منابع آگاه میگویند که برخی بانکهای قطری در حال افزایش نرخ بهره بر روی سپردههای دلاری هستند تا با تشدید تحریم کشورهای عربی علیه این کشور، نقدینگی بیشتری به خود جذب کنند.
به گزارش جی پلاس، دونفر که به علت حساسیت موضوع نخواستند نامی از آنها برده شود به خبرنگاران بلومبرگ گفتند: وام دهندگان بهرهای عالی، به میزان ۱۱ درصد بالاتر از نرخ بهره پیشنهاد شده بانک داخلی لندن را پیشنهاد دادهاند تا دلارها را از بانکهای منطقهای به خود جذب کنند.
پس از آن که عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین در اقدامی بیسابقه، برای مجازات قطر به علت روابط با ایران و گروههای اسلامگرای منطقه، روابط اقتصادی و دیپلماتیک خود را با این کشور قطع کردند، قطر که یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان و بزرگترین تولید کننده گاز طبیعی مایع است، به دنبال افزایش ذخایر دلاری خود است. منابع آگاه در ۷ جون هم گزارش داده بودند برخی بانکهای منطقه با نگرانی از گسترش یافتن این بحرانها، در حال قطع هرگونه رابطه خود با قطر هستند.
وزیر مالی قطر، علی شریف العمادی، در مصاحبهای که روز دوشنبه از شبکه سیانبیسی پخش شد گفت: قطر قدرت مالی کافی برای مبارزه در اختیار دارد تا از پول و اقتصاد خود دفاع کند. العمادی با کوچک شمردن تاثیر این بحران بر قطر گفت: سقوط سهام سرمایههای قطر در هفته گذشته واکنشی طبیعی به این قطع روابط بود.
بر طبق یک بیانیه ایمیلی که در روز سهشنبه ارسال شده است، بانک ملی قطر که بزرگترین وام دهنده خاورمیانه است، اعلام کرد از زمان قطع روابط تاکنون هیچ افزایش بهره قابل توجهی مشاهده نشده است.
سرمایهگذاران در حال فروش سرمایههای قطری خود هستند و با اندیشیدن به این که قطر تا چه حد خواهد توانست بدون تغییر ارزش پول خود یا فروش داراییهای جهانیاش به تحمل این بحران ادامه دهد، درمورد ریال منفیبافی میکنند.
در پایان آوریل، طبق دادههای بانک مرکزی ۲۱.۴ درصد از سپردههای مشتریان بانکهای قطری به پول های خارجی بود. این دادهها نشان میداد سپردههای افراد غیر مقیم ۲۴ درصد کل سپرده ۷۸۱ میلیارد ریالی قطر را تشکیل میداد.