عباس قنبری عدیوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چهارشنبه سوری یا چهارشنبه سرخ، سنت دیرینه ای است که گذشتگان آن را نماد آغاز سال نو می دانستند و از آنجا که چهارشنبه یک واژه عربی است، می توان گفت این سنت ریشه اسلامی نیز دارد.
وی ادامه داد: در گذشته در آستانه سال نو و گرم شدن زمین مردم حول محور آتش گرد می آمدند تا شاهد غلبه گرمی بر سردی باشند و بر روی بام خانه هایشان آتش می افروختند و به مناجات الهی می پرداختند و از خداوند سلامت و بهروزی در برابر بدی ها و بیماری ها طلب می کردند.
قنبری عدیوی با بیان اینکه چهارشنبه سوری یک سنت عقلانی و انسانی است، تصریح کرد: در سنت های دیرین آتش نماد مهر، محبت، دوستی بود و از همین رو چهارشنبه سوری با محوریت آتش و برگزاری مراسم و سنت های دیگر از جمله پخش آجیل مشکل گشا، قاشق زنی و سبزه کاری و جشن و سرور همراه بود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: این در حالی است که امروزه این سنت های پرمحتوا و عقلانی با آتش افروزی های نابخردانه که اسباب آزار و اذیت مردم را فراهم می کند از اهداف اولیه خود دور شده است.
قنبری عدیوی با تاکید بر برگزاری سنت های پسندیده گذشته تصریح کرد: در گذشته همگان سعی می کردند با اجرای آئین ها، خوبی ها را ترویج کنند و ضروری است تا امروزه با رفتارهای ناصحیح برخورد شود تا به اصالت سنت ها خدشه ای وارد نگردد.
وی خاطرنشان کرد: خانواده با استفاده از خردمندی و هوش عقلانی خود مراقبت کنند تا چهارشنبه سوری در مسیر خود اجرا شود و سلامت و امنیت فرزندانشان به خطر نیفتد.
رئیس بنیاد ایرانشناسی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر فرهنگسازی از سوی رسانه ها در خصوص تبیین فلسفه و اهداف برگزاری چهارشنبه سوری افزود: رسانه ملی، مطبوعات و همه افراد آگاه باید تلاش کنند تا اصالت های این سنت پسندیده برای مردم بیش از پیش تبیین شود تا مردم با شناخت و آگاهی بیشتر این سنت ها را اجرا کنند.
به گزارش ایرنا، واژه چهارشنبه ‌سوری به جشنی در غروب سه شنبه (شب چهارشنبه) پایان هر سال اشاره دارد که طبق آیین باستان در این روز آتش بزرگی افروخته و تا صبح زود و برآمدن خورشید روشن نگه داشته می شد.
مردم با پریدن از روی این آتش، خواهان تطهیر و دوری از بدی و پلیدی، بیماری و غم و رنج بودند.
7363/6021
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.