فیات کرایسلر به دنبال انتقادات شدید رییس جمهور منتخب آمریکا از خودروسازانی که در مکزیک سرمایه‌گذاری می‌کنند اعلام کرد ۲۰۰۰ شغل جدید در این کشور ایجاد می‌کند.

جی پلاس، این خودروساز آمریکایی – ایتالیایی در بیانیه‌ای در آستانه نمایشگاه خودروی دیترویت اعلام کرد: تا سال ۲۰۲۰ مبلغ یک میلیارد دلار در دو کارخانه خود در ایالت‌های میشیگان و اوهایو سرمایه‌گذاری خواهد کرد و مشاغل جدید در این دو کارخانه ایجاد می‌شوند.

کارخانه مونتاژ وارن کراک در میشیگان مدل‌های جیپ واگونیر و گراند واگونیر و همچنین پیکاپ رم که در حال حاضر در مکزیک ساخته می‌شود را تولید خواهد کرد.

مجتمع مونتاژ تولدو در اوهایو، پیکاپ جدید جیپ را تولید خواهد کرد.

طبق اعلام فیات کرایسلر، این شرکت که از سال ۲۰۰۹ در آمریکا ۲۵ هزار شغل ایجاد کرده است، با تحکیم پایگاه تولید آمریکایی خود تعهد بیشترش را نشان می‌دهد.

دونالد ترامپ که در مبارزات انتخاباتی خود وعده داده بود در قلب آمریکا مشاغل صنعتی ایجاد می‌کند، هفته گذشته در پیامی که در توییتر ارسال کرد از خودروسازانی که در مکزیک فعالیت دارند یا قصد دارند در آنجا کارخانه بسازند به شدت انتقاد کرد.

وی جنرال موتورز را که بعضی از مدل‌های شورلرت کروز خود را در مکزیک تولید می‌کند و تویوتا که کارخانه جدیدی در مکزیک احداث می‌کند به شدت انتقاد کرد.

خودروساز آمریکایی فورد هفته گذشته اعلام کرد از ساخت کارخانه ۱.۶ میلیارد دلاری در مکزیک منصرف شده و در عوض در آمریکا سرمایه‌گذاری کرده و ۷۰۰ شغل جدید ایجاد می‌کند. مدیر عامل فورد این اقدام را رای اعتماد به برنامه اقتصادی رییس جمهور آینده آمریکا خواند.

فیات کرایسلر تاکنون از خشم توییتری ترامپ جسته است، اما این خودروساز قرار است ماه جاری واردات مدل‌های جیپ کمپاس را از مکزیک آغاز کند. این شرکت در سال ۲۰۰۹ پس از این‌که گروه کرایسلر ورشکسته شد و خواستار کمک فدرال برای ادامه فعالیت شد، بازسازی شد.

فیات کرایسلر سه پایگاه تولیدی در مکزیک دارد که در آنها پیکاپ‌ها و همچنین فیات فرمونت و فیات ۵۰۰ را تولید می‌کند. سایر گروه‌های خودروسازی اعلام کرده اند در دوران جدید سیاست آمریکا انعطاف‌پذیر خواهند داشت. کارلوس گون، مدیر عامل رنو-نیسان، در نمایشگاه محصولات الکترونیکی لاس به گاس گفت: ما با هر وضعیتی تطبیق خواهیم یافت.

مکزیک نسبتا هزینه‌های دستمزد کمتری دارد، به بازار آمریکا نزدیک است و توافق‌های تجارت آزاد با ۴۶ کشور دارد که این کشور را برای سرمایه‌گذاران خارجی جذاب کرده است.

پیمان اصلی مکزیک، توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی است که مکزیک با آمریکا و کانادا در سال ۱۹۹۴ اجرا کرد. در طول مبارزات انتخاباتی ترامپ به‌طور بی‌وقفه به این پیمان حمله کرد و وعده داد به محض این‌که به قدرت برسد آن را لغو خواهد کرد یا تحت بازبینی قرار می‌دهد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.