که این کاهش برای سه نماد پرمعامله این گروه زیر یک درصد بود.
همچنین در گروه فلزات اساسی اکثریت قریب به اتفاق نمادها روند رو به کاهش در قیمت پایانی را تجربه کردند. هر چند که نمادهایی مثل مس شهید باهنر و فروسلیس ایران بیش از چهار درصد در قیمت سهمشان رشد کردهاند، اما قندیها نیز در داد و ستدهای امروز همجهت با روند کلی داد و ستد سهمها به جز در یک نماد یک دست قرمز شدند. هر چند که این کاهش در قیمت برای برخی از نمادهای این گروه چندان محسوس نبود.
در سومین روز معاملات در گروه فلزات اساسی اما نمادهای همچون کالسیمین و سهامی ذوب آهن اصفهان جزو نمادهای پر معامله بودند که توانستند روند افزایشی را تجربه کنند. همچنین تک سهمهایی در این گروه با روند کاهشی در قیمت پایانی مواجه شدند، اما بیشتر نمادها شرایط رو به رشد را از خود نشان دادند. اما همچنین سیمانیها در آن روز یک دست در قیمت پایانی افت کردند و تنها نماد سیمان صوفیان توانست اندکی نسبت به روز گذشته رشد داشته باشد.
در چهارمین روز داد و ستدهای بورس تهران در گروه فرآوردههای نفتی، کک و سوخت هستهای و نماد پالایش نفت بندرعباس بیشترین ارزش معامله را دارا بود و قیمت سهماش حدود یک درصد رشد یافت. اما در کل بیشتر نمادهای این گروه با روند رو به کاهش در قیمت پایانی مواجه شدند، اما در گروه رایانه و فعالیتهای وابسته به آن اکثریت نمادها با روند رو به رشدی مواجه بودند.
همچنین در گروه فلزات اساسی سهامی ذوب آهن اصفهان جزو نمادهایی بود که از بیشترین حجم معامله برخوردار بود ولی حدود ۱.۵ درصد در قیمت پایانی افت را تجربه کرد. در این گروه حدود نیمی از نمادها با روند افزایشی در قیمت پایانی مواجه بودند همچنین اکثریت قریب به اتفاق گروه محصولات شیمیایی نیز وضعیت قیمت سهم شان رو به کاهش بود. هر چند که در گروه خودرو تعدادی از سهمها با روند رو به رشد مواجه شدند، اما در مجموع در این گروه نیز روند کلی قیمت سهمها رو به کاهش بود.
در آخرین روز معاملات تالار شیشهای در هفتهای که گذشت در گروه قند و شکر شاهد رشد یک باره تمامی نمادها بودیم به طوری که در تعدادی از نمادهای این گروه صف خرید مشاهده میشد. اما در گروه محصولات شیمیایی اکثر نمادها مخصوصا آنهایی که از حجم و ارزش بالای معامله برخوردار بودند روند رو به کاهشی را در قیمت پایانی را تجربه کردند.
در گروه استخراج کانههای فلزی نیز قیمت سهام اکثر شرکتها روند رو به کاهش را طی کرد به عنوان مثال در معادن بافق که ارزش معاملاتاش به بیش از ۹ میلیارد تومان میرسید و حجم معاملاتش رقم ۷۴۴ میلیون سهم را تجربه میکرد قیمت پایانی نزدیک به دو درصد افت کرد، اما در گروه فلزات اساسی روند تغییر قیمتها مقداری متعادل تر بود و نیمی از نمادها توانستند روند رو به افزایش را در قیمت پایانی تجربه کنند.
در گروه خودرو نیز سهام شرکتهای ایران خودرو، پارس خودرو، زامیاد، سایپا دیزل، قطعات اتومبیل ایران، آهنگری تراکتورسازی ایران و تعداد دیگری از سهمها روند رو به کاهش در قیمت پایانی را تجربه کردند و تعدادی از تک سهمها نیز علیرغم رشد از افزایش قیمت چندانی برخوردار نبودند.