عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه میطلبد دستگاههای نظارتی به موضوع گرانی قیمتها در بازار ورود پیدا کنند، گفت: دولت با وجود تأمین ارز موردنیاز کالاهای اساسی هیچ نظارتی بر نحوه واردات و توزیع کالاهای اساسی در داخل کشور و سازوکاری برای این منظور ندارد.
به گزارش سرویس کارودرآمد جی پلاس، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به گرانی قیمت کالاها در بازار گفت: دولت و دستگاههای نظارتی باید نظارت خود را بر بازار بیشتر کنند. وقتی که برای کالاهای اساسی مردم ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص مییابد هدف این است که کالا ارزانتر به دست مردم برسد، اما دولت با وجود تأمین ارز موردنیاز کالاهای اساسی هیچ نظارتی بر نحوه واردات و توزیع کالاهای اساسی در داخل کشور و سازوکاری برای این منظور ندارد.
وی افزود: میطلبد که دستگاههایی همانند دستگاه تعزیرات و دیگر دستگاهها وارد این موضوع شوند. وقتی بحث چند نرخی شدن ارز در جامعه پیش میآید، زمینه برای رانت و فساد هم فراهم میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس اظهار داشت: شنیدهها از این امر حکایت دارد که یک واردکننده برای واردات چای ۵ دلاری ارز ۴۲۰۰ تومانی از دولت گرفته اما با این ارز دولتی چای ۲ دلاری وارد کشور کرده و چای ۲ دلاری را هم که به کشور وارد میکند با قیمت آزاد به فروش میرساند. این وضعیت در مورد برنج و دیگر کالاهای اساسی نیز حاکم است.
لاهوتی خاطرنشان کرد: باید تلاش کرد که ارز تکنرخی شود و نحوه پرداخت یارانه به مردم نیز باید تغییر کند.
وی افزود: در بودجه ۴۲ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت یارانه نقدی در نظر گرفته شده و مابهالتفاوت نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص یافته برای کالاهای اساسی با قیمت آزاد آن در بازار بین ۴۰ تا ۴۵ هزار میلیارد تومان است. وقتی که اینگونه است، دولت مابهالتفاوت ارز را نیز به یارانه نقدی اختصاص دهد و میزان مبلغ یارانه نقدی به هر فرد را دو برابر کند. این وضعیت بهتر از آن است که این ۴۵ هزار میلیارد تومان مابهالتفاوت نرخ ارز دولتی به جیب ۴ نفر کلاش برود و حداقل این کار این است که به جیب این ۴ نفر نمیرود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در پایان گفت: اگر این وضعیت ادامه پیدا کند باید منتظر فاجعههایی بزرگتر و بدتر از این هم باشیم.