طبق آمارهای ارائه شده تا پایان نیمه اول سال ۱۳۹۵ رتبه ایران در واردات مواد شوینده ۸۵ و در صادرات آن ۸۱ درصد بوده است.

به گزارش جی پلاس، استفاده از صابون به عنوان پاک‌کننده به قرن‌ها پیش از میلاد باز می‌گردد اما ورود شوینده‌های صنعتی به بازار از اواخر دهه ۱۹۲۰ میلادی آغاز شد. استفاده از پودر شوینده در ایران نیز به دهه ۱۳۳۰ هجری شمسی باز می‌گردد. در حدود سال‌های ۱۳۳۲ تا ۱۳۳۴ با ورود پودرهای شوینده به شهرهای بزرگ، کاربرد این مواد شکل امروزی متداول شد.

رشد فرهنگ جامعه از یک سو و افزایش آگاهی استفاده کنندگان از تنوع تولیدات شوینده از سوی دیگر باعث بالا رفتن میزان مصرف محصولات شوینده شد. به گونه‌ای که نخستین واحد تولید پودر شوینده با ظرفیت ۲۵۰ گیلوگرم در ساعت در سال ۱۳۳۲ توسط شرکت داروگر راه‌اندازی شد و در سال ۱۳۴۱ واحد تولیدی شرکت پاکسان با ظرفیت ۵۰۰ کیلوگرم پودر در ساعت و سومین واحد تولیدی در همان سال با نام شرکت پاکنام (اسنو) با ظرفیت ۲۵۰ کیلوگرم در ساعت شروع به کار کرد و بدین ترتیب طی این سال‌ها پودرهای شوینده مصرفی در داخل کشور در دو نوع دستی و ماشینی تولید و عرضه شد.

همچنین تا خردادماه سال ۱۳۸۷ پودرهای شوینده جزو کالاهای مشمول تنظیم بازار بوده و دولت به جهت حمایت از مصرف‌کننده به تولیدکنندگان این بخش یارانه پرداخت می‌کرد.

بزرگترین صادرکنندگان پودرهای لباسشویی کدامند؟

طبق آمارهای موجود میزان تولید پودرهای شوینده در کشور طی سال‌های اخیر از ۴۰۰ هزار تن تا بیش از ۶۸۰ هزار تن بوده است اما در شش ماهه اول سال ۱۳۹۵ آمار تولید این بخش به ۳۰۸.۶هزار تن محدود شده در حالی که در کشور ظرفیتی برای تولید یک میلیون و ۶۱۰ هزار تن پودر شوینده وجود داشته است.

 این کاهش ظرفیت به دلیل تبدیل خط از پودر به مایع لباسشویی رخ داده است.

همچنین باید گفت که در این مدت رتبه ایران در زمینه صادرات پودرهای شوینده ۸۱ بوده و کشور در سال ۲۰۱۵ شش میلیون دلار درآمدزایی در این بخش داشته است.

رتبه‌های اول تا دهم صادرکننده پودرلباسشویی به ترتیب عبارتند از: آلمان، آمریکا، بلژیک، فرانسه، انگلستان، چین، هلند، ایتالیا، لهستان و اسپانیا که در کشوری مانند آلمان، بیش از ۲۱۳۶ میلیون دلار درآمدزایی در این بخش صورت گرفته است.

بازارهای پودرهای شوینده ایرانی

اما در حوزه واردات پودرهای شوینده ایران رتبه ۸۵ را به خود اختصاص داده و در سال ۲۰۱۵ حدود ۴۰ میلیون دلار ارز کشور برای خرید این کالا خارج شده است. طبق جدول رتبه‌های اول تا دهم واردات انواع پودر شوینده عبارتند از: آلمان، انگلستان، فرانسه، کانادا، بلژیک، آمریکا، هلند، چین، لهستان و ایتالیا.

طبق آمارهای موجود در سال ۱۳۹۴ بالغ بر ۴۱ میلیون و ۷۹۹ هزار دلار پودر لباسشویی دستی از کشور صادر شده و همچنین در زمینه پودر لباسشویی ماشینی صادرات ایران بیش از یک میلیون و ۹۳۰ هزار دلار بوده است. در همین سال در حوزه واردات مواد شوینده در حوزه پودرهای لباسشویی دستی بیش از ۳۰ هزار دلار و در خصوص پودرهای لباسشویی ماشینی بالغ بر ۵ میلیون و ۱۵۰ هزار دلار واردات داشته‌ایم.

عمده بازارهای صادراتی پودر لباسشویی دستی ایران عبارتند از عراق، ترکمنستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، آذربایجان، گرجستان، ارمنستان، قزاقستان، ترکیه، عمان، کویت، کامرون، ازبکستان، سومالی، روسیه و بحرین.

در حوزه صادرات پودر لباسشویی ماشینی نیز کشورهای عراق، تاجیکستان، گرجستان، ترکمنستان، ارمنستان، آذربایجان، افغانستان، لبنان، پاکستان، بلاروس، قرقیزستان، ازبکستان، عمان، ترکیه و بحرین عمده بازارهای ایران به شمار می‌روند اما واردات این پودر لباسشویی دستی به طور عمده از کشور ترکیه بوده است .

 در حوزه پودر لباسشویی ماشینی کشورهای امارات عربی، ترکیه، آلمان، لهستان، چین و ایتالیا جزو عمده صادرکنندگان به ایران بوده‌اند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.