حمله سفته‌بازان به بازار سکه

در سومین روز هفته، سکه یکی از پرنوسان‌ترین روزهای زمستانی را پشت سرگذاشت.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، روز دوشنبه، سکه تمام بهار آزادی 27 هزار تومان رشد را تجربه کرد و به قیمت یک میلیون و 220 هزار تومان رسید. این بیشترین میزان افزایش از تاریخ 8 دی ماه 95 بود و فلز گرانبهای داخلی را به بالاترین قیمت از اواسط سال 92 رساند. با این حال، افزایش قیمت سکه در روز دوشنبه ازسوی متغیرهای اونس و دلار حمایت نشد و بیشتر تحت‌تاثیر حمله سفته‌بازان صورت گرفت. در این شرایط رشد 3 درصدی بهای سکه تنها منجر به افزایش بیشتر حباب آن شد.

در سومین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی بیشترین رشد از 8 دی ماه را تجربه کرد تا رکورد جدیدی در بازار به ثبت برسد. روز دوشنبه، سکه با 27 هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و 220 هزار تومان رسید. این بالاترین قیمت از شهریور 29 بود. با این حال، رشد روز دوشنبه چندان از سوی عوامل بنیادی اونس و دلار پشتیبانی نشد، عاملی که زمینه بالاتر رفتن حباب سکه را فراهم کرد. در سومین روز هفته، قیمت دلار 2 تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت 3 هزار و 750 تومان رسید. همزمان اونس جهانی نیز افزایش جزئی را تا ساعت 3 بعدازظهر تجربه کرد و زیر محدوده هزار و 210 دلار باقی ماند. رشد حدود 3 درصدی سکه در این شرایط نامتناسب با عوامل بنیادی بود و موجب شد که حباب آن به حدود 145 هزار تومان برسد. به گفته فعالان، حمله سفته‌بازان به بازار و جمع‌آوری سکه نقدی مهم‌ترین عاملی بود که به رشد قیمت و افزایش حباب منجر شد. به باور یکی از بازیگران باتجربه بازار، سکه‌بازان از حدود ساعت 7 عصر روز یکشنبه سعی کردند در معاملات پشت خطی قیمت را دچار نوسان کنند. تحرکات آنها موجب شد روز دوشنبه سکه معاملات خود را در کانال یک میلیون و 210 هزار تومان و با قیمت یک میلیون و 211 هزار تومان آغاز کند. این قیمت 18 هزار تومان بالاتر از روز یکشنبه بود. به گفته شماری از فعالان، در ادامه روز به‌دلیل کمبود سکه موجود در بازار، قیمت تا یک میلیون و 230 هزار تومان نیز بالا رفت، ولی در نهایت از سقف قیمتی پایین آمده و در کانال یک میلیون و 220 هزار تومان آرام گرفت. به گفته فعالان، تصوری که در حال حاضر ازسوی برخی معامله‌گران به بازار تزریق می‌شود، این است که تقاضا در انتهای سال برای فلز گرانبهای داخلی بالا می‌رود. با این حال، با توجه به آنکه فاصله کمی تا پایان سال باقی مانده است، به‌نظر می‌رسد این ادعا چندان دقیق نباشد و به احتمال زیاد تعداد زیادی از افراد تا این مقطع از سال سکه مورد نیاز خود را تهیه کرده باشند.

مشاهدات میدانی نیز نشان‌دهنده آن بود که در صرافی‌های خرید و فروش سکه حجم زیادی از افراد حضور ندارند. در واقع شاید بتوان با توجه به خلوتی بازار حدس زد، تقاضای واقعی زیادی در حال حاضر برای سکه وجود ندارد و بیشتر افزایش قیمت ناشی از تحرکات سفته‌بازانه و انجام یک عملیات ایذایی و روانی در بازار است. این تحرکات ازسوی معامله‌گرانی صورت می‌گیرد که در انتهای سال قصد دارند سکه خود را به بالاترین قیمت ممکن به فروش برسانند. در کنار این، یکی دیگر از نشانه‌هایی که حاکی از کمبود سکه نقدی در بازار و تحرکات سفته‌بازان بود، به فاصله قیمت‌های نقدی و آتی مربوط می‌شد. روز یکشنبه ارزش سکه نقدی در مقاطعی حدود 20 هزار تومان بالاتر از قیمت آن در معاملات فردایی بود. به گفته عده‌ای از فعالان، از آنجا که رشد قیمت سکه از سوی عوامل بنیادی حمایت نشده است، معامله‌گران فردایی نیز سعی کرده‌اند با احتیاط بیشتری معاملات خود را انجام دهند. با توجه به افزایش تحرکات سفته‌بازان در بازار سکه، به‌نظر می‌رسد بازارساز در این مقطع زمانی با عرضه سکه می‌تواند آرامش را به بازار بازگرداند. پیش از این، سرپرست اداره نشر و ریالی بانک مرکزی گفته بود: ما بازار را رصد می‌کنیم و در صورت نیاز با هماهنگی بانک ملی و بانک کارگشایی از طریق حراج، بازار سکه را تنظیم می‌کنیم. روز دوشنبه قیمت نیم‌سکه نیز دچار هیجان شد و از مرز 700 هزار تومان عبور کرد. در سومین روز هفته، نیم سکه با 21 هزار تومان رشد به قیمت 717 هزار تومان رسید.

 

دیدگاه تان را بنویسید