به گزارش ایرنا، حبیب الله وفایی روز شنبه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در راستای ایفای وظایف و رسالت خود در سال 1396 در حوزه های مختلف بودجه، برنامه ریزی، اقتصاد مقاومتی، امور فنی و پیمانکاران، آموزش و پژوهش، طرح های آماری و توسعه مدیریت و سرمایه انسانی اقدامات گسترده ای را انجام داده است.
وی افزود: در حوزه بودجه و اعتبارات سال 1396 اعتبارات هزینه ای و اعتبارات سرمایه ای براساس سیاست های اقتصاد مقاومتی و بر مبنای شاخص های متعدد کارشناسی، بین دستگاه های مشمول نظام بودجه استانی توزیع شد.
وفایی تصریح کرد: همچنین به منظور هماهنگی و بررسی اولویت ها جلسات متعددی با مدیران دستگاه های اجرایی برگزار و سپس نشست های کمیته های برنامه ریزی در شهرستان های 9 گانه چهارمحال و بختیاری انجام و پروژه های دارای اولویت تعیین و تصویب شد.
وی یادآور شد: پیگیری های مستمری نیز از طریق سازمان برنامه و بودجه کشور به منظور افزایش و تخصیص اعتبارات هزینه ای و عمرانی چهارمحال و بختیاری صورت گرفته که نتایج بسیار مطلوبی داشته است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: تمامی این اقدامات انجام شده منجر به تعیین و تصویب اعتبارات استان در قانون بودجه سال 1396 شده است.
وی گفت: تصویب اعتبارات تملک دارائی های سرمایه ای به مبلغ 2 هزار و 504 میلیارد و 500 میلیون ریال و رشد 138.5 درصدی در مقایسه با سال گذشته، تعیین و تصویب اعتبارات قانون استفاده متوازن (سهم استانی) به مبلغ یکهزار و 174 میلیارد ریال با 49.4 افزایش نسبت به سال قبل، تعیین و تصویب اعتبارات قانون استفاده متوازن (سهم ملی) به میزان 557 میلیارد ریال و افزایش 5.7 درصدی نسبت به سال قبل از مهمترین دستاوردهای بودجه ای چهارمحال بختیاری در قانون بودجه سال 1396 محسوب می شود.
وفایی تاکید کرد: به طور کلی مجموع اعتبارات مصوب تملک دارائی های سرمایه ای در سال 1396 برابر 4هزار و 235 میلیارد و 500 میلیون ریال است که نسبت به سال قبل میانگین 79.5 دصد رشد داشته است.
وی افزود: مجموع اعتبارات هزینه ای مصوب چهارمحال و بختیاری برابر یکهزار و 938 میلیارد ریال است که از این مبلغ یکهزار و 112 میلیارد ریال حقوق و مزایای مستمر و 826 میلیارد ریال سایر اعتبارات هزینه ای دستگاه های اجرایی استان محسوب می شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: 95 درصد اعتبارات هزینه ای به صورت استانی و 5 درصد آن از محل ردیف های مختلف اعتباری تأمین می شود.
وی یادآور شد: پیگیری تأمین اعتبارات موضوع طرح ها و پروژه های ویژه چهارمحال و بختیاری از دیگر اقدامات مهم این سازمان است که در قانون بودجه سال جاری مبلغ یکهزار و 85 میلیارد ریال تصویب شده است.
وفایی اظهار کرد: طرح آبرسانی بن – بروجن، سد باباحیدر، تأسیسات فاضلاب شهرهای لردگان، هفشجان، بن، بلداجی، فرخشهر، کیان و روستاهای اطراف شهرکرد، فرادنبه، گندمان و غیره از جمله این طرح ها محسوب می شود.
وی گفت: کسب رتبه برتر کشوری بین استان ها در جذب اسناد خزانه اسلامی سال 1396 جزو افتخارات سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری در سال جاری است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: در حوزه برنامه ریزی و امور اقتصادی فعالیت های گسترده ای صورت گرفته است.
وی افزود: در امور دبیرخانه ای شورای برنامه ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری از ابتدای امسال تاکنون 8 جلسه برگزار شده و گزارشهای موردی برای ارسال به سازمان برنامه و بودجه کشور و سایر وزارتخانه ها تهیه و تنظیم شده است.
وفایی تصریح کرد: برگزاری جلسات کارشناسی با دستگاه های اجرایی و کارگروه های تخصصی در راستای دستور کار جلسات شورای برنامه ریزی و توسعه از دیگر اقدامات مهم سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری در سال جاری است.
