در هفتهای که گذشت حادثه ساختمان پلاسکو و کارگران آسیب دیده آن در صدر اخبار قرار داشت و پس از آن موضوع عدم حذف یارانه افراد تا پایان سال، پرداخت بیمه بیکاری به کارگران حادثه دیده پلاسکو و ورود بیش از یک میلیون نفر به بازار کار در شش ماهه نخست سال مهمترین رویدادهای هفته بود.
به گزارش جی پلاس، در پی حادثه ساختمان پلاسکو وزیر کار برقراری سریع مستمری آتشنشانان شهید و بیمه بیکاری کارگران حادثه دیده پلاسکو را دستور داد و اعلام کرد که بانک رفاه به واحدهای صنفی و مجموعههای تولیدی خسارت دیده وام ارزان قیمت پرداخت میکند.
مذاکره با صندوق کارآفرینی امید خبر دیگری بود که ربیعی وعده داد و گفت: مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان وام با بهره چهار درصد به دارندگان کارگاههای تولیدی پلاسکو و واحدهای آسیب دیده پرداخت میشود.
وی همچنین از پیشبینی مکانهایی برای اسکان و فروش موقت واحدهای تولیدی آسیب دیده خبر داد.
در هفتهای که گذشت مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار از کارفرمایان خواست تا نسبت به بیمه نیروهای کار خود و پرداخت حق بیمه بیکاری سه درصدی آنها اقدام کنند.
یاوری با ابراز تاسف از وقوع حادثه ساختمان پلاسکو تاکید کرد: پرداخت حق بیمه بیکاری از سوی کارفرمایان برای ایامی که کارگران بدون میل و اراده بیکار میشوند موثر است.
وی همچنین از اولویت ایجاد اشتغال برای کارگران حادثه دیده پلاسکو و فراهم کردن زمینه بازگشت به کار آنها خبر داد.
عدم حذف یارانه افراد تا پایان سال از جمله خبرهایی بود که توسط قائم مقام وزیر کار اعلام شد.
آنطور که فیروزآبادی گفته دولت هیچ برنامهای برای حذف یارانه تا پایان سال ندارد و در صورت قطع یارانه افراد از جمله گروههای پردرآمد قبل از آن پیامک اطلاع رسانی به افراد ارسال میشود.
وی تاکید کرد پس از ارسال پیامک به افراد فرصت داده میشود در موعد مقرر نسبت به ارائهی مدارک خود اقدام کنند و چنانچه اثبات شود که فرد نیازمند دریافت یارانه است، یارانه وی همچنان برقرار خواهد بود.
به گفته قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در بحث حذف یارانه افراد پردرآمد وزارت کار در حال شناسایی و بررسی است و مواردی همچون توانایی و تمکن مالی یا آسیبپذیری افراد را مدنظر دارد.
برگزاری همایش رشد فراگیر و اشتغالزا در مجموعه تلاش رویداد دیگر این هفته بود.
وزیر کار در این همایش از ورود بیش از یک میلیون نفر به بازار کار در نیمه نخست سال خبر داد و ایجاد ٦٢٨ هزار شغل در کشور را نشان دهنده موفقیت دولت در اجرای سیاست اشتغال دانست.
وی افزایش دو درصدی مشارکت اقتصادی در تابستان امسال را نماد افزایش امید در جامعه ایران عنوان کرد و گفت: دولت یازدهم که امروز با انبوه جمعیت جوان جویای کار و فارغ التحصیلان بیکار روبه رو است دولت را با نیروهای کار انباشته از سالهای قبل تحویل گرفت.
معاون وزیر کار نیز از پیشبینی ۱۲۰ هزار فرصت شغلی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال آینده خبر داد.
عیسی منصوری گفت: با تجربهای که امسال در زمینه اجرای طرح IT و ICدر استانهای کردستان،یزد، خوزستان و مازندران داشتیم و ۱۰۰ هزار شغل از محل اجرای طرح به وجود آمد پیشبینی میشود که سال آینده نیز طرح به شکل گسترده در سراسر کشور عملیاتی و ۱۲۰ هزار فرصت شغلی در این بخش ایجاد شود.
ایجاد ۱۶ هزار تعاونی تعاونی جدید در دولت یازدهم خبر دیگری بود که از سوی معاون تعاون وزیر کار اعلام شد.
به گفته سید حمید کلانتری در دولت تدبیر و امید بیش از ۲۳۰ هزار شغل جدید در بخش تعاون به وجود آمده و این تعداد شغل با تشکیل ۱۶ هزار تعاونی جدید بوده است.
او رویکرد دولت در ایجاد فرصتهای شغلی جدید در تعاونیها را مورد اشاره قرار داد و گفت: در راستای تحقق اهداف اشتغال دولت حمایتهای لازم از جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی برای راه اندازی شرکتهای تعاونی صورت میگیرد.
معاون وزیر تعاون از ضمانت بانکی صاحبان شرکتهای تعاونی به عنوان بخشی از این حمایتها نام برد و گفت: بیشترین مشکل تعاونیها تامین وثیقه بانکی است که از این طریق رفع شده است.
ثبتنام کارگران ساختمانی در سامانه رفاه وزارت کار از دیگر خبرهای این هفته بود.
آنطور که مدیرکل دفتر بیمههای اجتماعی وزارت کار گفته همه کارگرانی که احراز اشتغال آنها در مشاغل ساختمانی تایید شود تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار میگیرند.
گرجی پور افزود: افرادی که برای دریافت خدمت بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی در سامانه خدمات حمایتی جمهوری اسلامی ایران ثبت نام کنند و برای دریافت خدمت حائز شرایط شوند از طریق انجمنهای صنفی کارگران ساختمانی به صورت رایگان مورد بازرسی میدانی قرار میگیرند.
به گفته وی، درصورتی که طبق مستندات مربوطه احراز اشتغال آنها تأیید نهایی شود تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار میگیرند و چنانچه قبلا از این بیمه استفاده میکردند بیمه آنها تداوم پیدا میکند.
منبع: ایسنا