یک مقام مسئول کارگری میگوید شغلهای خدماتی به دلیل آنکه سودده و کم هزینه هستند، در ایران و بسیاری از کشورهای اروپایی استقبال از آنها بیشتر است.
به گزارش جی پلاس، علی اصلانی اظهار کرد: دولت برای حل معضل بیکاری که بزرگترین و مهمترین مشکل حال کشور است، با این طرحها به نتیجه نمیرسد و در چهار سال پیش رو باید به سمت ایجاد شغلهایی برود که با کمترین هزینه، بیشترین درآمد و ارزش افزوده را برای کشور داشته باشد.
وی تاکید کرد:حل مشکل اشتغال نیاز به همسویی و همراهی سه قوه مجریه، قضاییه و مقننه دارد و همه دستگاهها باید در ایجاد شغل سهم داشته و نقش خود را ایفا کنند.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار مهمترین اقدام وزارت کار در حوزه اشتغال را حفظ مشاغل موجود دانست و گفت: دولت با توجه به وضعیت اقتصاد، تورم، رکود و تحریمهای خارجی ریسک نکرد، البته نتوانست اهداف و برنامههای اشتغال خود را محقق کند ولی تلاش کرد تا مشاغل موجود به خطر نیفتند و به تعداد بیکاران جامعه اضافه نشود.
اصلانی در ادامه از دولت خواست تا برای ایجاد اشتغال گسترده در کشور از پتانسیل گردشگری و آی تی به عنوان مشاغل خدماتی استفاده کند و خاطرنشان کرد: امروز دنیا به سمت کسب و کارهای خدماتی رفته است ولی در ایران بیشتر مشاغل، تولیدی و کارگاهی و تابع قانون کار است. بر اساس آمار مرکز آمار ایران ۵۳ درصد مشاغل در ایران خدماتی است در حالی که این رقم در کشورهای اروپایی به ۹۰ درصد میرسد.
وی دلیل استقبال بالا از شغلهای خدماتی را سودده و درآمدزا بودن آنها دانست و تاکید کرد: مشاغل خدماتی برخلاف مشاغل سایر بخشها مثل کشاورزی که درگیر تامین آب و زمین و برق است با کمترین هزینه ارزش افزوده بسیاری ایجاد میکنند به همین دلیل به شغلهای رایج در کشورهای خارجی و اروپایی تبدیل شده است.
رییس کانون شورای اسلامی کار البرز، فروش مواد غذایی از طریق اینترنت را یکی از شغلهای خدماتی درآمدزا برشمرد و گفت: در رفتن از مالیات در بعضی از این شغلها راحتتر است و ایجاد آن هم پروسه هزینهبر یا طولانی مدتی ندارد.
وی در پایان مراکز ارائه خدمات نظیر آرایشگاهها، هتلها، کلینیکها، فست فودها و رستورانها را از جمله مشاغلی دانست که بخش اعظمی از کسب و کارهای حوزه خدمات را به خود اختصاص داده است.