وی یادآور شد: امسال در امور دبیرخانه ای ستاد اقتصاد مقاومتی چهارمحال و بختیاری برنامه های مهمی شامل تشکیل منظم و هفتگی جلسات این ستاد به تعداد 28 نشست، تشکیل 16 جلسه کارشناسی دبیرخانه ستاد حسب مورد و پیگیری سایر امور مرتبط با اقتصاد مقاومتی، تهیه و ارسال گزارش های دوره ای عملکرد استان به دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی کشور، تهیه برنامه راهبردی، عملیاتی و اجرایی اقتصاد مقاومتی برای استان به منظور اجرا در سال های 1397 – 1396، بررسی برنامه ها و پروژه های اقتصاد مقاومتی سال جاری دستگاه های اجرایی در دبیرخانه و پیگیری اجرای آن، پیشنهاد و تصویب 5 طرح ویژه سرمایه گذاری در ستاد اقتصاد مقاومتی، برگزاری جلسات برای اصلاح فرآیند استعلام های لازم از دستگاه های اجرایی در راستای تسهیل سرمایه گذاری صورت گرفت.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در امور دبیرخانه ای کارگروه ماده 27 قانون الحاق (واگذاری پروژه ها) اقداماتی شامل پیگیری های مستمر با دستگاه های اجرایی به منظور شناسایی و اعلام مشخصات پروژه های قابل واگذاری به بخش غیر دولتی، برگزاری جلسات کارگروه واگذاری پروژه ها، تهیه و تدوین چارچوب پیشنهادی گزارش تصمیم به واگذاری به منظور وحدت رویه و آشنایی دستگاه های اجرایی، برگزاری نخستین نشست منطقه ای در خصوص واگذاری پروژه های تملک دارائی های سرمایه ای در استان با حضور مدیران و کارشناسان مرکز و 3 استان، واگذاری افزون بر 187 پروژه به بخش غیردولتی در سال های 1395 و 1396 براساس ظرفیت های قانونی که تعداد 65 مورد آن در سال جاری انجام شده و براساس ارزیابی به عمل آماده در این زمینه چهارمحال وبختیاری جزو استان های با عملکرد مطلوب شناسایی شده، صورت گرفته است.
وی گفت: همچنین پیگیری امور دبیرخانه ای کارگروه ماده 23 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت شامل تشکیل جلسات آموزشی و ارسال آئین نامه اجرایی و سایر موارد مرتبط در سال جاری انجام شد.
وفایی تاکید کرد: از دیگر اقدامات و فعالیت های سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری در حوزه برنامه ریزی و امور دبیرخانه ای، کمیته توانمندسازی روستائیان بوده که از مهمترین بخش های آن می توان به تعیین اعضای کمیته براساس دستورالعمل، تهیه طرح توانمندسازی و اشتغال روستائیان، تهیه برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال روستاها منطبق با اهداف برنامه ششم توسعه، احصاء و شناسایی 370 روستای هدف برای اجرای برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در برنامه ششم و 73 روستا برای سال 1396 اشاره کرد.
وی افزود: امور دبیرخانه ای کارگروه آمایش سرزمین چهارمحال و بختیاری نیز از دیگر وظایف و فعالیت های حوزه برنامه ریزی سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری بوده که در این حوزه امسال اقدامات مستمری در راستای نظارت بر تهیه و تدوین سند آمایش سرزمین استان، برگزاری جلسات کارشناسی و کارگروه تخصصی آمایش، ایجاد هماهنگی های لازم بین مشاور طرح، دستگاه های اجرایی و ناظر طرح به منظور انجام مطالعات آمایش سرزمین و تهیه و تدوین گزارش نهایی آن انجام شده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: از دیگر اقدامات حوزه برنامه ریزی تهیه و تدوین گزارش های مطالعاتی بوده که از مهمترین آن ها می توان به گزارش سند توسعه استان در برنامه ششم توسعه، گزارش اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان در سال های 1393 و 1394، گزارش عملکرد شورای برنامه ریزی و توسعه استان در سال های 1394 و 1395 و گزارش عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی در سال 1395 اشاره کرد.
وی یادآور شد: در حوزه تولید آمار و اطلاعات مورد نیاز چهارمحال و بختیاری، معاونت آمار و اطلاعات این سازمان هر ساله طرح های آماری متعددی در دستور کار دارد.
وفایی اظهار کرد: آمارگیری و استخراج 30 طرح آماری ابلاغی از سوی مرکز آمار ایران، نظارت در اجرای 30 طرح آماری ابلاغی از سوی مرکز آمار ایران، تهیه گزارش حساب های منطقه ای استان و مقایسه با کشور، تهیه سالنامه آماری و تهیه نشریه گزیده شاخص ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان، اجرای سرشماری سال 1395 استان، تطبیق فایل اطلاعات جغرافیایی استان با لیست ارسالی از سوی وزارت کشور (شامل 6300 نقطه)، احصاء مغایرت ها و اجرای عملیات میدانی به منظور رفع مغایرت های موجود از مهمترین اقدامات معاونت آمار و اطلاعات سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری در سال جاری محسوب می شود.
