شهرام احمدی درگفتگوبا خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین افزود  طرلان از خانواده قرقی‌ها و جزو گونه های حمایت شده است. وی با اشاره به ارزش اکولوژیک این گونه تصریح کرد: مشاهده طرلان در تالاب گندمان، نشان دهنده‌ی وضعیت مناسب و اهمیت این زیستگاه است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ضمن تأکید بر ثمربخش بودن اقدامات احیای این تالاب، اظهار داشت: طرلان بیشتر در نیمه‌ی شمالی کشور قابل مشاهده بوده و مشاهده‌ی آن در نیمه‌ی جنوبی به ندرت گزارش شده است.

به گفته وی :طرلان با نام علمی Accipiter gentilis پرنده ای با طول 48 تا 60 سانتی‌متر است. در هنگام بال‌باز سطح پشتی تیره رنگ دارد. در بالای چشم طرلان نوار سفید ممتدی دیده می‌شود و سطح شکمی‌اش تقریبا سفید با راه‌راه عرضی قهوه‌ای پر رنگ نزدیک به هم و پوشپرهای زیر دمی سفید مشخص است. این شکاری زیبا، پرندگان را تعقیب می‌کند و در این حالت با نهایت چابکی و سرعت از لابه‌لای عوارض طبیعی می‌گذرد، به دنبال شکار، سریع و در ارتفاع کم پرواز می‌کند. حداکثر سرعت افقی این پرنده ۶۱ کیلومتر بر ساعت اندازه‌گیری شده‌است.

گفتنی است ، طرلان در طول تاریخ از محبوبترین پرندگان شکاری برای بازداری بوده‌است. نام این پرنده در زبان انگلیسی Goshawk به صورت تحت‌اللفظی به معنی «قوشِ غاز» است و به توانایی آن در شکار پرندگان بزرگی چون غاز وحشی اشاره دارد. البته کاربرد سنتی این پرنده بیشتر برای شکار خرگوش، قرقاول، کبک و پرندگان آبزی متوسط بوده‌است. فقط ژاپنی‌ها به طور معمول از این پرنده برای شکار حیوانات بزرگی چون غاز و درنا استفاده می‌کردند. در اروپای باستان این پرنده با لقب «پرنده کشاورزان» یا «پرنده آشپزی» شناخته می‌شد چرا که برای شکار انواع مختلف حیوانات خوراکی مناسب بود و در مقایسه با شاهین معمولی (بحری) انتخاب بهتری برای مردم عادی بود.

 

46

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 799063
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.