محمد عقیقی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، آبخیزداری در حوضه سدهای موجود و در دست ساخت، کارون، کرخه، سفید رود، حاشیه کویر مرکزی، گلستان و دریاچه ارومیه را از عمده این طرحها برشمرد.
وی افزود: طرحهای آبخیزداری با کاهش میزان فرسایش خاک، زمینه را برای نفوذ آب در خاک فراهم کرده و آن را تبدیل به منبع آبی برای پایین دست حوضه در مواقع خشکسالی می کند.
عقیقی اعتبار مصوب بخش آبخیزداری بخصوص برای اجرای طرحهای مذکور در سال جاری را چهارهزار و 790میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: از این میزان اعتبار تنها 20تا30 درصد آن تخصیص یافته که این رقم نیز برای دیون سال های گذشته هزینه شده است.
وی اظهار کرد: البته امید است با تصویب یک میلیارد دلار اعتبار از بودجه صندوق توسعه ملی برای بخش آبخیزداری در سال آینده ، اعتبارات این بخش از افزایش قابل توجه برخوردار شود.
عقیق در ادامه میزان فرسایش خاک در ایران بر اساس تحقیقات سال 87 را 16.7تن در هر هکتار طی یکسال عنوان کرد.
وی درباره ارائه آمار جدیدتری از این رقم افزود: تحقیقاتی در این زمینه از سوی پژوهشکده حفاظت خاک کشور با استفاده از فناوری های هسته ای در دست انجام است که تا اواسط سال آینده به اتمام می رسد.
عقیقی بیان کرد: در صورت تثبیت عوامل تخریب با انجام اقدامات آبخیزداری می توان از فرسایش خاک بین هشت تا 10 تن در سال کاست اما با توجه به تشدید سرعت عوامل تخریب و توسعه روز افزون مناطق، کاهش روند فرسایش خاک دور از تصور است.
به گزارش ایرنا، مدیرکل دفتر آبخیزداری وحفاظت خاک سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به منظور شرکت در نشست هماهنگی مرحله دوم طرح بین المللی جایکا به چهارمحال و بختیاری سفر کرده است.
خبرنگار:شکوفه سلیمانی**انتشاردهنده:جهانبخش صفری
8125/6021
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.