وی گفت: معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری در حوزه مدیریت منابع انسانی اقداماتی شامل ارزیابی عملکرد سال 1395 دستگاه های اجرایی استان را داشته که که در آن براساس فرآیند، تعیین تیم های مؤثر ارزیابی، سطح بندی دستگاه های اجرایی، ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی و سپس برگزاری جشنواره شهید رجایی، انتخاب دستگاه های برتر و در نهایت ابلاغ نتایج ارزیابی به دستگاه های اجرایی را انجام داده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: تهیه شاخص های اختصاصی ارزیابی عملکرد سال 1396 که با مشارکت رابطین ارزیابی عملکرد دستگاه های اجرایی استان که با بررسی و مقایسه شاخص های ارائه شده با شاخص های سال های قبل انجام می گیرد، از دیگر اقدامات معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی این سازمان در سال جاری محسوب می شود.
وی افزود: بررسی و تأیید نهایی فرم 6 موافقتنامه دستگاه های اجرایی چهارمحال و بختیاری با برگزاری جلسات آموزشی و مذاکرات حضوری با نمایندگان دستگاه های اجرایی، نظارت بر عملکرد دستگاه های اجرایی استان از جمله با شرکت در جلسات کمیته نیروی انسانی دستگاه های اجرایی، تهیه کتاب الکترونیکی وضعیت نیروی انسانی در دستگاه های اجرایی استان که در این کتاب ویژگی های نیروی انسانی 57 دستگاه به تفکیک جنسیت، تحصیلات، سنوات خدمت و سایر شاخص ها تدوین شده، گردآوری دستورالعمل ها، آیین نامه ها، ضوابط و مقررات مربوط به تکریم ارباب رجوع و پاسخ به استعلام های مستمر و جاری دستگاه های اجرایی استان از دیگر فعالیت های امسال معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری است.
وفایی تصریح کرد: مدیریت آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری نقش بسزایی در رفع نیازهای آموزشی نیروهای شاغل در سیستم اداری و بخش غیردولتی استان ایفا می کند.
وی یادآور شد: این واحد امسال در حوزه خدمات آموزشی اقداماتی مانند برگزاری 115 دوره آموزشی شامل 55 هزار نفر ساعت برای سه هزار و 800 نفر و صدور یکهزار و 500 فقره گواهی شرکت در کارگاه آموزشی، ارائه آموزش از طریق برگزاری 4 دوره وبینار (مجازی تحت وب) با عناوین خط مشی گذاری عمومی، مؤلفه های بنیادین بهره وری، مدیریت استراتژیک منابع انسانی و آشنایی با برنامه اصلاح نظام اداری در دولت دوازدهم را انجام داده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: مدیریت آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه استان امسال در حوزه پژوهش اقداماتی شامل تهیه طرح 'الگوی نهادی توسعه محلی با بهره گیری از دانش بومی'، مطالعات و تدوین سند توسعه علمی – پژوهشی – فناوری استان با رویکرد آینده پژوهی، طرح اجرای چرخه سنجش – آموزشی – بهبود و تربیت اقتصادی گروه های هدف مانند پیمانکاران و غیره، تدوین نظام ارزیابی رابطین آموزشی بر مبنای 3 معیارکارآیی – اثربخشی و خلاقیت و نوآوری، تدوین نظام طرح خلاقیت سنجی و اثربخشی کارکنان سازمان، گرامیداشت هفته پژوهش از چهارم تا دهم آذر با برگزاری 4 کارگاه علمی – آموزشی و نمایشگاه را انجام داد.
وی گفت: برگزاری سلسله نشست های گفتمان سازی و تبیین مفاهیم، عملیاتی نمودن الگوی کلینیک آموزشی – درمانی نظام اداری، نشست های هم اندیشی و تبادل نظر علمی – نظارتی با مشارکت اساتید و دستگاه های ناظر، انتشار نشریه ای متناسب با مأموریت های اصلی سازمان به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی، طراحی الگو و برگزاری تورهای علمی – آموزشی با همکاری دستگاه های اجرایی از دیگر برنامه های مورد نظر مدیریت آموزش و پژوهش های توسعه و آینده نگری سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری در آینده است.
وفایی تاکید کرد: حوزه معاونت فنی و اجرایی سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری که امور دبیرخانه های شورای فنی و اجرایی استان و همچنین امور مربوط به پیمانکاران را بر عهده دارد، اقداماتی شامل برگزاری 10 جلسه شورای فنی با 57 مصوبه، برگزاری 71 نشست کارگروه تخصصی چهارگانه شورای فنی با 97 مصوبه، 158 مورد نظارت و بازدید از پروژه های عمرانی استان، 78 مورد بررسی و تشخیص صلاحیت اشخاص حقوقی (شرکت ها) در رشته های 11 گانه، 134 مورد بررسی و تشخیص صلاحیت اشخاص حقیقی (پیمانکارهای محلی) در رشته های 11 گانه، 10 مورد بررسی و تشخیص صلاحیت مشاوران حقوقی در تخصص های مورد تقاضا و 162 مورد اعلام پاسخ به ابهامات عوامل اجرایی شامل دستگاه های اجرایی، پیمانکاران و مشاوران در زمینه بخشنامه ها، آئین نامه ها و نشریات صادره از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور را در سال جاری انجام داده است.
وی افزود: نظام آماری کشور در حال تغییر و تحول است و تردیدی نیست که تغییر آمارگیری از نظام سنتی به ثبتی مبنا می تواند هزینه های آمارگیری را در کشور به نحو چشمگیری کاهش دهد که در 55 سال آینده باید این مسیر را سپری کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: تغییر از آمار سنتی به آمارهای ثبتی مبنا می تواند تا حد زیادی هزینه های آماری را کاهش دهد.
وی یادآور شد: برای تبدیل آمارهای سنتی به آمارهای مدرن تمامی دستگاه های اجرایی استان باید اطلاعات خود را در اختیار سازمان مدیریت و برنامه ریزی قرار دهند تا بر مبنای آن ها این سازمان داده های خام را به آمارهایی که بتواند مورد استفاده محققان، برنامه ریزان و متخصصان باشد تبدیل و به متقاضیان ارائه کند.
وفایی اظهار کرد: البته روند تغییرات (از سنتی به ثبتی مبنا) در کوتاه مدت میسر نیست و باید روند خود را در چند سال آینده سپری کند.
وی گفت: امروزه بحثی در کشور و دنیا با عنوان گذار از آمار سنتی به آمار مدرن در دنیا مطرح شده که در این زمینه ارتقای فرهنگ آماری لازم بر عهده رسانه ها، برنامه ریزان و تولید کننده های آمار بوده و مهمترین بحث در این گذار یکپارچگی تولید، پردازش، انتشار و اطلاع رسانی است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: بحث دیگر هم به استفاده از فنآوری های نوین مبتنی بر استانداردهای ملی و بین المللی بر می گردد.
وی افزود: نظام آماری از نظامی سنتی که مبتنی بر مصاحبه با پاسخگویان بوده به سمت داده هایی که در حین عملیات اجرایی تولید می شود گام بر می دارد.
وفایی تصریح کرد: در صورتی که این مهم محقق شود، منجر به نظام آماری ثبتی مبنا خواهد شد.
وی یادآور شد: در سرشماری ثبتی مبنای مدرن که بیشتر کشورها در صدد هستند به آن برسند، مامور آمارگیر نیست و اطلاعات از خانواده ها جمع آوری نمی شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: در سال 2011 میلادی برخی کشورها توانستند به سرشماری ثبتی مبنا دست یابند و کشورهای دیگری هم تا سال 2021 به این روش آماری پیشرفته خواهند رسید.
وی گفت: در نظام های آماری مدرن اصول بنیادین آمارهای رسمی جایگاه مهمی دارد و یک بند اصل بیطرفی است.
وفایی تاکید کرد: کسانی که آمار تولید می کنند خود نباید ذینفع باشند، به طوری که آمارها گزارش عملکرد دستگاه تابعه خودشان نباشد.
وی اصل دیگر را محرمانگی اطلاعات دانست و افزود: براساس قانون مرکز آمار ایران در مراجع حقوق و مالیاتی اجازه استناد به اطلاعات فردی نداریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در طول سال های گذشته خوشبختانه حتی یک‌ نفر بر مبنای اطلاعات این سازمان شکایتی در مراجع قضایی نداشته است.
وی یادآور شد: در چهارمحال و بختیاری فعالیت های خوبی در زمینه آمار انجام شده که در پنج سال آینده به نتایج خوبی خواهیم رسید.
وفایی اظهار کرد: نظام آماری مدرن نظامی بوده که قوانین و ساختارآن مدرن است و ساختارهای غیرمدرن (سنتی) نمی تواند به آن جواب دهد.
وی گفت: این ساختار باید هماهنگ و یکپارچه باشد، زیرا نمی توان به صورت جزیره ای عمل کرد و برای رسیدن به سوی مدرن شدن باید مراقبت و حمایت برای اجرای قوانین صورت گیرد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای 9 شهرستان با بیش از 900 هزار نفر جمعیت است.
خبرنگار: وحید رئیسی دهکردی** انتشار دهنده: محمود رئیسی
7362/2097
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.